Ο Μαργαρίτης μπήκε στο… Hall Of Fame του ΠΑΟΚ

Ο Μαργαρίτης μπήκε στο… Hall Of Fame του ΠΑΟΚ

Ο Μαργαρίτης μπήκε στο… Hall Of Fame του ΠΑΟΚ

bet365

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη επιτεύχθηκε… πριν καλά-καλά αρχίζουν οι συζητήσεις. Ο έμπειρος φόργουορντ θα φοράει τη φανέλα του Δικεφάλου για δύο επόμενα χρόνια και μπαίνει σε μια πολύ στενή συνομοταξία παικτών στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα του Βαγγέλη Μαργαρίτη ήταν διαδικαστικό και το gazzetta.gr είχε προαναγγείλει τη συμφωνία. Γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ εκτίμησε εμπράκτως την προσφορά του συγκεκριμένου αθλητή στην ομάδα με την πρόταση που του κατέθεσε, αλλά και με τον αγωνιστικό ρόλο που θα διατηρήσει στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. Ο δε 36χρονος φόργουορντ επίσης το είχε πάρει απόφαση από την αρχή και ουσιαστικά έκλεισε τα αυτιά του στις υπόλοιπες προσφορές που δέχθηκε. Η συμφωνία ήταν θέμα χρόνου, οι υπογραφές έχουν πέσει και απομένει η έκδοση της επίσημης ανακοίνωσης.

Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει τεράστια σημασία επί της περίπτωσης του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Σε μια εποχή όπου οι «σημαίες» δεν υπάρχουν και οι παίκτες αλλάζουν τις ομάδες σαν τα πουκάμισα (και το αντίστροφο) ο συγκεκριμένος αθλητής θα συμπληρώσει οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ΠΑΟΚ με τη συμπλήρωση του διετούς συμβολαίου. Κι αυτό σημαίνει ότι θα μπει στο… Hall of Fame του Δικεφάλου, στη λίστα δηλαδή των παικτών που έχουν αγωνιστεί αρκετά χρόνια (συνεχόμενα) στην ομάδα.

Αυτό ήταν συνηθισμένο πριν την ανατροπή των πάντων με τον νόμο Μπόσμαν. Πλέον όμως είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Υπό την έννοια ότι παλιά οι παίκτες συνήθιζαν να αρχίζουν και να τελειώνουν σε μια ομάδα. Αυτό συνέβαινε και στις αρχές του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Στον ΠΑΟΚ, με αφετηρία τη σεζόν 1986-87 μόλις οκτώ παίκτες έμειναν στην ομάδα επτά ή και περισσότερα χρόνια. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Φασούλας (1981-1993 με διάλειμμα μια σεζόν όπου ήταν στις Η.Π.Α.) και ακολουθούν οι Τζον Κόρφας (1986-1995), Νίκος Μπουντούρης(1989-1998), Νίκος Σταυρόπουλος(1984-92), Μπάνε Πρέλεβιτς (1988-1996), Αχιλλέας Μαματζιόλας(1989-1997), Γιώργος Μπαλογιάννης (1992-00), Γιάννης Γιαννούλης(1994-2001).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα