ΕΣΑΚΕ: Εννιά ομάδες υπέρ του 7ου ξένου, την Δευτέρα η τελική απόφαση

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΣΑΚΕ: Εννιά ομάδες υπέρ του 7ου ξένου, την Δευτέρα η τελική απόφαση

bet365

Στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ συζητήθηκε το θέμα για την δήλωση του έβδομου ξένου στη Basket League και υπάρχει θετικό κλίμα για την ψήφιση του.

Το θέμα για τη δήλωση του έβδομου ξένου στη Basket League όπως και εκείνο για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο ήταν αυτά που έπεσαν στο τράπεζι του Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ.

Όλες οι ομάδες κατέθεσαν τις απόψεις, ενώ τρεις ήταν αρνητικές στο θέμα της δήλωσης του έβδομου ξένου (Προμηθέας, Κολοσσός και ΠΑΟΚ). Οι υπόλοιπες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι, Καρδίτσα, Άρης, Λαύριο, Ιωνικός και Απόλλων Πάτρας) ήταν θετικές στην αλλαγή.

Το γενικότερο κλίμα, πάντως, είναι θετικό για την επικύρωσή του και όλα δειχνουν πως θα ψηφιστεί. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (03/10). Σχετικά με το θέμα του έβδομου ξένου, αν αλλάξει ο κανονισμός η κάθε ομάδα θα δηλώνει επτά ξένους παίκτες, χωρίς όμως να διαφοροποιείται το όριο των έξι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η θέση του ΠΑΟΚ, κατά της δήλωσης επτά ξένων, προέκυψε αφότου καμία ομάδα δεν συμφώνησε με την αρχική τοποθέτηση του "δικεφάλου του Βορρά", που επιθυμούσε όχι μονο την δήλωση (6 ενεργοί + 1 ανενεργός) αλλά την συμμετοχή επτά ξένων στην Basket League.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα