Γιάννης Ιωαννίδης: Ένας «Ξανθός» με εκρηκτικό ταμπεραμέντο (vids)

Ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν ήταν ποτέ ένα καλό παιδί. Καθοδηγούσε τις ομάδες του με πολλές βωμολοχίες, είχε πολλά και διάφορα επεισόδια με αντιπάλους και παίκτες του. Αλλά και πάλι, γι' αυτό το λόγο λατρεύτηκε από τους φίλους του και μισήθηκε από τους... εχθρούς του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο πρώτος που... έσπασε την αθωότητα. Τα καμώματά του στον πάγκο ήταν πολλά. Ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε να βρίζει την ώρα ενός αγώνα, ζωντανά στην τηλεόραση. Και γι΄αυτό το λόγο, τα τάιμ άουτ των ομάδων του περνούσαν στα... βουβά. Δίχως εικόνα και δίχως ήχο.

Κάποια αρχεία ακόμη διατηρούνται, για να μας θυμίζουν την οξύθυμη ιδιοφυΐα του.

Πριν από κάθε παιχνίδι, ο «Ξανθός» συνήθιζε να παίρνει μία γερή ρουφηξιά από το τσιγάρο του. Δίπλα του, τουλάχιστον στα χρόνια του Ολυμπιακού υπήρχε το ντοσιέ του. Έπρεπε να μείνει για όλη τη διάρκεια του αγώνα στο ίδιο σημείο. Και αν κάποιος τολμούσε να το μετακινήσει, έβλεπε έναν άλλον Ιωαννίδη.

Γιάννης Ιωαννίδης: Η οξύθυμη ιδιοφυΐα

Στην ιστορία έχει μείνει η ατάκα του, όταν πήρε το μικρόφωνο για να ηρεμήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού, σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν από την εξέδρα ακούστηκαν αντεθνικά συνθήματα. Το «σταματήστε γ@μ@τ@ το στανιό μου», είναι μία ατάκα που... μυρίζει Ιωαννίδη.

Σε διάφορα τάιμ άουτ, ο «Ξανθός» είχε... συλληφθεί να βρίζει τα Θεία, εκφράζοντας τα παράπονά του προς τους παίκτες του. Σε ένα απ' αυτά δεν είχε διστάσει να αρπάξει τον Βασίλη Λυπηρίδη, για να του δείξει πως πρέπει να κάνει σωστά ένα σκριν!

Στην ιστορία έχει μείνει και το περίφημο σακάκι που έδωσε στον Σταύρο Τσανίδη, σε ένα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Όταν ο πολύπειρος διαιτητής καταλόγισε ένα εσκεμμένο φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού, ο Ιωαννίδης έβγαλε το σακάκι του και έκανε την κίνηση να το δώσει στον ρεφερί.

Ο Τσανίδης δεν το πήρε, αλλά του έδωσε μία τεχνική ποινή.

Ο Γιώργος Σιγάλας αναδείχθηκε σε μεγάλη μορφή της Δυναστείας του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης αμυντικός - ογκόλιθος, ο οποίος μολονότι έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του, τα... άκουγε σε κάθε πιθανή ευκαιρία.

Σε μία περίπτωση, δέχτηκε και ένα μπουκάλι στο πρόσωπο (!), με τον Ιωαννίδη να το εκτοξεύει από τα νεύρα του.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού, σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ιωαννίδης είχε διαπληκτισμό με τον Μηνά Γκέκο και τον Αργύρη Πεδουλάκη, τότε μέλη των «πράσινων», ενώ στις εξέδρες του ΣΕΦ ακολούθησε πανζουρλισμός, λόγω σοβαρών επεισοδίων.

Ο Ιωαννίδης και η ΑΕΚ

Στον πάγκο της Ένωσης, ο Γιάννης Ιωαννίδης έζησε μερικές έντονες στιγμές. Στον τρίτο ημιτελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό, έγιναν πράματα και θάματα. Με τον Γιάννη Φιλίππου να ξεστομίζει μία ατάκα που έμεινε ακόμη και σήμερα: Το πανηγύρι των ζουρλών!

Μία διεκδικούμενη μπαλιά δόθηκε στο Παναθηναϊκό και ο πάγκος της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε. Ο Ιωαννίδης έπεσε στο παρκέ, με αποτέλεσμα να του σκιστεί το παντελόνι. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Στα 13 δευτερόλεπτα, αριθμός που ο Γιάννης Ιωαννιδης μισεί, ένα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ έφερε τις «πράσινες» διαμαρτυρίες.

Ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος έφτασε μέχρι το παρκέ για να διαμαρτυρηθεί και κάπου εκεί έπεσαν μπουνιές! Με τον Φάνη να επιτίθεται στον Ιωαννίδη!

Στο φινάλε του αγώνα, ο Χριστοδούλου απάντησε στον «ξανθό» με μία άλλη περίφημη ατάκα: «Τώρα, ο Ιωαννίδης μπορεί να πεθάνει όρθιος».

Και μετά το χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον Άρη, ο Ιωαννίδης είχε πολλά να πει στις δηλώσεις του. Εκεί ξεστόμισε το «έχω δει πολλά στη ζωή μου, αλλά το ότι δεν έπρεπε να κατέβουμε να παίξουμε, έπρεπε να μας το πούνε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα