Ολυμπιακός: Η... ποικιλία του Φαλ και το... άχαστο Μπολομπόι-Σλούκας (vids)

Ολυμπιακός: Η... ποικιλία του Φαλ και το... άχαστο Μπολομπόι-Σλούκας (vids)

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός: Η... ποικιλία του Φαλ και το... άχαστο Μπολομπόι-Σλούκας (vids)
Οι Φαλ και Μπολομπόι ήταν καθοριστικοί στην κατάκτηση του Super Cup για τον Ολυμπιακό και το Gazzetta στέκεται στη συνεισφορά τους με τη βοήθεια του Instat.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αφού επικράτησε στον τελικό του Super Cup του Παναθηναϊκού και πλέον μπαίνει με ανεβασμένη την ψυχολογία στη Euroleague και τη Basket League.

Στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε σημαντικές λύσεις από τους δύο... πύργους τους, τους ανθρώπους που γεμίζουν τη θέση του σέντερ. Ο Μουσταφά Φαλ ήταν ο υπεύθυνος για το «άνοιγμα» της διαφοράς στην 3η περίοδο έχοντας στο σύνολο 12 πόντους με 5/7 δίποντα και 2/2 βολές, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Από την πλευρά του εξαιρετικά τα πήγε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Τζοέλ Μπολομπόι που τελείωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το Gazzetta μέσω Instat στέκεται στη συνεισφορά τους κόντρα στους... πράσινους και στο πως... πλήγωσαν το σύνολο του Ράντονιτς.

To pick n' roll του Μπολομπόι με τον Σλούκα

Οι πόντοι του Μπολομπόι σε δημιουργία Σλούκα

γηγ

Ο Τζοέλ είναι το backup του βασικού Φαλ και με την εμφάνιση του κόντρα στον Παναθηναϊκό κέρδισε πόντους. Χωρίς να κάνει... παπάδες ήταν πολύ σημαντικός για την οικονομία του ματς, αγγίζοντας το νταμπλ νταμπλ με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ. Το αξιοσημείωτο είναι πως πέτυχε και τους έξι πόντους του σε open play στη δεύτερη περίοδο, έχοντας 3/4 σουτ, ενώ ήταν αψεγάδιαστος μέσα στο ματς και από τη γραμμή των βολών, μετρώντας 3/3. Ο πρώην σέντερ της ΤΣΣΚΑ... πλήγωσε τον Παναθηναϊκό με δύο τρόπους και ειδικά με το pick n' roll. Στην πρώτη περίπτωση βγήκε στην κορυφή για να δώσει το screen στον Σλούκα και στη συνέχεια έκανε το roll για να δεχθεί την πάσα και να καρφώσει εντυπωσιακά, παίρνοντας σωστά τον διάδρομο. Στην δεύτερη περίπτωση έβγαλε μια φάση-φωτοτυπία και για άλλη μια φορά δημιουργός ήταν ο Σλούκας, κάτι που δείχνει και τη δουλειά που γίνεται από τον Μπαρτζώκα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Ο Μπολομπόι σκόραρε μια φορά μέσα στο ματς και με cut, δηλαδή κόψιμο στη ρακέτα.

Οι Πειραιώτες έχουν δύο... πύργους στη θέση του σέντερ, κρύβοντας τον ήλιο στους αντιπάλους, είτε παίζει ο ένας, είτε ο άλλος. Πάντως οι εμφανίσεις του Μπολομπόι και στη συνέχεια της σεζόν, στα διαστήματα που θα ξεκουράζεται ο Φαλ στον πάγκο, θα κρίνουν πολλά για τη σεζόν του Ολυμπιακού. Το πρώτο δείγμα του Τζοέλ ήταν ενθαρρυντικό πάντως.

Η... ποικιλία του Φαλ κόντρα στον Παναθηναϊκό

οπ

Πάμε και στον Φαλ. Ο Γάλλος... γίγαντας ήταν για άλλη μία φορά καθοριστικός, παίρνοντας αρκετές «μάχες» απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, για να σκοράρει 12 πόντους, μετρώντας παράλληλα 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 3 επιθετικά. Το σημαντικότερο είναι πως ήταν ο άνθρωπος που έγειρε την πλάστιγγα στην τρίτη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε να απειλεί τους ερυθρόλευκους. Το πήρε πάνω και κατάφερε να πάρει στο τέλος το βραβείο του MVP του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Ο βασικός σέντερ του Ολυμπιακού βρήκε αρκετούς τρόπους να πληγώσει τον Παναθηναϊκό, δείγμα της συνεχής βελτίωσης του από τη στιγμή που αποκτήθηκε πέρυσι από τη Βιλερμπάν. Πέτυχε τέσσερις πόντους από post ups, δείχνοντας την κυριαρχία κάτω από τη ρακέτα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Μάλιστα τελείωσε τις φάσεις, ενώ παράλληλα πήρε και το φάουλ για να πάει στη γραμμή για συμπληρωματική βολή, γεμίζοντας με φάουλ τους αντιπάλους του. Επιπλέον σκόραρε μια φορά από cut μετά από όμορφη ασίστ του Βεζένκοβ, ενώ σε μια άλλη φάση το έκανε με putback κάρφωμα, παίρνοντας το επιθετικό ριμπάουντ και νικώντας τον Παπαγιάννη. Το ρεπερτόριο του είχε και σκορ από transition, δηλαδή από γρήγορη μεταφορά μπάλας του Ολυμπιακού από την άμυνα στην επίθεση. O Γουόκαπ εκλεψε και έδωσε στον Παπανικολάου, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να βρίσκει τον Φαλ που είχε ακολουθήσει τη φάση από το ξεκίνημα, παίρνοντας τη σωστή θέση στην καρδιά της ρακέτας.

Ο Φαλ είναι ένας σέντερ που αν πάρει τη μπάλα στο post, δύσκολα μπορείς να τον περιορίσεις. Επιπλέον είναι εξαιρετικός πασέρ αναλογικά με το ύψος του, κάτι που λύνει τα χέρια του Μπαρτζώκα σε πολλές περιπτώσεις. Μετά την εποχή του Μιλουτίνοφ στο «5», οι Πειραιώτες αποκτούν ένα... βράχο σε αυτή τη σημαντική θέση στη ρακέτα τους και μπορούν να στηριχθούν πάνω του σε άλλη μία σεζόν.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα