Ποιος είπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μεταγραφή;

Ποιος είπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μεταγραφή;

Ποιος είπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μεταγραφή;

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά της Basket League μετά τη δεύτερη νίκη κόντρα στον Ιωνικό και στέκεται στην... σοφή κίνηση του Παναθηναϊκού να περιμένει και να εμπιστευτεί τον Τι Τζέι Μπρέι ενόψει της τελευταίας στροφής του πρωταθλήματος.

Πώς έλεγε ένα παλιό σλόγκαν διαφήμισης; «Αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε...»

Ε, αυτό ακριβώς συνέβη τις τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό. Και ορθώς, συνέβη!

Από τη στιγμή που ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν μπορούσε να βρεθεί στο ελληνικό ρόστερ λόγω του ταλαιπωρημένου οργανισμού του ελέω κορονοϊού, οι «πράσινοι» είχαν δύο επιλογές. Ή να προχωρήσουν σε κίνηση ενίσχυσης με κάποιον άλλον παίκτη ενόψει των playoffs ή να παραμείνουν ως έχουν, περιμένοντας τον Τι Τζέι Μπρέι.

Επέλεξαν το δεύτερο σενάριο. Bingo! Προσωπικά θεωρώ ότι έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Από το να αποκτήσουν έναν παίκτη για έναν μήνα, χίλιες φορές να έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στους υπάρχοντες, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να ενσωματωθεί και ο Αμερικανός γκαρντ.

Άλλωστε, και χωρίς τον Μπρέι, ο Παναθηναϊκός είχε «ρολάρει» τον τελευταίο μήνα, έπαιζε όμορφο μπάσκετ και έδειχνε ότι εντός των συνόρων δεν έχει αντίπαλο. Το απέδειξε στα τελευταία ματς της Basket League, το επανέλαβε στα ματς Κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να έχει ανάγκη ενίσχυση. Ουσιαστικά θα προχωρούσε εάν και εφόσον μπορούσε να εξασφαλίσει και την «επόμενη ημέρα» κλείνοντας κάποιον παίκτη και για την επόμενη σεζόν. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν στον Παναθηναϊκό να προχωρήσουν στα playoffs, ως έχουν.

Και πολύ καλά έκαναν. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι και ο Τι Τζέι Μπρέι θα είναι σε θέση να βοηθήσει από την ημιτελική φάση και μετά. Να, όμως, που ο Αμερικανός ένιωθε... θηρίο στο κλουβί του (σ.σ. εδώ που τα λέμε, τι να πει και ο Νέντοβιτς, ε;) και έθεσε τον εαυτό του στην ομάδα από την Α' φάση! Αν μη τι άλλο ήταν τα καλύτερα νέα για τον Όντεντ Κάτας ενόψει της συνέχειας των playoffs.

Και το πιο ευχάριστο απ' όλα; Ναι μεν ξεκίνησε λίγο διστακτικά στο ματς (κάτι απολύτως το φυσιολογικό) αλλά όσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο έδειχνε να προσαρμόζεται, να «λύνεται» στο παρκέ και να παίρνει ευθύνες στα χέρια του. Άλλωστε το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν «ταμάμ» για τον Αμερικανό να μπει και πάλι στο παρκέ και να κάνει το δικό του «restart» στη σεζόν. Και στην τελική, εάν και εφόσον είχε τέτοια παρουσία με δύο μήνες απουσία και μόλις δύο προπονήσεις, ποιος ο λόγος να μην αισιοδοξούν στον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας;

Έμεινε στο παρκέ κάτι λιγότερο από 16 λεπτά, πήρε οκτώ προσπάθειες, σημείωσε 10 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ, πήρε δύο ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε ένα λάθος. Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν και εκείνος για την ψυχολογία του και τα «πατήματά» του ενόψει των ημιτελικών. Είτε αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ, είτε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη σειρά θα έχει πιο ενεργό ρόλο, θα παίξει περισσότερο, ενώ θα έχει και άλλες πέντε προπονήσεις στα πόδια του. Θεωρώ ότι οι «πράσινοι» έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή!

Δηλαδή αν ερχόταν κάποιος άλλος τώρα, ποιος θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στην παρούσα φάση;

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει και την ψυχολογία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Προσωπικά θα το θεωρήσω έκπληξη εάν χάσει κάποιο ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Σίγουρα δεν είναι απίθανο, αλλά προσωπικά θα το θεωρήσω έκπληξη.

ΥΓ2: Ολοένα και ανεβαίνει ο Μήτογλου προσθέτοντας ένα ακόμη πολύ καλό ματς τη φετινή σεζόν. Εάν παραμείνει τελικά στον Παναθηναϊκό (δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο), οι «πράσινοι» θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στη θέση «4» και θα κάνει πολλές άλλες ομάδες της EuroLeague (που ήδη τον έχουν... σταμπάρει) να τους ζηλεύουν.

ΥΓ3: Ποιος ήταν ο μοναδικός παίκτης που έμεινε άποντος στο δεύτερο ματς της σειράς; Ο Μάριο Χεζόνια! Πήρε μόνο δύο προσπάθειες και ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο... ρελαντί 90 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 61-90: Με... σπασμένα φρένα στα ημιτελικά

Κάτας: «Τους κρατήσαμε στους 61 πόντους, μου άρεσε όπως παίξαμε»

Ιωνικός – Παναθηναϊκός: Με Διαμαντίδη και Αλβέρτη στις εξέδρες (vid)

Ιωνικός – Παναθηναϊκός: Τα μπλοκ των Χεζόνια και Μποχωρίδη (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...