Φόστερ: «Εγώ φταίω που δεν πέτυχα στον Παναθηναϊκό, κοιτούσα το σκοράρισμα ενώ έπρεπε να δουλέψω σε όλο το παιχνίδι»

Γιώργος Κούβαρης
Φόστερ: «Εγώ φταίω που δεν πέτυχα στον Παναθηναϊκό, κοιτούσα το σκοράρισμα ενώ έπρεπε να δουλέψω σε όλο το παιχνίδι»

bet365

Ο Μάρκους Φόστερ θυμήθηκε το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας ότι ήταν δική του ευθύνη που δεν μπόρεσε να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Λίγο πριν από το παιχνίδι της Ρίτας στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» κόντρα στο Περιστέρι, ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο «BasketNews» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θητεία του στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2020-21.

«Τα πάντα ξεκίνησαν όταν τραυματίστηκα. Γύρισα πολύ άσχημα τον αστράγαλό μου. Γύρισα πιο γρήγορα απ' ότι έπρεπε. Θα έπρεπε να είχα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες, αλλά επέστρεψα πάνω στην εβδομάδα και δεν ένιωσα ποτέ ότι ήμουν 100% καλά.. Δεν μπόρεσα ποτέ να παίξω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου» ανέφερε ο Φόστερ και συνέχισε: «Ήμουν στο σημείο που προσπαθούσα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι άξιζα να είμαι στην EuroLeague. Ήθελα να κάνω την Αθήνα σπίτι μου για δύο χρόνια».

Μετά το καλό του ξεκίνημα έχοντας 16.3 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ στα ματς με Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό και Χίμκι, ο Αμερικανός «έριξε» τους μέσους όρους του σε 5.1 πόντους ανά 13 λεπτά συμμετοχής: «Ο προπονητής μας ήταν νέος στην EuroLeague. Ήταν ένας σπουδαίος προπονητής, αλλά βρισκόταν σε μεγάλη πίεση. Το να παίζεις στον Παναθηναϊκό προσθέτει επιπλέον πίεση στους προπονητές, στους παίκτες, στη διοίκηση και σε όλους. Τότε ήμουν νέος στην ομάδα και προτιμούσε τους παίκτες που γνώριζε. Και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνω. Ίσως δεν ήμουν έτοιμος να βρεθώ σε αυτήν την λίγκα. Ξέρω ότι είχα μερικά καλά παιχνίδια στην αρχή ωστόσο δεν καταλάβαινα πλήρως πόσο ελίτ ήταν το επίπεδο της Euroleague. Και τώρα, κοιτάζοντας πίσω, χρειαζόμουν αυτή την εμπειρία για να με βοηθήσει να επιστρέψω εκεί που ήθελα».

Και συνέχισε: «Πάντα ήμουν σκόρερ. Όμως στην EuroLeague, όλοι μπορούν να σκοράρουν. Εγώ είχα φέρει στην ομάδα μια δυναμική στο σκοράρισμα και τίποτα άλλο. Βλέπετε παιχνίδια όπου είχα πολλές ασίστ και παιχνίδια ή περισσότερα ριμπάουντ. Όμως δεν το έκανα στον Παναθηναϊκό όπως έπρεπε. Απλώς προσπαθούσα να σκοράρω περισσότερους πόντους, ενώ θα έπρεπε να δουλέψω. σε όλο μου το παιχνίδι. Να είμαι ο καλύτερος αμυντικός και να βάζω το σώμα μου στα όρια. Νομίζω ότι αυτό θα με είχε βοηθήσει να βελτιώνομαι όπως ήθελα. Ατην EuroLeague, το παν είναι οι νίκες. Δεν έχει σημασία πόσους πόντους θα σκοράρεις! Αν δεν βοηθάς την ομάδα σου να κερδίσει, είναι δύσκολο να θεωρηθείς σπουδαίος παίκτης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα