Νίκος Παππάς: Η τέταρτη μπασκετική ζωή ενός αντισυμβατικού σκόρερ (vid)

Νίκος Παππάς: Η τέταρτη μπασκετική ζωή ενός αντισυμβατικού σκόρερ (vid)

Νίκος Παππάς: Η τέταρτη μπασκετική ζωή ενός αντισυμβατικού σκόρερ (vid)

bet365

Ο Νίκος Παππάς επέστρεψε για μία ακόμη φορά στο παρκέ. Με τον δικό του τρόπο. Με 20 πόντους. Και μία απρόσμενη ήττα.

Ακόμα μία φορά. Κάποιος άλλος στη θέση του Νίκου Παππά θα τα είχε... βροντήξει. Καιρό πριν. Εκείνος, όμως, συνεχίζει. Με μία πορτοκαλί μπάλα στο χέρι. Όπως ήταν πιτσιρικάς. Ανέμελος. Και το μπάσκετ μοναδική σκέψη στο μυαλό του.

Ο Παππάς φόρεσε για πρώτη φορά τα «κιτρινόμαυρα» της ΑΕΚ. Ουχί σε μία τυχαία θέση, αλλά ως υπαρχηγός της «Βασίλισσας». Ένας δηλωμένος φίλος του Παναθηναϊκού με ένα κιτρινόμαυρο περιβραχιόνιο στο χέρι. Έτσι και αλλιώς, ο 31χρονος γκαρντ έχει ασπαστεί την κατάσταση ενός συμβατικού ατόμου.

Η εμφάνισή του στην αναμέτρηση του BCL, απέναντι στην ουγγρική Φάλκο Σομπατέλι, σηματοδοτεί την... τέταρτη μπασκετική ζωή του. Και τι εμφάνιση; Απ' την πρώτη στιγμή, άλλαξε το παιχνίδι της ΑΕΚ. Τελείωσε την πρώτη αναμέτρηση μετά από 7 μήνες με 20 πόντους (8/10 σουτ, 7/12 διπ., 1/8 τριπ., 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 26:24. Συνοδεύτηκε, ωστόσο, από ήττα.

Δύο ρήξεις χιαστού και μία αχίλλειου αργότερα, ο Νίκος Παππάς είναι εδώ. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο σκοράρισμα, αν κάποιος μείνει μόνο στα... καμώματα στο παρκέ. Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί πως ο Παππάς ήταν ο πρώτος Έλληνας πρώτος σκόρερ στην Basket League (2012-2013), επτά σεζόν μετά τον Νίκο Οικονόμου. Συμπτωματικά και οι δύο φορούσαν τη φανέλα του Πανιωνίου.

Ο πρώτος χιαστός

Ήταν 16 Μαίου του 2015. Στην αναμέτρηση για τα playoffs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Κολοσσό, στη Ρόδο, ο Παππάς τραυματίζεται στο γόνατο. Ρήξη πρόσθιου χιαστού κι έξω μηνίσκου στο δεξί γόνατο, η διάγνωση. Ένας σοβαρός τραυματισμός που ήρθε να προστεθεί σε μία μεγάλη λίστα ατυχίας και ταλαιπωρίας: ένα οστικό οίδημα στον δεξί αγκώνα το 2014, οξεία σκωληκοειδίτιδα το 2015 και ένας τραυματισμός στο κούτελο, μεταξύ άλλων. Ο Παππάς έμεινε εκτός για έξι μήνες.

Ο δεύτερος χιαστός

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Παππάς παθαίνει την ίδια ζημιά στο γόνατο του άλλου ποδιού. Όχι σε έναν αγώνα, αλλά σε μία προπόνηση, στις 23 Ιανουαρίου 2019. Το υπόλοιπο της σεζόν χάθηκε, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να μένει εκτός, ξανά, για ένα εξάμηνο.

Ο αχίλλειος

Την τρίτη φορά ο Παππάς δεν έφερε το τριφύλλι στο στήθος. Τη σεζόν 2020-2021 είχε μετακομίσει στην Πολωνία και τη Ζιέλονα Γκόρα. Στην αναμέτρηση με την Άνβιλ, μόλις στην τρίτη συμμετοχή του, υπέστη ρήξη αχίλλειου στο δεξί πόδι! Ήταν 5 Μαρτίου 2021.

Επτά μήνες και μία ημέρα αργότερα, ο Νίκος Παππάς ξεκινάει μία νέα (μπασκετική) ζωή. Με διαφορετικά χρώματα. Άλλες υποχρεώσεις. Μα πάνω απ' όλα, με εκείνη την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια. Όπως παλιά...

@Photo credits: BCL
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα