ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου 89-72: Ο Λάνγκφορντ έφερε τα δώρα! (vid)

ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου 89-72: Ο Λάνγκφορντ έφερε τα δώρα! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (7-1) με τον Κιθ Λάνγκφορντ να αναλαμβάνει ρόλο ηγέτη και εκτελεστή, επικράτησε του μαχητικού για 25 λεπτά Κολοσσού (3-7). Ενέργεια και σκορ έδωσε ο Ρογκαβόπουλος, επέστρεψε ο Λοτζέσκι.

Μέχρι το ημίχρονο, κάποιος θα μπορούσε να... μονολογήσει πως αυτό το «έργο» το έχει δει ξανά. Την ΑΕΚ (που είχε ξανά στη 12άδα της τον Ματ Λοτζέσκι μετά από σχεδόν ενάμισι μήνα) να ξεκινάει ένα ματς νωθρά και την αντίπαλό της να επιβάλλει τον ρυθμό.

Ο Κολοσσός είχε πλάνο και αυτό λειτούργησε άψογα για όσο άντεξε η ομάδα του από τη Ρόδο.

Στην άμυνα είχε βρει τη λύση με τη ζώνη. Και όσο η ΑΕΚ... πνιγόταν σε αυτή, η επίθεση του Κολοσσού έβρισκε σκορ με τους Γκόινς, Καντέρ και Ξανθόπουλο. Εκεί χρειάστηκε η ενέργεια που έδωσε στην ΑΕΚ ο Νικος Ρογκαβόπουλος, που πρόσφερε και σκορ στο ζόρικο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία άλλη ιστορία. Η ιστορία του Κιθ Λάνγκφορντ! Μέτρησε τους 15 από τους 22 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και έβγαλε την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση.

Ο Κολοσσός δεν είχε τη λύση και σε αυτό τον... γρίφο του Παπαθεοδώρου, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στις νίκες και τον Κολοσσό να αισθάνεται ικανοποιημένος μόνο για τα πρώτα 20 λεπτά. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Μωραίτης, έχοντας δύο καλές στιγμές στην αναμέτρηση.

Το ματς

Και οι δύο ομάδες... συμφώνησαν να τρέξουν σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Και το πρώτο ημίχρονο έφερε μεγάλο σκορ (51-47).

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε την... γνωστή πια «ασθένεια» της ΑΕΚ, η οποία ξεκινάει τα ματς της νωθρή.

Ξέφυγε στο σκορ με 6 πόντους, 19-13, με την ΑΕΚ σταδιακά να μειώνει τη διαφορά και τελικά να προσπερνάει με 28-27 (12').

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το +4 της «Βασίλισσας» στο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν «χέρι, χέρι».

Ο Κολοσσός είδε τους Γκόινς (12π.) και Καντέρ (9π.) να δίνουν σκορ και τον άλλοτε «κιτρινόμαυρο» Ξανθόπουλο να προσφέρει δημιουργία (6 ασίστ).

Όποτε η ΑΕΚ μπορούσε να τρέξει, κατάφερνε να βρει πιο εύκολα καλάθια. Όσο η ζώνη του Κολοσσού λειτουργούσε, τότε η ΑΕΚ τα έβρισκε... μπαστούνια!

Στο δεύτερο, η άμυνα διορθώθηκε. Η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ και να βρει πόντους στην επίθεση. Κυρίως με τον Λάνγκφορντ που πήρε το ματς στην τρίτη περίοδο, με ένα επί μέρους «κιτρινόμαυρο» σκορ 11-3. Εκεί η ΑΕΚ ξέφυγε για πρώτη φορά με 11 πόντους (66-55). Με τον Λάνγκφορντ να συνεχίζει μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου για το 72-61. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα του Κολοσσού χαλάρωσε και η ΑΕΚ βρήκε πιο εύκολα καλάθια.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ διόρθωσε την άμυνά της και πήρε τα ριμπάουντ. Και βρήκε τη λύση στην επίθεση. Παράλληλα, υποχρέωσε τον Κολοσσό σε 21 λάθη και η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φυσικά ο Κιθ Λάνγκφορντ, με 15 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και 22 συνολικά!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έδωσε ενέργεια. Αλλά και επιθετικές λύσεις. Ο Γιανίκ Μορέιρα δεν σκόραρε, αλλά έκανε όλα τα άλλα: 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 μπλοκ και 6 κλεψίματα!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μιχάλης Λιάπης με μικρή προσφορά στον χρόνο που αγωνίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ένα επί μέρους 11-3 της ΑΕΚ στην 3η περίοδο, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να σκοράρει 8 πόντους και τον Ματ Λοτζέσκι 3.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες πέτυχε ένα καλάθι, αλλά ήταν εντυπωσιακό. Ένα δυνατό κάρφωμα με το ένα χέρι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ για άλλη μία φορά την εκκίνησή της. Και γενικότερα το πρώτο ημίχρονο. Ο Κολοσσός τα λάθη και την κακή άμυνα στο 2ο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 51-47, 72-61, 89-72.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα