ΠΑΟΚ: Ειλημμένη η απόφαση διαζυγίου με Τακιανό, «εκκρεμεί» αυτή για τον αντικαταστάτη

ΠΑΟΚ: Ειλημμένη η απόφαση διαζυγίου με Τακιανό, «εκκρεμεί» αυτή για τον αντικαταστάτη

Ο Τακιανός

bet365

Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ του Θανάση Χατζόπουλου με τον Φώτη Τακιανό με σκοπό τη γεφύρωση του χάσματος ως προς τους όρους του διαζυγίου.

Είναι δεδομένη η απόφαση πρόωρης λύσης της συνεργασίας με τον Φώτη Τακιανό κι αυτό πιστοποιήθηκε στην πρώτη συνάντηση μεταξύ του έμπειρου τεχνικού με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάση Χατζόπουλο. Ωστόσο, δεν υπάρχει συμφωνία ως προς τους όρους του διαζυγίου καθώς το συμβόλαιο του έμπειρου προπονητή λήγει το καλοκαίρι του 2025. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι στην πρώτη ουσιαστική συζήτηση διαπιστώθηκε διαφωνία στο οικονομικό και μέσα στην ημέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία θα φανεί αν θα προκύψει συναινετικό διαζύγιο ή όχι. Ενδεχόμενο ανατροπής του σκηνικού δεν υφίσταται καθώς στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι οι ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας βαραίνουν τον έμπειρο τεχνικό καθώς πήρε το σύνολο των αποφάσεων του αγωνιστικού σχεδιασμού και φυσικά των επιλογών των παικτών.

Επί της ουσίας, εκτιμάται ότι το διαζύγιο θα εκδοθεί – απλά καταβάλλεται προσπάθεια για να έχει συμβιβαστικό χαρακτήρα – και το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αντικαταστάτη του. Για δύο λόγους το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Στάθη Νερατζάκη μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου παραμένει εξαιρετικά πιθανή λύση. Ο πρώτος σχετίζεται με το timing της αλλαγής, δηλαδή, περίπου δύο μήνες πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο μπορεί να «ενσωματωθεί» ένας νέος προπονητής αλλά και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει. Εκτιμάται επίσης ότι ο Στάθης Νερατζάκης μπορεί να αποτελέσει μια προσωρινή λύση δεδομένης της γνώσης του περιβάλλοντος και των παικτών.

Πέραν αυτού όμως υπάρχει κι ένα ακόμη εξίσου σημαντικό στοιχείο. Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε έντεκα συμβόλαια ξένων παικτών και βάσει κανονισμών μπορεί να προσθέσει ένα ακόμη. Δηλαδή, το σύνολο των ξένων παικτών που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ομάδα στη διάρκεια της σεζόν είναι δώδεκα και φέτος τη φανέλα του Δικεφάλου ήδη έχουν φορέσει έντεκα παίκτες (Φρίντρικσον, Σμιθ, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Φλάτερ, Γκίλμορ, ΜακΝις, Αλστον, Τάουνς, Ουίλιαμς, Μίχαλακ). Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη προπονητή, αυτός δεν θα έχει τη δυνατότητα πολλών αλλαγών. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει απορριφθεί το σενάριο προβιβασμού του Στάθη Νερατζάκη και της επιβολής μεγαλύτερων αλλαγών το καλοκαίρι. Οι περιπτώσεις που είναι υπό σκέψη είναι αυτές των Γιώργου Λιμνιάτη, Χάρη Μαρκόπουλου, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα