Σπανούλης: «Δεν κερδίσαμε 15 πόντους τον Παναθηναϊκό, αλλά... 59, βλέπουμε πολλά flopping στη σειρά»

Ο Σπανούλης μιλά για τη νίκη του Περιστερίου

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη του Περιστερίου bwin κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά της Basket League και στάθηκε στον χαρακτήρα της ομάδας του και την αντίδραση μετά από μία σκληρή ήττα.

Το Περιστέρι bwin κατάφερε να... κλειδώσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και να πάρει τη νίκη για την ισοφάριση της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος σε 1-1.

Ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στάθηκε σε όσα είδε από τους παίκτες του από την προετοιμασία ακόμη για το παιχνίδι του Σαββάτου (20/05), ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία των «πράσινων» που τους οδηγεί σε... flopping για τον έλεγχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

«Σήμερα πιστεύω ήταν η απόδειξη, η επιβράβευση, όλων αυτών που κάναμε όλη τη χρονιά. Πιστεύω αποδείξαμε ότι δεν είμαστε καθόλου τυχαία εδώ. Είμαστε μία από τις δύο-τρεις πιο σταθερές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παίζαμε με μία ομάδα που είναι στην EuroLeague, ένας τεράστιος σύλλογος με ιστορία. Εμείς τώρα φτιαχτήκαμε πρώτη χρονιά. Συνεπώς εκπλήσσομαι από τον τρόπο που τα παιδιά παίρνουν την πληροφορία μετά από κακή εμφάνιση. Πιστεύω σήμερα δεν κερδίσαμε 15 πόντους, αλλά 59! Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο για μία μεγάλη ομάδα, όχι μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται και αποκτά χαρακτήρα, να αντιδράσει από μία τόσο μεγάλη σφαλιάρα που φάγαμε εμείς. Σήμερα ήταν το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι.

Μιλήσαμε, προπονηθήκαμε, είδαμε βίντεο και βγάλαμε στο παρκέ όλα όσα κάναμε μέσα στη χρονιά και ακόμα καλύτερα. Παίρνω και κάποιες στιγμές που παίξαμε πιο ατομικά και έπρεπε να γυρίσουμε καλύτερα τη μπάλα, αλλά σαν σύνολο κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι αμυντικά. Ξαναλέω είμαστε το αουτσάιντερ στη σειρά, παίζουμε με τον Παναθηναϊκό αλλά θα κυνηγήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Για μένα τα ατομικά στατιστικά δεν είναι τίποτα. Είχαμε 16 ασίστ και μόλις 10 λάθη. Το πιο σημαντικό για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν μαρέσει να αναφέρομαι ξεχωριστά σε παίκτες, αλλά αυτό που έκανε ο Πουλιανίτης σήμερα με τέσσερα φάουλ, να βγάλει τέτοια ενέργεια...Ο Χάντερ έχει δύο πόντους αλλά έχει παίξει πάνω από 30 καλές άμυνες. Θα ήθελα να μιλήσω για όλους... Βλέπουμε πολύ flopping στη σειρά από πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού γιατί είναι έμπειροι, ξέρουν να κερδίζουν φάουλ, είναι πανέξυπνοι. Πρέπει να το διαχειριστούμε και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς. Συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό. Σήμερα είναι σπουδαία μέρα για όλους, την πόλη, θα χαρούμε σήμερα και από αύριο θα συγκεντρωθούμε στο ματς της Τρίτης. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για τον ανταγωνισμό που έδειξε, είναι μία μεγάλη ομάδα. Υπερβαίνουμε τις δυνατότητές μας, αλλά τα παιδιά έχουν εμπιστοσύνη και θέληση».

Το σημαντικό στοιχείο του ματς: «Για μένα το σημείο κλειδί ήταν αυτό που είδα στην προπόνηση. Ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε και είδαμε το βίντεο από το πρώτο παιχνίδι, που δεν ήταν αυτή η εικόνα που ταιριάζει στα παιδιά. Δεν έχουμε χάσει όλη τη χρονιά περισσότερα από ένα-δύο ματς στη σειρά. Έχω παίξει 20 χρόνια μπάσκετ και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δείχνει χαρακτήρα και αυτό προσπαθώ να περάσω στην ομάδα. Να έχει χαρακτήρα νικητή και να αντιδράει.».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα