Γιάνκοβιτς: «Να μη χρειαστεί να έλθουν ξένοι διαιτητές»

Gazzetta team
Γιάνκοβιτς: «Να μη χρειαστεί να έλθουν ξένοι διαιτητές»

bet365

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαιτησίας ενώ αναφέρθηκε στην πορεία του Χολαργού και το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6

Για το μέλλον του στον Χολαργό: «Δεν ξέρω τι σκέφτονται στον Χολαργό και αν θα βρίσκομαι εδώ του χρόνου, χρειάζεται ένα μεγάλο μπάτζετ για τη νέα σεζόν στην ομάδα και δεν ξέρω αν μπορούν να το καλύψουν. Υπάρχει όραμα και προοπτική στον Χολαργό, δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχουν, έχουν μπει οι βάσεις, εξαρτάται τι θέλει και ο καθένας».

Για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη: «Παίζουμε καλό μπάσκετ, έρχεται κόσμος στο γήπεδο και διασκεδάζει, υπάρχουν ωραία πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ, βγαίνουν συνεχώς νέοι Έλληνες παίκτες. Στο εξωτερικό, υπάρχει η νοοτροπία να φέρνουν ξένους παίκτες ή θέλουν να γίνουν όλοι αστέρια».

Για την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα: «Έρχεται ιστορική στιγμή για την Basket League με την επιστροφή του Ιωνικού Νικαίας και του Ηρακλή, πρέπει οι ιθύνοντες των ομάδων να κοιτάξουν πως θα φτιάχνουν έναν κορμό κάθε χρόνο».

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ελληνική διαιτησία: «Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διαιτητές που παίζουν καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στα ξένα πρωταθλήματα. Να βγει ένα γκρουπ Ελλήνων διαιτητών για τα μεγάλα ντέρμπι για να μην αναγκαστούν να έρχονται ξένοι διαιτητές και να κινδυνεύει ο Ολυμπιακός να υποβιβαστεί με μία πιθανή τιμωρία αν δεν κατέβει την Κυριακή».

Για τους κανονισμούς μετακίνησης παικτών από μία ομάδα του πρωταθλήματος σε άλλη: «Βλάπτει το ελληνικό πρωτάθλημα το γεγονός πως κάποιος Έλληνας παίκτης δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη ελληνική ομάδα στο μέσο της σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα