Ντιζόν-Περιστέρι 89-82: Άργησε να αντιδράσει και αποκλείστηκε (vid)

bet365

Το Περιστέρι bwin προσπάθησε να επιστρέψει από το -18 όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ντιζόν και ηττήθηκε με 89-82, βάζοντας τέλος στην εφετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια στο Basketball Champions League. Στους «16» της διοργάνωσης οι Γάλλοι.

Το Περιστέρι bwin ταξίδεψε στη Γαλλία για το Game 3 των Play-Ins με την Ντιζόν παίζοντας την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο φινάλε, επικρατώντας με 89-82 και σφραγίζοντας εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τη Στρασμπούρ, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και τη Χάποελ Χολόν.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, πέτυχε 24 πόντους με τον αλάνθαστο Λεωνίδα Κασελάκη όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στον ρυθμό της Ντιζόν. Μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου (61-43, 27'). Οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν την ύστατη προσπάθεια στο φινάλε, μείωσαν σε 74-69 στο 36' με τον Μπίλαν ενώ ο Φρανσίσκο ευστόχησε σε τρίποντο για το 84-78 στα 57" για το φινάλε αλλά μέχρι εκεί.

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Περιστερίου ολοκληρώθηκε στην έδρα της Ντιζόν και πλέον μόνο η ΑΕΚ από τις ελληνικές ομάδες συνεχίζει στους 16 του BCL έπειτα και από τον χθεσινό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Ο Λεωνίδας Κασελάκης κουβάλησε το Περιστέρι στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς με τη Ντιζόν, εκεί όπου η ομάδα των δυτικών προαστίων επέβαλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 16-24. Σε αυτό το διάστημα ο Έλληνας φόργουορντ μέτρησε 13 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα για τους φιλοξενούμενους που βρήκαν λύσεις πίσω από τα 6μ.75 και μοίρασαν 8 ασίστ κόντρα στη Ντιζόν που επέμεινε δίχως επιτυχία στο μακρινό σουτ (0/7 τρίπ.).

Στη συνέχεια οι Γάλλοι ισορρόπησαν το ματς, μάζεψαν τη διαφορά και πήραν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς με το layup του Γκρέγκορ Χρόβατ (33-32, 15'). Τελικά, η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 39-38 δίχως να σκοράρει τρίποντο.

Το Περιστέρι παραδόθηκε στον ρυθμό της Ντιζόν, με τον Σπανούλη να βάζει τις φωνές στο timeout για την άμυνα και τα λάθη. Σε κάθε περίπτωση, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, διατηρώντας σταθερά διψήφια διαφορά στην τρίτη περίοδο ενώ ο Μαρκίς ΜακΝτάφι τελείωσε τη φάση με κάρφωμα για το +18 (61-43, 27').

Το Περιστέρι έκανε την ύστατη προσπάθεια στην τέταρτη περίοδο και το γκολ-φάουλ του Κασελάκη έκανε το 70-62 στο 34'. Ο Μίρο Μπίλαν πέτυχε τέσσερις σερί πόντους για το 74-69 ωστόσο η Ντιζόν άντεξε στην πίεση κι έφτασε στη νίκη-πρόκριση με 89-82.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 39-38, 63-51, 89-82.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η κακή άμυνα του Περιστερίου στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο επέτρεψε στη Ντιζόν να γυρίσει το ματς και να χτίσει διψήφια διαφορά, έχοντας «μαξιλαράκι» στην τέταρτη περίοδο όταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το comeback. To Περιστέρι έκανε 19 λάθη κι έχασε τη συγκέντρωσή του έπειτα από την πρώτη περίοδο.

Ο MVP: Ο Μαρκίς ΜακΝτάφι τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 38:22.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντέιβιντ Χόλστον έκανε double-double με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μάρκους Ντένμον ήταν άστοχος, τελειώνοντας το ματς με 2/10 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Ντιζόν έφτασε στη νίκη έχοντας μόλις 4/20 τρίποντα (0/9 στο πρώτο ημίχρονο)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τη στιγμή που το Περιστέρι βρέθηκε να κυνηγάει διαφορά 18 πόντων στα τελευταία 13' του ματς, το έργο του ήταν εξ ορισμού δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν όμως πλήρωσαν την κακή αμυντική λειτουργία στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο.

89

82

@Photo credits: BCL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα