Tα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ζακ ΛιΝτέι (vids)

Tα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ζακ ΛιΝτέι (vids)

Tα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ζακ ΛιΝτέι (vids)
Το gazzetta.gr αναλύει τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του νέου σέντερ του Ολυμπιακού, Ζακ ΛιΝτέι

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε άπαντες και απέκτησε ένα σέντερ το οποίο θυμίζει αρκετά σε σωματοδομή (και όχι μόνο) τον Τζαμέλ ΜακΛίν.

Ο Ζάκ ΛιΝτέι αποτελεί 100% επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ και ουσιαστικά συμπληρώνει την τριάδα ψηλών των Πειραιωτών στην περίπτωση που δεν πάει στους Σπερς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο νεαρός Αμερικανός είναι ένας σύγχρονος undersize ψηλός, κάτι που καθιέρωσε πρώτος ο Ολυμπιακός με τον Κάιλ Χάινς και εξελίχθηκε σε απαραίτητο εργαλείο κάθε ομάδας.

Ο 24άχρονος διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα (έκρηξη σε πρώτο βήμα, άλμα, ταχύτητα) και παίζει μόνο με πρόσωπο στο καλάθι. Πολλές φορές του αρ΄σει αν δημιουργεί καταστάσεις ύστερα από ένας εναντίον ενός με τον αντιπαλό του.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι του σουτ που διαθέτει αφού δε φοβάται να εκτελέσει ακόμη και πίσω από τα 6.75. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζει τον προσωπικό του αμυντικό να βγαίνει μακριά από το καλάθι και έτσι τον περνάει στη συνέχεια.

Στην άμυνα είναι παίκτης άνω από τη στεφάνη, αυτό ακριβώς ου έλειψε πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Στην προσωπική άμυνα δεν είναι πολύ καλός αφού γενικά αποφεύγει την επαφή με τον παίκτη που μαρκάρει. Κάποιος δηλαδή πιο δυνατός ψηλός με low post παιχνίδι του δημιουργεί προβλήματα.

Σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσει στο υψηλό επίπεδο της Euroleague αφού η περσινή του σεζόν στο Ισραήλ ήταν η πρώτη του και σε ομάδα που έμεινε εκτός τετράδα κάτι που σημαίνει... απειρία.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα