Άρης: Πλησιάζει ο Καστρίτης, απόσταση με Νετζήπογλου

Άρης: Πλησιάζει ο Καστρίτης, απόσταση με Νετζήπογλου

Ο Καστρίτης

bet365

Πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η καταλυτική συνάντηση με τον Γιάννη Καστρίτη και στην περίπτωση που ο Άρης εξασφαλίσει συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα «κλειδώσει» και η παραμονή του Έλληνα τεχνικού.

Πρόκειται εξάλλου για τη μοναδική προϋπόθεση που τέθηκε από την πλευρά του 41χρονου τεχνικού ούτως ώστε να υπογράψει το διετές συμβόλαιο συνεργασίας που του πρότεινε ο Άρης. Η δε επιθυμία του για την παραμονή στην τεχνική ηγεσία φάνηκε και από τον τρόπο διαχείρισης του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε ο Προμηθέας Πατρώνπριν καταλήξει στον Ηλία Παπαθεοδώρου. Γιατί ξεκαθάρισε την προτεραιότητα στον Άρη και έμμεσα ζήτησε χρόνο καθώς περιμένει να οριστικοποιηθεί το ζήτημα της Ευρώπης (BCL).

Επί τούτου, οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε μειονεκτική θέση από τη στιγμή που δεν έχουν εγγυημένη συμμετοχή λόγω της βαθμολογικής θέσης τους και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τις αποφάσεις των ομάδων που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία. Αυτός είναι και ο λόγος μη αποκλεισμού του σεναρίου συμμετοχής στο Eurocup αν και οι προϋποθέσεις παρουσίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική θυσία κι αυτή είναι που βάζει σε σκέψεις γιατί η ΚΑΕ παραμένει στο στάδιο της εξυγίανσης.

Εν τέλει, εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν δρομολογηθεί οριστικές εξελίξεις και κατ’ επέκταση, η συζήτηση με τον Γιάννη Καστρίτη θα έχει καταληκτικό χαρακτήρα ως προς τη συνέχιση της συνεργασίας αλλά και ουσιαστικό για το αγωνιστικό πλάνο της επόμενης χρονιάς. Υποχρεωτικά, αυτό θα περιλαμβάνει το χτίσιμο από μηδενική βάση αφού υπάρχουν μόλις δύο συμβόλαια σε ισχύ, αυτά των Γιώργου Φίλλιου, Γιάννη Σιδηροηλία. Ως εκ τούτου, η δημιουργία νέου ελληνικού κορμού και οι επιλογές προσώπων είναι μια διαδικασία η οποία θα πρέπει να τρέξει.

Για παράδειγμα, εκεί που φαινόταν δεδομένη η παραμονή του Όμηρου Νετζήπογλου βάσει και των επαφών που προηγήθηκαν στα μέσα της χρονιάς, πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αυτό συμπεραίνεται τουλάχιστον μέσα από το γεγονός ότι ο 20χρονος γκαρντ έχει προταθεί σε αρκετές ομάδες αναζητώντας το επαγγελματικό μέλλον του, γι’ αυτό στον Άρη είναι υποχρεωμένοι να καταστρώσουν πλάνο σε περίπτωση αποχώρησης του παίκτη. Στην τελευταία διετία επένδυσαν στον Όμηρο Νετζήπογλου μέσα από την ανάθεση βασικού ρόλου και την παροχή περί των 20 αγωνιστικών λεπτών συμμετοχής κατά μέσο όρο. Τελική επαφή προβλέπεται να γίνει αφού «τελειώσει» το ζήτημα του Γιάννη Καστρίτη, αναλόγως βέβαια και των εισηγήσεων του 41χρονου τεχνικού.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα