Ο Αυγενάκης επιβεβαίωσε το gazzetta.gr για ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό

Ο Αυγενάκης επιβεβαίωσε το gazzetta.gr για ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό

Gazzetta team
Ο Αυγενάκης επιβεβαίωσε το gazzetta.gr για ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του gazzetta.gr για ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό λέγοντας πως «υπάρχει συζήτηση...».

Το Σάββατο το μεσημέρι διαβάσετε στο gazzetta.gr πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συζητάει με την πολιτεία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.

Την Κυριακή ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8 επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του gazzetta.gr λέγοντας πως υπάρχουν ήδη συζητήσεις για το θέμα.

«Εξελίσσεται αυτή η συζήτηση. Είναι σε καλό δρόμο», αρκέστηκε να πει ο Λεύτερης Αυγενάκης!

O Yφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας για περισσότερο από μία ώρα υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για τη θέση του προέδρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για την ενότητα του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, επισήμανε την ανάγκη ανανέωσης του ΔΣ της ΕΠΟ.

Παράλληλα, αποκάλυψε την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των ομάδων για ποσοστό από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, τονίζοντας πως ήδη υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση και αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση ώστε να υλοποιηθεί.

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι μέσα στο 2021 είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί στη χώρα μας το ράλι Ακρόπολις, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για τη φιλοξενία ενός μεγάλου τουρνουά τένις (ΑΤP) στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, δήλωσε ότι προχωράει με θετικό ρυθμό το θέμα της συμφωνίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού για το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τα ΜΜΕ να εκφράσουν τους φιλάθλους στην προσπάθεια ανάπτυξης του ποδοσφαίρου, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» τη δημιουργία προϋποθέσεων ΣΥΝΘΕΣΗΣ από όσους κατεβαίνουν στις εκλογές των ομοσπονδιών.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Λευτέρη Αυγενάκη στον Real FM:

 • - Εχουμε έτοιμα δύο νομοσχέδια:
 • - Την εναρμόνισή μας με τον Κώδικα αντιντόπινγκ του WADA
 • - αυτό που έρχεται στη Βουλή με διατάξεις
 • - εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη (οι εκλογές της ΕΠΟ θα διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, αλλά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες),
 • - για την αντιμετώπιση της βίας εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, θεσπίζεται νέο σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων και επανεισάγεται το «ιδιώνυμο»,
 • - προκειμένου οι εκθέσεις για χειραγωγημένους αγώνες θα κοινοποιούνται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α),
 • - αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α),
 • - αναδιάρθρωσης επαγγελματικών κατηγοριών με συγχώνευση των Super League 2 και Football League,
 • - δυνατότητας χρηματοδότησης, από τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, των παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων,
 • - απελευθέρωσης των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών με τη συμπλήρωση των 18 ετών τους.
 • - «Δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών για ζητήματα δημόσιας Τάξης και ασφάλειας».
 • - ΕΠΟ - Ζαγοράκης: Για να πετύχει η αλλαγή στο ποδόσφαιρο απαιτείται και διοικητική ανανέωση στην ΕΕ, εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης και στελέχη ικανά από την αγορά για τις θέσεις ευθύνης. Να βάλουν πλάτη όλοι και τα ΜΜΕ να εκφράσουν επιτέλους τους πολλούς, την πλειοψηφία των φιλάθλων, που επιζητούν και προσδοκούν το καλύτερο.
 • - Γενικά για εκλογές Ομοσπονδιών: Η Πολιτεία ούτε παραγγέλνει, ούτε διορίζει. Διαμορφώνει όμως το θεσμικό πλαίσιο της ανανέωσης και είναι ο προστάτης των κανόνων και της διαφάνειας.
 • - Ξεπέρασαν τις 4.000 τα νόμιμα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που είναι πλέον και η εκλογική βάση για τις αρχαιρεσίες όλων των Ομοσπονδιών. Περίπου 2.000 επιπλέον είναι στον προθάλαμο για να εγγραφούν, συνεπώς σε μερικούς μήνες θα φτάσουμε στις 6.000 τακτοποιημένα, νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα.
 • - Για την ανανέωση ενόψει εκλογών Ομοσπονδιών: Δημιουργήσαμε με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες το περιβάλλον για να δραστηριοποιηθούν, εφόσον θέλουν, νέες δυνάμεις. Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές. Σαφώς και αν εκλεγούν θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν και διοικητικά. Γενικώς χρειάζεται Επιμόρφωση Αθλητικών Στελεχών και ήδη ξεκινάμε την προσεχή εβδομάδα Σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.
 • - Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα θα είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ΣΥΝΘΕΣΗΣ από όσους κατεβαίνουν στις εκλογές, καθώς όλοι τους -θεωρητικά- ενδιαφέρονται για το καλό του αθλητισμού. Π.χ., οι αντίπαλοι πρόεδροι, που λόγω εκλογικού συστήματος θα συμμετάσχουν την επόμενη ημέρας το ίδιο ΔΣ, ας συμφωνήσουν από τώρα ότι θα συνεργαστούν αγαστά μετά τις εκλογές. Ας πούμε, εκείνος που δεν θα εκλεγεί πρόεδρος, ας γίνει αντιπρόεδρος.
 • - Το άνοιξε - κλείσε στην αθλητική δραστηριότητα έχει τραγικές συνέπειες για τους αθλητές, για όλο το οικοδόμημα. Το ξέρουμε, δίνουμε μάχες για όσο το δυνατόν πιο ομαλές συνθήκες, πάντοτε βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και των όσων λένε οι Λοιμωξιολόγοι. Υπάρχουν και εντάσεις μαζί τους και άστοχες αποφάσεις τους, αλλά όλοι παλεύουμε για το κοινό καλό.
 • - Επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις. Ως γνωστό, καταφέραμε να το επαναφέρουμε από το 2022 και για το 2021 ήταν αναπληρωματικό στο καλεντάρι του WRC. Όμως, συντομότατα θα έχουμε καλά νέα και πιθανότατα θα το δούμε από φέτος στη χώρα μας.
 • - Για πρώτη φορά κατοχυρώνουμε ασφαλιστικά τους ερασιτέχνες αθλητές. Όλων των βαθμίδων, με σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο. Μεγάλη τομή.
 • - Τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και ο ελληνικός αθλητισμός, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός θα χρηματοδοτηθεί με συγκεκριμένα ποσοστά από τη νέα φορολόγηση των κερδών των παικτών του Στοιχήματος. Αίτημα διαχρονικό που γίνεται πράξη.
 • - Το ΟΑΚΑ αλλάζει. Με το εργοτάξιο στο Κέντρο Υγρού Στίβου θα αποκτήσουμε ένα σύμπλεγμα μοναδικό στην Ευρώπη με τόσες πισίνες και χρήσεις. Αναβαθμίζονται και τα τένις για να διεκδικήσουμε και μεγάλες διοργανώσεις (ΑΤΡ).
 • - Υπάρχει συζήτηση για το κλειστό στο ΟΑΚΑ και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλη Ολυμπιακή εγκατάσταση από άλλη ομάδα. Περισσότερα, προσεχώς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα