Ιωνικός-Άρης 90-97: Βήμα τετράδας με «καυτό» Τολιόπουλο (vid)

Ιωνικός-Άρης 90-97: Βήμα τετράδας με «καυτό» Τολιόπουλο (vid)

bet365

Σε ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση ο Άρης «πέρασε» από τη Νίκαια με 90-97 (79-79 κ.α.) με παίκτη-ηγέτη τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πρώτα έκανε μια τρομερή επιστροφή καθώς βρέθηκε στο -9 (74-65, 37’) και μετά τελείωσε τη δουλειά στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο και συμπαραστάτες στην επίθεση τους Γκούντγουιν-Νότε. Κι έτσι οι «κίτρινοι» έφτασαν στις τρεις συνεχόμενες νίκες και πλέον βάσιμα μπορούν να στοχεύουν στην κατάκτηση μιας θέσης στην 4αδα στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο αγώνας

Ο Ιωνικός μπήκε αφηνιασμένος στο γήπεδο έχοντας ένταση στο παιχνίδι του και ευστοχία στο μακρινό σουτ (5/9) εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος τεμπέλιασε στην άμυνα και ήταν άναρχος στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκε με 11-4 (3:30) με πρωταγωνιστές του Λέισι-Μαυροκεφαλίδη για να φτάσουν σε διψήφια διαφορά (22-12) στο τέλος της περιόδου με κορυφαίο τον Χάμιλτον ενώ ο Άρης είχε 1/8 τρίποντα στο ίδιο διάστημα, κυρίως λιγότερα από τα μισά ριμπάουντ σε σχέση με τον αντίπαλό του.

Με δίδυμο ψηλών τους Γκούντγουιν-Σανόγκο ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου και με σκόρερ τον πρώτο έτρεξε 0-11 σερί και προηγήθηκε με 22-23 (15’) παρότι οι Μήτρου Λονγκ-Νότε πέταξαν στα σκουπίδια ένα σωρό επιθέσεις της ομάδας τους. Μετά από σωρεία λαθών, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και εκμεταλλευόμενοι εκμεταλλεύτηκαν το νευρικό παιχνίδι των γκαρντ του Άρη και με επιμέρους σκορ 11-3 προηγήθηκαν με 33-26 στο ημίχρονο. Στο τέλος αυτού οι Θεσσαλονικείς είχαν 1/13 τρίποντα!

Ο Τζέι Ντι Νότε έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι, έβαλε 13 συνεχόμενους πόντους κι έβαλε τον Άρη (35-39, 23:30). Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να χτίσουν πάνω σ’ αυτή τη διαφορά αλλά τα διαδοχικά τρίποντα των Μάντζαρη, Μαυροκεφαλίδη, Νούνιεθ κράτησαν τον Ιωνικό (44-44, 26:30). Η μπασκετική αναρχία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου (51-51) και την ίδια στιγμή το φύλλο της στατιστικής έγραφε ότι οι «κίτρινοι» είχαν 16 κλεψίματα!

Παρά τα τρίποντα του Χόκινς, ο Βασίλης Τολιόπουος βρήκε τον τρόπο για να επαναφέρει την ομάδα του σε πλεονεκτική θέση (57-63, 33’), αλλά οι γηπεδούχοι (συνεχίζοντας την άμυνα ζώνης) απάντησαν με 14-0 σερί (71-63, 36:30) με παίκτη κλειδί τον Βαγγέλη Μάντζαρη αλλά και τον Αρσενόπουλο. Η διαφορά έφτασε έως το +9 (74-65, 37’) για να ακολουθήσουν τα τρίποντα του Τολιόπουλου τα οποία κράτησαν τον Άρη στο παιχνίδι (78-76) για να ακολουθήσει η απόλυτη ισορροπία (79-79) με βολές του ίδιου παίκτη 29.8’’ πριν το φινάλε.

Στην κρίσιμη επίθεση του Ιωνικού ο Αρσενόπουλος υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και ο Άρης απέκτησε το δικαίωμα της τελευταίας επίθεσης με 8.6 δευτερόλεπτα αλλά ο Τολιόπουλος έκανε κάκιστη επιλογή και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί ο Άρης είχε περισσότερες δυνάμεις, Τολιόπουλος και Νότε έδωσαν λύσεις στην επίθεση και από τη στιγμή που η διαφορά πήγε στο +10 (81-91, 43’), τελείωσε και το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 33-26, 51-51, 79-79 (κ.α), 90-97 (παρ.)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Βασίλης Τολιόπουλος κράτησε τον Άρη εκεί που όλα έδειχναν χαμένα και στην παράταση οι «κίτρινοι» είχαν δυνάμεις εν αντιθέσει με τον Ιωνικό ο οποίος κατέρρευσε.

Ο MVP: Αν και βραχύσωμος, ο Βασίλης Τολιόπουλος ύψωσε ανάστημα και αφού κράτησε όρθια την ομάδα του, έδωσε και τη χαριστική βολή στον Ιωνικό στην παράταση.

Ο ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μπορεί να μην ήταν σταθεροί στο παιχνίδι αλλά Γκούντγουιν και Νότε μαζί με τον Σανόγκο

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ιωνικός δεν πήρε τίποτε από τους Παρκς, Σίμονς ενώ και ο Χάμιλτον ήταν απελπιστικά άστοχος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον η επιστροφή του Άρη από το -9 στα τελευταία τρία λεπτά της κανονικής διάρκειας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Πέρα από τα 40 λάθη που έκαναν οι δύο ομάδες, το φύλλο της στατιστικής έγραψε 18 κλεψίματα για τον Άρη ο οποίος από 1/13 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου είχε 11/17 στη συνέχεια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το παιχνίδι παίχθηκε στον ρυθμό που ήθελε ο Ιωνικός, αλλά ο Άρης είναι καλύτερη και πιο γεμάτη ομάδα, όπως αποδείχθηκε και στην παράταση.

xx

gh

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα