Ολυμπιακός: Το «καυτό» ξεκίνημα στην Basket League από το τρίποντο και οι... μπόμπερ (vids)

Ολυμπιακός: Το «καυτό» ξεκίνημα στην Basket League από το τρίποντο και οι... μπόμπερ (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Ολυμπιακός: Το «καυτό» ξεκίνημα στην Basket League από το τρίποντο και οι... μπόμπερ (vids)
Ο Λούντζης υπέγραψε μία... ραψωδία από το τρίποντο κόντρα στο Λαύριο και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι «καυτός» από τα 6.75 στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Basket League.

Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους στην Basket League και με 6/8 τρίποντα... σφράγισε το 4/4 του Ολυμπιακού. Το Λαύριο φυσικά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ΣΕΦ και ηττήθηκε με 98-61, αφήνοντας τους Πειραιώτες να δώσουν άλλη μία παράσταση από το τρίποντο, που φαίνεται πως είναι το αγαπημένο τους σημείο στην Basket League.

Μπορεί το νούμερο τελικά να κάθισε στο 48% (12/25) και μόνο μικρό να μην είναι, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ακόμα υψηλότερο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε την 3η περίοδο μετρώντας 11/20 και η λογική χαλάρωση έφερε μερικά άστοχα σουτ στο φινάλε.

Οι «ερυθρόλευκοι» σουτάρουν με εξωφρενικά ποσοστά στην Basket League, αφού συνολικά μετρούν στη διοργάνωση 51/103, δηλαδή 49.5% από την περίμετρο.

Tα τρίποντα του Ολυμπιακού ανά αγωνιστική

  • Απόλλων Πάτρας 11/25
  • Περιστέρι 17/30
  • Άρης 11/23
  • Λαύριο 12/25

Οι... μπόμπερ του Ολυμπιακού

Μεταξύ αυτών και πάντοτε με την υποσημείωση πως το δείγμα των τεσσάρων αγώνων είναι πολύ μικρό, οπότε δεδομένα τα ποσοστά των παικτών θα έρθουν σε πιο φυσιολογικές τιμές, υπάρχουν κάποιοι... μπόμπερ που δεν αστειεύονται.

Οι παίκτες που έχουν πετύχει τα περισσότερα τρίποντα για τον Ολυμπιακό είναι οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Σάσα Βεζένκοβ, με 7/10 και 7/11 αντίστοιχα. Και αν για τον Βεζένκοβ ήταν γνωστή η έφεση στο σκοράρισμα από την περίμετρο, ο ΜακΚίσικ έχει δείξει τεράστια βελτίωση στη μηχανική του σουτ αλλά και στην αυτοπεποίθησή του να εκτελεί τον τελευταίο χρόνο.

Από πίσω τους έρχεται ένα ακόμα... ακραίο νούμερο, αυτό του Κώστα Σλούκα. Ο ηγέτης των Πειραιωτών μετράει 6/6 τρίποντα, με τα 5 εξ αυτών να έρχονται απέναντι στο Περιστέρι bwin τη 2η αγωνιστική.

Τα τρίποντα του Ολυμπιακού

  • ΜακΚίσικ 7/10
  • Βεζένκοβ 7/11
  • Σλούκας 6/6
  • Λούντζης 6/11
  • Λαρεντζάκης 6/11
  • Κάνααν 5/13
  • Πίτερς 5/14
  • Γουόκαπ 4/11
  • Πάπας 3/7
  • Παπανικολάου 2/7
  • Κολοβέρος 0/2
1
Το shot chart του Ολυμπιακού από το τρίποντο

Η άμεση εκτέλεση των παικτών του Μπαρτζώκα

Όπως είναι γνωστό πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρέσκεται στο να δημιουργεί ομάδες που σουτάρουν από την περίμετρο. Εξ ου και η επιλογές των παικτών του που συγκλίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει αρκετούς καλούς σουτέρ σε όλες τις θέσεις και η υπεροχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα τον φέρνει σε εκτελέσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις. Οι ομάδες από τα χαμηλότερα ράφια της Basket League δεν μπορούν να αντέξουν στον ρυθμό, ούτε να αντιδράσουν στην τέλεια κυκλοφορία μπάλας των Πειραιωτών, που μετακινούν την άμυνα, ακουμπάνε την μπάλα στη ρακέτα και από εκεί βρίσκουν ελεύθερα σουτ στο τρίποντο.

Με τη βοήθεια του InStat βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει 22 uncontested τρίποντα, δηλαδή σουτ στα οποία δεν πρόλαβε κάποιος αντίπαλος να πιέσει την εκτέλεση, να βάλει ένα χέρι πάνω στην μπάλα.

Εκτός των άλλων η ικανότητα των παικτών του Μπαρτζώκα να εκτελούν άμεσα, έχει φέρει πάρα πολύ υψηλά ποσοστά στις άμεσες εκτελέσεις. Παίκτες όπως ο Πίτερς, ο Κάνααν, ο Βεζένκοβ ή ο Λαρεντζάκης, σουτάρουν πριν καν το σκεφτούν και οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν σε 62 προσπάθειες catch n' shoot, 32 εύστοχες, νούμερα που βοηθούν στο να... τελειώνουν εύκολα τις υποχρεώσεις τους στα παρκέ της Basket League.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα