Μέξας: «Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη ρυθμού»

Gazzetta team
Μέξας: «Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη ρυθμού»

bet365

Στην έλλειψη ρυθμού απέδωσε ο Κώστας Μέξας τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοσή του ο ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Λαυρίου.

Ο Κώστας Μέξας σχολίασε αρχικά τις συνθήκες διεξαγωγής του Πρωταθλήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης λέγοντας ότι… «νιώθουμε προνομιούχοι διότι συνεχίζουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητα μας. Ελπίζω να περάσει γρήγορα αυτή η κατάσταση κι αυτά τα καλά νέα που διαβάζουμε καθημερινά για το εμβόλιο να έχουν ισχυρή δόση πραγματικότητας». Δεν έκρυψε επίσης τον προβληματισμό του για το επίπεδο πίεσης που είχε η ομάδα του. «Στις δύο ήττες που κάναμε είχαμε κακή εικόνα. Γι’ αυτό ίσως είχαμε τόση πίεση στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε σταθερές στο παιχνίδι μας. Για παράδειγμα, τόσο ο Παπαντωνίου όσο και ο Μήτρου Λονγκ ήταν πολύ καλοί στην άμυνα και οι Λοβ, Γκρίφιν στην επίθεση. Περιμένουμε από τον κάθε παίκτη να βγάλει τις αρετές του, δίχως να διαχωρίζουμε παίκτες για επίθεση και άμυνα. Για να αποκτήσεις ρυθμό θα πρέπει να έχεις διαδοχικά παιχνίδια».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σχέδιο της ομάδας του το οποίο περιλάμβανε να περάσει την μπάλα στο καλάθι και είπε ότι… «τόσο ο Μαργαρίτης όσο και ο Τσαλμπούρης μας έδωσαν λύσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Κακλαμανάκης βρήκε ρυθμό στο δεύτερο και τα μακρινά σουτ που βάλαμε άλλαξαν το στιλ παιχνιδιού μας». Σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Άλαν Χέρντον απάντησε ότι… «έχουμε πέντε ψηλούς, ο Τσαλμπούρης ήταν πολύ καλός σήμερα αλλά στο ΟΑΚΑ είχε παίξει για 5 λεπτά. Ο Μαργαρίτης έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο πήραν την μπάλα στα χέρια τους οι Κακλαμανάκης, Μπιτς και ανέβασαν την απόδοσή τους. Ο Χέρντον θα πρέπει να βελτιωθεί ούτως ώστε να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, όταν έχεις πέντε ψηλούς, πάντα θα νιώθει κάποιος αδικημένος».

Ο Κώστας Μέξας κατέληξε αναφερόμενος στον αγωνιστικό ρυθμό που δεν έχει αποκτήσει η ομάδα του, δεδομένου του ότι δεν έχει κανονική ροή αγώνων. «Οι αναβολές χάλασαν τον ρυθμό μας. Θέλουμε καλύτερη ροή αγώνων κι ελπίζουμε ότι θα βρούμε ροή αγώνων μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα