Μπάνκι: «Δεν μπορώ να εκφραστώ για την απουσία του Ολυμπιακού»

Μπάνκι: «Δεν μπορώ να εκφραστώ για την απουσία του Ολυμπιακού»
Ο Λούκα Μπάνκι προτίμησε να μείνει η προσοχή στην ΑΕΚ και στις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά της Basket League και να μην σταθεί στην απουσία του Ολυμπιακού.

Ερωτηθείς στη Συνέντευξη Τύπου που έγινε για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ο Ιταλός κόουτς απάντησε για την απουσία των Πειραιωτών: «Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα, όπως του Πιτίνο, αλλά δεν έχω την εμπειρία του. Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Μού άρεσαν οι δηλώσεις των συναδέλφων μου. Έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη εμπειρία. Δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα στη σκηνή. Είναι πολύ πολύπλοκο να δώσω μια εξήγηση και να πω πως νιώθω. Δεν θέλω να πω πολλά, γιατί θέλω η συγκέντρωση να είναι στην ομάδα μας. Αξίζουμε 100% να είμαστε εδώ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και την σεζόν μας. Δεν θέλω να πάμε τη συζήτηση σε ένα σημείο που αποσπά και που είναι δύσκολο να εξηγήσω το πως νιώθω».

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Συγχαρητήρια σε όλους που έφτασαν μέχρι εδώ. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά όλο το χρόνο. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, ήμασταν ανταγωνιστικοί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Είχαμε μια σοβαρή σειρά με το Χολαργό. Ήταν καιρός ν απροσαρμοστούμε να φέρουμε παίκτες και να ... Είμαστε σε κρίσιμο σημείο με την ευκαιρία να βρεθούμε στους τελικούς. Θέλουμε να το πάμε μέχρι τέλους. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό καθιστά πρόκληση τη σειρά και θέλουμε να τη διεκδικήσουμε και να το πάμε μέχρι το τέλος».

Για το αν είχε την ευκαιρία να πάρει το βραβείο του προπονητή της χρονιάς και να το δώσει στον αντίπαλο κόουτς, υποστήριξε: «Μιλάμε για το προσωπικό τρόπαιο. Κανείς δεν κάνει τέτοια σεζόν, για να πάρει ένα ατομικό βραβείο. Όλοι κάνουν αυτή την κούρσα για να σηκώσουν το τρόπαιο. Κάποιες φορές το διαφορετικό επίπεδο των ομάδων σε κάνει να δεις βαθύτερα. Αυτό που είδα εγώ είναι φυσικά 2 μεγάλες ομάδες, αλλά και ενδιαφέροντες παίκτες, ομάδες, προπονητές. Είδα ομάδες με ταυτότητα και ποικιλία. Όλοι για κάποιο λόγο αξίζουν το βραβείο του προπονητή της χρονιάς. Σέβομαι τη δουλειά όλων. Του Πεδουλάκη που έκανε μεγάλες νίκες κι είναι στην 4άδα. Πήγα στην Πάτρα, μου αρέσει ο Προμηθέας και κυρίως τι κάνουν για να προωθήσουν το ελληνικό μπάσκετ, μέσω των νέων παικτών. Έχουν μια αποστολή, να κάνουν το μπάσκετ καλύτερο στην περιοχή τους. Θα χαιρόμουν πιο πολύ να πάω σπίτι του Πιτίνο στις ΗΠΑ, όπως είπε, και να πάρει εκείνος το βραβείο του προπονητή. Τουλάχιστον θα περνάγαμε καλά και θα ήμουν δίπλα στο τρόπαιο (γέλια)».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα