ΑΕΚ: Αυτό μάλιστα, έχει αρχή, μέση, τέλος, αλλά και δρόμο

ΑΕΚ: Αυτό μάλιστα, έχει αρχή, μέση, τέλος, αλλά και δρόμο

ΑΕΚ: Αυτό μάλιστα, έχει αρχή, μέση, τέλος, αλλά και δρόμο

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου είδε τη φετινή ΑΕΚ, κόντρα στην Καρσίγιακα και θυμάται την αντίστοιχη περσινή εκκίνηση. Η μέρα με τη (μαύρη) νύχτα.

Η ΑΕΚ μας έδωσε το πρώτο σημαντικό δείγμα της, στην ήττα από την Καρσίγιακα (91-88). Ναι, ακόμα είναι νωρίς, με μόνο ένα ματς στο φετινό... βιογραφικό. Αλλά αυτό που είδαμε στην Τουρκία, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό δείγμα, είναι εντελώς διαφορετικό.

Έχει αρχή, μέση και τέλος. Όπως θα έπρεπε να έχει μία ομάδα μπάσκετ. Ακόμη και στις αρχές Οκτωβρίου. Το πρώτο ανάγνωσμα της ήττας της ΑΕΚ από την Καρσίγιακα, δείχνει ότι ο Ηλίας Καντζούρης θα εμπιστευτεί τους παίκτες που θα του φέρουν τις νίκες.

Πέρσι, δεν υπήρχε η ίδια πολυτέλεια, λόγω των απουσιών, των τραυματισμών, των κακών επιλογών. Ο Καντζούρης δείχνει ότι ξέρει τι έχει... ψωνίσει στην αγορά.

Τον Κένι Γουίλιαμς τον ξέραμε από τον Κολοσσό. Τους υπόλοιπους θα τους μάθουμε. Άλλους πιο γρήγορα (όπως τον Φρέζιερ), άλλους πιο αργά.

Στο πρώτο ματς όλοι οι ξένοι της ΑΕΚ έδειξαν κάτι και σε σκοράρισμα, και σε ριμπάουντ και σε μοίρασμα της μπάλας.

Kαι όλα αυτά απέναντι σε μία καλή ομάδα. Με γεμάτο ρόστερ. Και παίκτες ικανούς να σε... σκοτώσουν, όπως έκανε ο Έρικ ΜακΚόλουμ στο φινάλε του αγώνα.

O alpha dog που έχει και υποστηρικτές

Το πρώτο ματς μας έδειξε ποιος θα είναι ο alpha dog σε αυτό το σύνολο. Ο... τίτλος ανήκει στον Φρέζιερ, ο οποίος και το γνωστό φαρμακερό του σουτ έδειξε και μοίρασε πάσες (9 ασίστ). Και όταν αυτός δεν μπορεί, τότε αναλαμβάνει δράση ο Γουίλιαμς (17π., 3 ασιστ).

Όσο για τους Έλληνες του ρόστερ; Με εξαίρεση τον Αντώνη Κόνιαρη που αγωνίστηκε για 21 λεπτά και είχε αποκλειστικά αμυντικό σκοπό, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Και κατά συνέπεια ελάχιστο ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Αλλά και πάλι, είναι στο χέρι τους να πείσουν τον προπονητή τους για το αντίθετο.

Πέρσι τέτοια εποχή στην ΑΕΚ... αρνούνταν να επιστρέψουν στην άμυνα και οι αντίπαλες ομάδες έβγαζαν τον έναν αιφνιδιασμό μετά τον άλλον. Τώρα οι παίκτες της Ένωσης πέφτουν στο παρκέ για μία κατοχή νωρίς στο ματς.

Άμυνα και... άμυνα

Το είπαμε και παραπάνω. Είναι μόνο μία καλή αρχή. Παρά την ήττα. Ο δρόμος μόλις έχει ανοίξει για την ΑΕΚ. Για τα υπόλοιπα χρειάζεται υπομονή, από όλους.

Έτσι και αλλιώς, ο Καντζούρης φρόντισε στις δηλώσεις του να καταδείξει τι πήγε λάθος. Και τι πρέπει να διορθωθεί. Ο προπονητής της ΑΕΚ, παρά την ήττα στο τέλος, στάθηκε στην άμυνα. Σε αυτή που δεν έπαιξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο.

@Photo credits: Basketball Champions League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.