Προμηθέας-Άρης 70-57: Τον νίκησε και τον έβγαλε από την 4αδα

bet365

Ο Προμηθέας νίκησε για δεύτερη φορά τον Άρη (70-57) και του... άρπαξε την 4η θέση καθώς επικράτησε με στην Πάτρα στηρίζοντας στους δικούς του σωματοφύλακες και πιο συγκεκριμένα στους Χέιλ, Κάουαν αλλά και στην κυριαρχία του στη ρακέτα.

Ο Προμηθέας δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα καθώς πέτυχε τους πρώτους πόντους στο παιχνίδι και δεν είδε ποτέ την πλάτη του αντιπάλου του. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στηρίχθηκε ξεκάθαρα στην άμυνά της αλλά και στην κυριαρχία της στα ριμπάουντ καθώς μέσα από αυτή βρήκε 22 πόντους μέσα από τα λάθη του Άρη και 19 στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 20 λάθη (!) αλλά και κάκιστο ποσοστό (25%) στο μακρινό σουτ με 7/25 προσπάθειες.

Ο αγώνας

Μέσα από την άμυνά του, ο Προμηθέας είχε τον έλεγχο του ρυθμού στην πρώτη περίοδο ενώ στην επίθεση «σημάδεψε» στις κακές αντιδράσεις του ΝτεΣόουζα στην αντιμετώπιση των pick n’ roll. Ο δε Άρης δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό (7-0, 3’) και δεν είχε τρόπους εκτέλεσης έως και την είσοδο του Κρις Μπάνκστον καθώς οι δικοί του πόντοι μείωσαν τη διαφορά (17-14) η οποία θα μπορούσε να είχε εξανεμιστεί αν ο Ίσμαελ Σανόγκο ήταν στοιχειωδώς αποτελεσματικός από κοντινή απόσταση. Η περίοδος ολοκληρώθηκε μ’ ένα μακρινό σουτ των γηπεδούχων (20-14).

Όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη, ο Άρης συμπλήρωσε τρία λεπτά χωρίς καλάθι έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί το «φόρτωμα» με ομαδικά φάουλ. Αυτή τη φορά το νέο 7-0 του Προμηθέα με πρωταγωνιστή τον Πάπας οδήγησε στο +13 (27-14). Εκεί ο Άρης έβγαλε αντίδραση, έκανε επιμέρους σκορ 4-12 παίρνοντας πόντους και από τον Σταρκς (31-26, 17:30). Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ (σ. σ. εννιά στο πρώτο ημίχρονο) έδωσαν επιπλέον κατοχές στους γηπεδούχους και ευκαιρίες στον Χέιλ (10π.), μέσα από αυτά μάλιστα πήραν τους έξι πόντους τους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-29, 20’).

Ο Άρης πλησίασε στο καλάθι (38-36) έπειτα από δυόμισι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας πόντους από τους κοντούς αλλά ελάχιστη βοήθεια από τους παίκτες της φροντ λάιν αλλά και πάλι άφησε τη... δουλειά στη μέση. Στο ίδιο διάστημα ο Προμηθέας δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση, έκανε εύκολα και το λάθος (σ. σ. 13 μέχρι εκείνο το σημείο) αλλά εκεί αντέδρασε με 6-0 σερί (44-36, 25') και συνέχισε να παίρνει πόντους είτε μέσα από τα λάθη του Άρη είτε από αιφνιδιασμό. Γενικώς οι γηπεδούχοι απορροφούσαν κάθε αντίδραση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη. Αυτό έκαναν μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου καθώς από το 44-41 (26') και μετά έκαναν 12-0 σερί πατώντας πάνω στην υπεροπλία τους στη ρακέτα και προηγήθηκαν με 56-41 μέσα από τις βολές που εκτέλεσαν.

Ο... εξαφανισμένος για τρεις περιόδους ΝτεΣόουζα ενεργοποιήθηκε στο 4ο και ο Άρης μπήκε στο γήπεδο κάνοντας 0-10 σερί (56-51, 34') βάζοντας νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Ένα τρίποντο του Βασίλη Τολιόπουλο μείωσε σε 62-54 αλλά εκεί ο αρχηγός του Άρη χρεώθηκε με τεχνική ποινή, ο Προμηθέας βρήκε και καλάθι και πηγαίνοντας τη διαφορά στο +8 ανάκτησε την ψυχολογία του αγώνα (62-54, 36'). Ο Άρης δεν βρήκε τρόπους αντίδρασης, οι γηπεδούχοι μπήκαν με +11 (68-57) στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα και κλείδωσαν και τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, με εξαίρεση τρία-τέσσερα λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο της ρακέτας μαζεύοντας 17 επιθετικά ριμπάουντ τα οποία του έδωσαν τη δυνατότητα εύκολων πόντων στο ανοιχτό γήπεδο. Πήρε επίσης +12 πόντους από τον Άρη από τη γραμμή των βολών σουτάροντας σχεδόν τις τετραπλάσιες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Προμηθέας δεν είχε ξεκάθαρο ηγέτη αλλά στα κρίσιμα σημεία ο άστοχος Χέιλ είχε την έξτρα πάσα και τη δημιουργία

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ετσενίκε και Στέφενς ήταν οι πρωταγωνιστές στις ρακέτες ενώ ο Κάουν σημείωσε 14 πόντους και το κρίσιμο τρίποντο εκεί που το σκορ ήταν 56-51.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σανόγκο έχασε αρκετά εύκολα καλάθια κάτω από τη ρακέτα, δεν φάνηκε καθόλου και ο Μπλούμπεργκς. Ο Μποχωρίδης ήταν απελπιστικά άστοχος στο μακρινό σουτ με 0/5 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σε τόσο κλειστό παιχνίδι, μέχρι το 37' ο Προμηθέας είχε εκτελέσει τετραπλάσιες βολές (24-6) σε σχέση με τον Άρη. Μάζεψε 18 ριμπάουντ αλλά με τη διαφορά ότι αξιοποίησε τις δεύτερες επιθέσεις ενώ τα 20 λάθη του Άρη ήταν εξαιρετικά πολλά για εκτός έδρας αγώνα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Προμηθέας επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη με 73-77.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας υποδέχεται (5/3) τη Μούρθια πριν τον εκτός έδρας αγώνα (9/1) με την ΑΕΚ και ο Άρης θα παίξει το νοκ άουτ παιχνίδι (6/3) με την Προμετέι στη Ρίγα πριν φιλοξενήσει (10/1) το Μαρούσι

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 37-29, 56-41, 70-57

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα