Κασελάκης: «Παιχνίδια - πρόκληση με την ΑΕΚ»

Κασελάκης: «Παιχνίδια - πρόκληση με την ΑΕΚ»

Κασελάκης: «Παιχνίδια - πρόκληση με την ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας (29/05, 19:30, CosmoteSport4), για τον πρώτο ημιτελικό της Basket League, και ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για τη σειρά.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Να μην τρέξει η ΑΕΚ…

Ξεκινάμε την Τετάρτη μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων με αντίπαλο την ΑΕΚ. Τα παιχνίδια αυτά αποτελούν πρόκληση για εμάς. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που - κακά τα ψέματα - υπερτερεί σε brand name και ποσότητα κόσμου, σε σχέση με εμάς, και η οποία, κατά διαστήματα, έχει παίξει καλό μπάσκετ και που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο.

Θυμίζω ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κερδίσαμε μέσα στην έδρας μας, όμως είχαμε υποστεί βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ. Πλέον, τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι εντελώς διαφορετικά. Πρόκειται για μια σειρά αγώνων, τον έναν κοντά στον άλλο, με εντελώς διαφορετική σημασία και κρισιμότητα, που δίνουν πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Θεωρώ ότι οι αγώνες που παίξαμε στα προημιτελικά, τόσο εμείς, όσο και η ΑΕΚ, μας έκαναν καλό, καθώς μας βοήθησαν να βρούμε ρυθμό, έπειτα από έναν περίπου μήνα αποχής.

Το "κλειδί" θα είναι το να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, ειδικά στα κρίσιμα σημεία και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Επίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε στην ΑΕΚ να τρέξει και να βρει έτσι εύκολα καλάθια στην επίθεση. Αυτό το στοιχείο θα μας βοηθήσει να διεκδικήσουμε και εν τέλει να κερδίσουμε ό,τι μας αναλογεί».