Ολυμπιακός - Λαύριο 84-63: «Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος και σκέφτεται... Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στο Λαύριο για να πάρει τελικά μία άνετη νίκη (84-63), στρέφοντας το βλέμμα στο ντέρμπι της Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό για τη EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από την πολύ σημαντική νίκη επί της Βίρτους, είχε μία δουλειά να... ολοκληρώσει προτού συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη. Απέναντι στο Λαύριο για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Basket League μπορεί για ένα ημίχρονο να μην είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση, αλλά μόλις ο Κώστας Παπανικολάου ανέβασε... στροφές, τα πάντα τελείωσαν για να έρθει το τελικό 84-63.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία άνετη νίκη αφού πάτησαν το γκάζι στο 3ο δεκάλεπτο και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι απέναντι στους «πράσινους».

Ολυμπιακός - Λαύριο: Ο αγώνας

Με δίδυμο τους Μήτρου Λονγκ και Κάνααν στην περίμετρο, ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση. Ο πρώτος μοίρασε δύο γρήγορες ασίστ, ο δεύτερος σκόραρε δύο τρίποντα (10-5, 3') αλλά ο Μουράτος επιτέθηκε προς το καλάθι των «ερυθρολεύκων». Η διαφορά άνοιξε μόλις μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος ο Πίτερς, με ένα άμεσο και ένα έμμεσο τρίποντο για το 8-0 σερί των γηπεδούχων (20-11, 8').

Το Λαύριο ωστόσο συνέχισε να κυκλοφορεί καλά την μπάλα και να βρίσκει σωστές επιλογές στην επίθεση, προσπερνώντας μάλιστα με το κάρφωμα του Χόρχλερ (26-27, 13'). Ο Πίτερς όμως συνέχισε να σκοράρει ακόμα και από τη θέση «3», καλύπτοντας έτσι μερικά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι «ερυθρόλευκοι». Το Λαύριο συνέχισε να προηγείται, με τον Μπαρτζώκα να έχει εμφανή παράπονα από τα λάθη και την απουσία συγκέντρωσης των παικτών του. Ο Μουράτος σκόραρε για το 37-40 (19') αλλά ο Μπαρτζώκας σχεδίασε ένα εντυπωσιακό play στα τελευταία 3.4'' για τον Κάνααν που εκτέλεσε για το 44-42.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μουστάφα Φαλ έκανε αισθητή την παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός βρήκε τρανζίσιον αλλά και μακρινό σουτ με τον Παπανικολάου για το 53-44 (24'), με τον αρχηγό να υπογράφει και το 60-47 (27'). Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους και επί της ουσίας... καθάρισαν την υπόθεση νίκη.

Το σκορ έφτασε σε επίπεδα 20 πόντων, αφού πέραν του Παπανικολάου, οι Πίτερς και Κάνααν συνέχισαν να... πυροβολούν (75-52, 32') σε ένα σερί 15-0 και φυσικά το τελευταίο μέρος του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το Λαύριο πήρε δικαίως το χειροκρότημα για ένα ημίχρονο και ο Ολυμπιακός άρχισε ήδη να σκέφτεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την EuroLeague, την προσεχή Πέμπτη, με τον Μπαρτζώκα να δίνει ευκαιρία στους Ροζακέα και Αμπόσι να πατήσουν παρκέ για το τελευταίο δίλεπτο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 44-42, 70-52, 84-63

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση στην άμυνα στο 3ο δεκάλεπτο, δεν κοίταξε πίσω, με τους Φαλ και Παπανικολάου μπροστάρηδες και τους Πίτερς, Κάνααν να σκοράρουν ασταμάτητα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε τον δρόμο μετά το νωθρό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού και ολοκλήρωσε με 19 πόντους (2/3 2π., 4/4 3π.), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έμεινε χαμηλά ο Καστανέδα με 8 πόντους (4 όταν το ματς είχε φτάσει προς το τέλος) και 2/9 εντός παιδιάς με 2 ασίστ και 2 λάθη σε 29 λεπτά.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Πίτερς, Φαλ και Κάνααν σκόραραν 20, 8 και 13 αντίστοιχα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Θόρντον βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος σκοράροντας 13 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 25 ασίστ του Ολυμπιακού, εκ των οποίων οι 9 από τα χέρια του Μήτρου Λονγκ.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 και προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των ομάδων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Πέμπτης (14/3 - 19:45), ενώ το Λαύριο υποδέχεται για τη Stoiximan Basket League στις 17/3 τον Απόλλωνα Πάτρας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα