Ιωνικός: Δεκατρία συμβόλαια μένουν στον... αέρα!

Ιωνικός: Δεκατρία συμβόλαια μένουν στον... αέρα!

bet365

Η μη χορήγηση άδειας στον Ιωνικό Νικαίας, φέρνει τα 13 συμβόλαια των παικτών της ομάδας στον... αέρα. Και όλα αυτά μόλις 48 ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν. Η ιδιαίτερη περίπτωση του Νίκου Χουγκάζ.

Μία ομάδα έτοιμη. Ολοκαίνουργια. Πιθανότατα ανταγωνιστική. Το περιτύλιγμα για τον Ιωνικό Νικαίας δεν θα σκιστεί. Και αυτό που ετοίμαζε ο Στέργιος Κουφός δεν θα γίνει ποτέ γνωστό.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε άδεια συμμετοχής στην Basket League στον Ιωνικό, αφήνοντας στο... παρά δύο το πρωτάθλημα με 11 ομάδες.

Δεν είναι μόνο ο Ιωνικός που αποσύρεται. Είναι και οι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας που μένουν δίχως φανέλα. Και ενώ τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη τρέχουν...

Ο Ιωνικός είχε αποκτήσει συνολικά 11 νέα πρόσωπα, με τον Νίκο Μαραγκίδη να είναι από πέρσι στην ομάδα και τον Γιώργο Χατζηκυριάκο να προέρχεται από τις ακαδημίες του Ιωνικού.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 20χρονου φόργουορντ Νίκου Χουγκάζ. Ο γιος του Κρις Χουγκάζ άφησε στην άκρη την προοπτική να είναι πρωταγωνιστής για 2η συνεχόμενη χρονιά στο NCAA, για να αγωνιστεί στον Ιωνικό. Και όχι μοναχά προοπτική, αφού στην εφετινή σεζόν θα ήταν ένα βασικό «γρανάζι» για την ομάδα του Northwestern State, μετά την εξαιρετική σεζόν του ως freshman.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έλαβε προκαταβολικά χρήματα από τον Ιωνικό, μόλις υπέγραψε το συμβόλαιό του, με τους Νικαιώτες να βάζουν ένα μεγάλο buy out σε περίπτωση πώλησής του. Τόσο πολύ πίστευαν στην προοπτική του, μόνο που τώρα αυτή θα την καρπωθεί μία άλλη ομάδα.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Χουγκάζ Τζούνιορ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος πήγε στον Ιωνικό με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ, στην οποία... περίσσευε. Και με τις τελευταίες εξελίξεις να τον στέλνουν πίσω στη «Βασίλισσα». Άγνωστο για πόσο ακόμη.

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα είναι και συνολικά πέντε ξένοι αθλητές (Άνταμ Σμιθ, Νικ Ζέισλοφτ, Τορλίν Φιτζπάτρικ, Τζέιλ Λουλ και Σαγίντ Πριτζέτ), οι οποίοι – όπως και οι υπόλοιποι – μένουν μετέωροι.

Επίσης, στο ρόστερ του Ιωνικού είχαν δηλωθεί (στη λίστα του ΕΣΑΚΕ) και οι Ανδρέας Πετρόπουλος, Λάμπρος Βλάχος, Μάριος Γιώτης και Βασίλης Γιατρούδης.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα