Μουράτος στο gazzetta.gr: «Νιώθω άνετα από την εμπιστοσύνη που λαμβάνω!»

Μουράτος στο gazzetta.gr: «Νιώθω άνετα από την εμπιστοσύνη που λαμβάνω!»

Γιώργος Κούβαρης
Μουράτος στο gazzetta.gr: «Νιώθω άνετα από την εμπιστοσύνη που λαμβάνω!»

bet365

Ο Βασίλης Μουράτος μίλησε στο gazzetta.gr για την ξέφρενη πορεία του Λαυρίου μετά και τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και την εμπιστοσύνη που λαμβάνει, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μείνουν τα μυαλά μέσα στο κεφάλι» ενώ στάθηκε και στον μεγάλο στόχο της Εθνικής ομάδας.

Αν κάποιος παίκτης χρειάζεται ένα εφόδιο για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του ή έστω να προσπαθήσει να φτάσει potential των όσων μπορεί να κάνει, αυτό δεν είναι άλλο από την εμπιστοσύνη της ομάδας του.

Εδώ και δύο χρόνια ο Βασίλης Μουράτος την απολαμβάνει στο Λαύριο και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ειδικά τη φετινή σεζόν όπου πραγματοποιεί εξαιρετικά παιχνίδια, τόσο όσον αφορά το «εκτελεστικό» κομμάτι όσο (και περισσότερο) όσον αφορά το «δημιουργικό» κομμάτι. Με 10,2 πόντους και 5,1 ασίστ αποτελεί τον κεντρικό άξονα του φοβερού σερί που έχει κάνει η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με τις πέντε σερί νίκες και τον τεχνικό της ομάδας να έχει δώσει την μπαγκέτα της ομάδας στον 23χρονο πλέι μέικερ.

Λίγο μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, ο Βασίλης Μουράτος μίλησε στο gazzetta.gr για το μυστικό της επιτυχίας του Λαυρίου, στάθηκε στη φοβερή σεζόν που κάνει χάρη στην εμπιστοσύνη και την αγάπη που έχει αποκομίσει στην ομάδα, έκανε ειδική αναφορά στο πώς «παρακολουθεί» τον τρόπο που πασάρουν οι Καλάθης, Σπανούλης και Σλούκας, ενώ στάθηκε και στον μεγάλο στόχο της Εθνικής ομάδας!

- Ξεκινησατε με 0/3 και φτάσατε να κάνετε το 5/5 . Που οφείλεται αυτο το σερί σε συνδυασμό με το καλό μπάσκετ που παίζετε; Υπάρχει κάποιο μυστικο;

«Οφείλεται κυρίως στο ότι δουλεύουμε όλοι πάρα πολύ σκληρά. Η προσήλωση από το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες είναι αξιοσημείωτη. Επίσης δεν τα παρατήσαμε μετά τις τρεις πρώτες ήττες και δείξαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας και μετά την ήττα από τον Ιωνικό η οποία μας πλήγωσε πολύ, να γυρίσουμε το τσιπάκι και να δείξουμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που παρουσιάζουμε. Και το τρίτο ότι η ομάδα είναι μία οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως. Και αυτό βγαίνει στο γήπεδο και στην απόδοσή μας»

- Σας γεμίζει με περισσότερο άγχος, ίσως και με περισσότερες ευθυνες το γεγονός ότι τα έχετε πάει τόσο καλά μέχρι στιγμής; Και όσο να 'ναι οι απαιτήσεις αυξάνονται.

«Οι αθλητές πρέπει να αποδεικνύουν πράγματα σε όλη την διάρκεια της καριέρας τους. Το Λαύριο αποτελείται κατά κύριο λόγο από νεαρούς αθλητές και όλοι έχουμε δίψα για διάκριση. Δεν αγχωνόμαστε γιατί στην ουσία επιζητούσαμε έναν τέτοιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην Basket League ώστε να δείξουμε σε όλους τι αξίζουμε και τα όσα μπορούμε να κάνουμε. Δεν έχω ταβάνι ως ομάδα. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να φτάουμε πάρα πολύ ψηλά»

- Το Λαύριο στηρίζεται σε Έλληνες όπως και πέρυσι και προσπαθεί να διατηρήσει έναν κορμό. Παράλληλα και οι ξένοι φαίνεται να έχουν ταιριαξει πολύ. Είναι αυτη η χημεία που είναι απαραίτητη;

«Η χημεία παίζει τεράστιο ρόλο. Έχουν γίνει ξεκάθαροι οι ρόλοι μέσα στο παρκέ. Και πάνω απ' όλα έχουν γίνει και αποδεκτοί από τους ίδιους τους παίκτες. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές, τόσο μέσα στο παρκέ, όσο και έξω από αυτό. Και είναι κάτι που μας βοηθάει επί καθημερινής βάσης. Και χωρίς να χάνεται αυτό το αίσθημα ανταγωνισμού που έχουμε στις προπονήσεις όπου θέλουμε να κάνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερο. Και πιστεύω βγαίνει και μέσα στο γήπεδο».

- Ο κόουτς Σερέλης είπε μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ όσο παίζουν σημαντικό ρόλο οι Ελληνες όσον αφορά το πώς έχουν προσαρμοστει οι ξένοι. Τι ειναι αυτά που τους λετε και κάνετε;

«Ούτε λέμε κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάνουμε κάτι. Απλά με τον τρόπο μας προσπαθούμε με τον τρόπο μας να τους κάνουμε να νιώσουν όμορφα και να γίνουν κομμάτι της ομάδας. Να μην υπάρχει διαφοποροποίηση μεταξύ Ελλήνων και ξένων. Να αισθανθούν όλοι το ίδιο. Και επειδή οι περισσότεροι είναι rookies και δεν γνωρίζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάθε προπόνηση είναι κάτι νέο για εκείνους. Τόσο όσονα φορά τους κανονισμούς, όσο και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν από τις αντίπαλες ομάδες.»

- Επιπλέον ο προπονητής σας, είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι είναι πολύ σημαντική η ηγετική παρουσία σου στο παρκέ. Είναι το καλύτερο εφόδιο για σένα; Να ξέρεις ότι ο προπονητής μιλάει με αυτα τα λόγια εμπιστοσύνης;

«Με γεμίζει μεγάλη τιμή και περηφάνια. Θεωρώ ότι για οποιονδήποτε αθλητή, εάν μιλούσε έτσι ο προπονητής του, θα αισθανόταν το ίδιο με αυτό που αισθάνομαι και εγώ. Ο κόουτς Σερέλης μου δείχνει έμπρακτα αυτήν την εμπιστοσύνη και νομίζω ότι το αποτέλεσμα με κάνει να νιώθω άνετα στο γήπεδο. Μου έχει δώσει πολλές ευθύνες, μου έχει δώσει την ηγεσία της ομάδας και το μόνο που έχω να κάνω εγώ είναι να τον βγάλω ασπροπρόσωπο και να του αποδείξω ότι ορθώς μου έχει δώσει αυτή την ηγετική μορφή που θέλει να έχω στην ομάδα».

- Λένε ότι κάποιοι παίκτες ταιριάζουν με συγκεκριμένες ομάδες. Είναι το Λαύριο η μπασκετικη σου Ιθάκη με δεδομένο ότι έχεις κάνει φοβερές εμφανίσεις;

«Στο Λαύριο και με τον κόουτς Σερέλη, έβγαλα και βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό, Χωρις αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Απλά όλος ο οργανισμός του Λαυρίου με βοηθάει να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό γιατί λαμβάνω τεράστια αγάπη και εμπιστοσύνη».

- Τι είναι αυτο που εχεις δουλέψει και έχει βελτιώσει σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν ακόμα καλύτερο Μουράτο;

«Δούλεψα πάρα πολύ το σουτ μου και σε συνδυασμό με την πολύ καλή ψυχολογία που έχω μεσω της ομάδας και του κόουτς, αποδίδει όσον αφορά το τρίποντο. Και το δεύτερο κομμάτι είναι αυτό της δημιουργίας. Η ομάδα με έχει πάρα πολύ ανάγκη και προσπαθώ να την βοηθήσω μέσα από αυτό το κομμάτι. Ασχέτως εάν σκοράρω ή όχι θέλω να έχω το επίπεδο της δημιουργίας μου σε πολύ υψηλό βαθμό μέσα στο παιχνίδι».

- Μελετάς κάποιον παίκτη όσον αφορά τον τρόπο που πασάρουν; Παίρνεις ιδέες;

«Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που προσπαθώ να καταλάβω πώς επωφελούνται μέσω της δημιουργίας. Δεν είναι ότι μελετάω κάποιον συγκεκριμένο, αλλά έχω παρατηρήσει πάρα πολλούς παίκτες όσον αφορά τον τρόπο που πασάρουν, όπως είναι ο Καλάθης, ο Σπανούλης, ο Σλούκας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προσπαθώ να κάνω αυτά που κάνουν. Απλά να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν».

- Τι άλλο να περιμένουμε; Τόσο από την ομάδα, όσο και από εσένα...

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως ομάδα, επειδή έχουμε νεανικό ρόστερ, να κρατήσουμε τα μυαλά μας μέσα στο κεφάλι. Πολύ εύκολα αυτές οι νίκες μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε κάθε εβδομάδα όπως δουλεύουμε αυτό το διάστημα, τότε η ομάδα δεν έχει ταβάνι και μπορεί να κοιτάζει πάρα πολύ ψηλά».

- Όσο για εσένα; Εθνική και ενδεχομένως το παραπάνω βήμα σε μεγαλύτερο σύλλογο;

«Επειδή στο παρελθόν κοιτούσα σε βάθος χρόνου και ήταν κάτι που μου έκανα μεγάλο κακό, προτιμώ να σκέφτομαι το τώρα. Να μην κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά να είμαι στο τώρα και στο γεγονός ότι η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Φέτος στόχος μου είναι να τερματίσει η ομάδα να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται και να συνεχίσει να αποδίδει καλό μπάσκετ. Όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής, ναι. Αποτελεί μεγάλο στόχο για μένα να βρίσκομαι, τόσο στο επόμενο παράθυρο όσο και να καθιερωθώ στην Εθνική ανδρών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα