Άρης: Τα οκτώ ban και το αίτημα για πίστωση χρόνου

Άρης: Τα οκτώ ban και το αίτημα για πίστωση χρόνου

Άρης: Τα οκτώ ban και το αίτημα για πίστωση χρόνου

bet365

Μέχρι την Παρασκευή (10/7) η ΚΑΕ Άρης θα πρέπει να απαντήσει στην ΕΟΚ επί του ζητήματος των οκτώ ban και προτίθεται να ζητήσει χρονικό περιθώριο τουλάχιστον έξι μηνών από τη FIBA για να διακανονίσει τις οφειλές προς τους παίκτες.

Ο Άρης βλέπει μπροστά του ένα… τεράστιο βουνό, αυτό πρέπει να ανέβει για να ανταποκριθεί στα κριτήρια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της επόμενη περιόδου - όταν κι εφόσον ασφαλώς ξεκαθαρίσουν ουσιαστικά ζητήματα αναφορικά με τη διεξαγωγή του - αλλά και για να φτιάξει ομάδα ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Η λίστα των υποχρεώσεων της ΚΑΕ είναι πλουσιότατη. Ξεκινώντας από την επιπλέον εγγυητική επιταγή των 140.000 ευρώ που πρέπει να εκδοθεί, το κλείσιμο (σε οικονομικό επίπεδο) της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, το δικαστικό «κυνήγι» που δέχεται από πρώην αθλητές οι οποίοι ζητούν τα χρήματά τους και καταλήγοντας στην υπόθεση των οκτώ ban τα οποία έχουν επιβάλει και την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Το σύνολο… 1.000.000 ευρώ

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ΚΑΕ Άρης προχώρησε σε διακανονισμούς, έτσι ανακτήθηκε το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών αλλά πέραν τις προκαταβολής και μίας ακόμη δόσης που καταβλήθηκε σε μερικούς από τους οκτώ παίκτες, δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει εκ νέου σε διαδικασία συζητήσεων με τους οκτώ πρώην αθλητές του (σ. σ. Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίτσεβιτς, Σανικίντζε, Κάμινγκς, Καββαδάς, Μπάκνερ, Ουίβερ) εκτός κι αν καταβάλλει άμεσα το σύνολο των δόσεων που οφείλονται μέχρι τώρα, σενάριο το οποίο προφανώς δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει η ΚΑΕ να δώσει με το… καλημέρα, ένα ποσό άνω των 350.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η νέα διαπραγμάτευση και μάλιστα επί νέας βάσης. Δηλαδή, επί του ποσού (περίπου) του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η απάντηση στην ΕΟΚ

Αυτή θα σταλεί εντός των επόμενων δύο ημερών και η ΚΑΕ Άρης θα ζητήσει (μέσω της ΕΟΚ) από τη FIBA να της παρέχει διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών για να διακανονίσει τις οφειλές απέναντι στους παίκτες και φυσικά να δεχθεί το προσωρινό πάγωμα της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Για την ακρίβεια θα στέκεται σε δύο δεδομένα. Καταρχήν, στις επόμενες ώρες αναμένεται να αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα το ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς στην ΚΑΕ Άρης με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας από τον Δημήτρη Γουλιέλμο σε 18 φυσικά πρόσωπα. Δεύτερον, η ΚΑΕ θα ενημερώσει ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, είναι αδύνατο να προχωρήσει (σε διάστημα τριών εβδομάδων) σε συμφωνίες διακανονισμού με οκτώ παίκτες και θα καταλήγει στο ευνόητο αίτημα της παροχής χρόνου με την ταυτόχρονη έγγραφη δέσμευση για την επίτευξη συμφωνιών εντός έξι μηνών. Κοινώς, θα ζητήσει από τη FIBA να της δώσει τη δυνατότητα να φτιάξει ομάδα για την επόμενη χρονιά και κυρίως να της δώσει χρόνο για να τακτοποιήσει το ζήτημα των ban.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα