Ήφαιστος: Ταξίδι με τρικλοποδιές και χωρίς συμμάχους

Ήφαιστος: Ταξίδι με τρικλοποδιές και χωρίς συμμάχους

bet365

Το αβέβαιο μέλλον του Ηφαίστου Λήμνου που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν στηρίχτηκε για να δυναμώσει στο χρόνο.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια ζωής, ο Ήφαιστος Λήμνου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με την αγωνιστική του παρουσία όσο και με αυτή μακριά από τα παρκέ. Σε χρόνο ρεκόρ μετέτρεψε το κλειστό «Νίκος Σαμαράς» σε ένα γήπεδο στολίδι και στη συνέχεια μπήκε για τα καλά στον μπασκετικό χάρτη.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά αφού η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε τα πάντα ώστε η Λήμνος να καμαρώνει για τον Ήφαιστο, συγκεντρώνοντας πάνω της όλα τα βλέμματα και πλέον όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πώς φτάσαμε όμως, να είναι αβέβαιο το μέλλον του Ηφαίστου για την επόμενη σεζόν, όπως κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα; Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Κατ’ αρχάς επειδή πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες η αλήθεια είναι πώς ο απλός κόσμος έδειξε εμπράκτως τη στήριξη του δίνοντας δυναμικό «παρών» στους εντός έδρας αγώνες, παρότι στη δεύτερη σεζόν υπήρχαν αρκετές φορές άδεια καθίσματα στο «Νίκος Σαμαράς». Εξάλλου, το ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας απέδειξε ότι είχε δημιουργηθεί πιστό κοινό.

Οπότε πάμε να δούμε με τη σειρά τα προβλήματα και τις τρικλοποδιές που μπήκαν στο δρόμο του ιδιοκτήτη της ομάδας Παντελή Μπούμπουρα και του προέδρου της ομάδας Σπύρου Μπούμπουρα οι οποίοι μαζί με τους συνεργάτες τους έκαναν τα πάντα για να μη φρενάρει τίποτα την πορεία του Ηφαίστου. Και όταν λέμε εμπόδια, όχι από τους αντιπάλους αλλά εντός των τειχών.

Τα πρώτα εμπόδια μπήκαν για το γήπεδο, το καλοκαίρι του του 2018 όταν η μειοψηφία για δικούς της λόγους είδε με αρνητικό μάτι τη χρησιμοποίηση του κλειστού από την ομάδα μπάσκετ και ακολούθησαν ένα χρόνο αργότερα όπου έγινε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για μία εγκατάσταση σε ευρωπαϊκά πρότυπα όπου τα έξοδα της ολικής ανακαίνισης ανέλαβαν οι ιδιοκτήτες της ομάδας και μόνο. Και όλη αυτή τη διαδικασία βέβαια, χωρίς καμία χορηγία από την Περιφέρεια, ανεξάρτητα αν ο Ήφαιστος εκπροσωπεί το Βόρειο Αιγαίο.

Στο Ρέθυμνο βοήθησαν όλοι, στη Λήμνο ελάχιστοι

Το ταξίδι ξεκίνησε και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία. Ένα ταξίδι πανάκριβο αν αναλογιστούμε τι χρειάζεται για να επιβιώσει με όλες τις ανέσεις μία ομάδα στη Λήμνο και πάνω απ’ όλα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Και όλα τα χρήματα να βγαίνουν από τη μία τσέπη. Χωρίς χορηγία από κάποια αεροπορική εταιρεία και με την τοπική κοινωνία να είναι απούσα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και φυσικά δεν αναφερόμαστε στον απλό κόσμο αλλά σε επιχειρηματίες που είχαν την άνεση να στηρίξουν τη μοναδική ομάδα στο νησί που αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα την κορυφαία του ελληνικού μπάσκετ.

Σε αντίθεση με τη Ρόδο και πολύ περισσότερο με το Ρέθυμνο που βοηθούν όλοι όσο μπορούν, ακόμα και τα μικρά καταστήματα, η στήριξη από ανθρώπους οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν ήρθε ποτέ. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο ο Ήφαιστος να εκπροσωπεί επάξια το νησί όμως έφτασε να μετράει καταγγελίες για το γήπεδο, στήριξη μόνο στα λόγια και μία οικογένεια να ματώνει οικονομικά μόνο και μόνο για την αγάπη που έχει ο Παντελής Μπούμπουρας για τη γενέτειρα του.

Προφανώς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού δε θα υπάρξουν αποφάσεις και ανακοινώσεις για το μέλλον αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πικρία στους διοικούντες την ΚΑΕ αφού όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να δηλώσουν εμπράκτως «παρών» σε αυτή την προσπάθεια βάζοντας ένα λιθαράκι στα τεράστια ποσά που καταβάλει ο Μπούμπουρας, το απέφυγαν επιμελώς…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα