Ηρακλής: Η παραμονή των «τεσσάρων» απαιτεί υπερβάσεις

Gazzetta team
Ηρακλής: Η παραμονή των «τεσσάρων» απαιτεί υπερβάσεις

bet365

Ο Ηρακλής θέλει να κρατήσεις τους Χάνλαν, Σούλερ, Καββαδά και Ντέιβις αλλά η παραμονή των τεσσάρων παικτών προϋποθέτει… υπερβάσεις.

Πρόκειται για τους τέσσερις αθλητές στους οποίους στηρίχθηκε πέρυσι ο Ηρακλής καθώς προσέφεραν α) το 63% των συνολικών πόντων, β) «μάζεψαν το 55.1% των ριμπάουντ και γ) το επίπεδο δημιουργίας τους ξεπέρασε το 58%. Η επιθυμία δημιουργίας συνθηκών για την παραμονή τους προφανώς έχει λογικά αγωνιστικά κριτήρια καθώς με την ταυτόχρονη προσθήκη ποιότητας τόσο με την απόκτηση Ελλήνων παικτών όσο και με την αντίστοιχη ξένων, αυτομάτως ο Ηρακλής θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή του στους ομίλους του BCL. Είναι προφανές όμως ότι η παραμονή των τεσσάρων παικτών απαιτεί υπερβάσεις καθώς κοινός παρονομαστής των υποθέσεων είναι η οικονομική διαφορά έπειτα από τον πρώτο κύκλο συζητήσεων.

Στην περίπτωση του Τζαμάλ Σούλερ παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από την ιταλική Ραβένα, αλλά η παραμονή του έμπειρου Αμερικανού εξαρτάται από τον ίδιο τον Ηρακλή. Γιατί ο έμπειρος γκαρντ δεν γοητεύεται από την ιδέα μετακόμισης στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού Πρωταθλήματος, προτιμά να μείνει στον Ηρακλή και τον εξιτάρει η προοπτική συμμετοχής στο BCL της επόμενης περιόδου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ολιβιέρ Χάνλαν ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η περίπτωση του Βασίλη Καββαδά είναι δυσκολότερη διότι δεν έχει ωριμάσει η ιδέα της δοκιμής σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ταυτόχρονα με τη διαφορά των 20-25 χιλιάδων ευρώ που διαπιστώθηκε στις πρώτες επαφές με τον Ηρακλή. Βέβαια, η καταλυτική συζήτηση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών καθώς οι «κυανόλευκοι» σκοπεύουν να βελτιώσουν την πρότασή τους.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα