Λάρισα - Προμηθέας 76-94: Πολύ σκληρός για να πεθάνει με σούπερ Γκίκα (vids)

Λάρισα - Προμηθέας 76-94: Πολύ σκληρός για να πεθάνει με σούπερ Γκίκα (vids)

bet365

Εντυπωσιακό πέρασμα έκανε ο Προμηθέας από τη Λάρισα καθώς επικράτησε για δεύτερη σερί φορά τους Θεσσαλούς (76-94) έχοντας σε εκπληκτικό απόγευμα τον Νίκο Γκίκα (20π., 13ασ., 4ριμπ.) Η σειρά μεταφέρει στην Πάτρα όπου θα κριθεί και η 3η θέση στην φετινή Basket League.

Ποιος είπε ότι ο Προμηθέας ήταν «τελειωμένος» μετά το 2ο ματς στη Λάρισα και το 2-0 των Θεσσαλών;

Οι Πατρινοί έδωσαν «εμφατική» απάντηση στη Λάρισα και με το εντυπωσιακό 94-76 έφεραν τη σειρά των μικρών τελικών στα ίσια (2-2). Πλέον η υπόθεση της 3ης θέσης θα κριθεί στην Πάτρα, όπου ο νικητής θα κατακτήσει το... δικό του πρωτάθλημα έχοντας ακολουθήσει τους δύο «αιώνιους» που πήραν μέρος στους τελικούς.

Ο Νίκος Γκίκας ήταν εντυπωσιακός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο! Ήταν εκείνος που «άνοιξε» την ψαλίδα της διαφοράς για λογαριασμό της ομάδας του έχοντας τελειώσει το ματς με 20 πόντους (4/8τρ.), 13 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος. Ο Τζεράι Γκραντ (19π., 6ριμπ.) είχε δώσει το έναυσμα για τη νίκη της ομάδας του ενώ από τη Λάρισα που είχε βρεθεί και στο +12 στην πρώτη περίοδο (17-5) ξεχώρισε μόνο ο Στεφάν Μούντι (26π., 7/12τρ.)

Το ματς

Ο Στέφαν Μούντι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του αγώνα και εκείνος που φρόντισε να «ανοίξει» η διαφορά υπέρ της Λάρισας! Με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 17-5 ακριβώς στο πεντάλεπτο του αγώνα! Ο Αμερικανός γκαρντ των Θεσσαλών έμοιαζε... ασταμάτητος έως εκείνο το διάστημα, την ώρα που οι Πατρινοί τα περίμεναν όλα από τον Τζεράι Γκραντ ο οποίος είχε σημειώσει τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του. Με το ξέσπασμα του Μούντι η Λάρισα κράτησε το momentum και το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (25-16) μετρώντας στο σύνολο 5/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Όχι ότι άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό του αγώνα στην 2η περίοδο του αγώνα. Η Λάρισα προσπάθησε (και κατάφερε) να κρατήσει προβάδισμα σε διψήφιες παρυφές. Ο Κρουμπάλι (10π.) είχε πάρει την σκυτάλη από τον Μούντι ενώ από πλευράς των Πατρινών ο Γκραντ ήταν... απελπιστικά μόνος στην επίθεση του έχοντας 15 πόντους με 7/8 δίποντα αλλά και... 1/5 βολές. Το πρώτο μισό του αγώνα έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +11 (45-34), σ' 'ένα ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ ομαδικότητας έχοντας από 14 και 13 ασίστ αντίστοιχα.

Μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Προμηθέας κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και να μειώσει τους 6 πόντους (45-39 και 49-43 στο 24') έχοντας επιστρέψει και πάλι σε διεκδίκηση νίκης. Ένα τρίποντο του Φόστερ στο 25' έφερε την ομάδα της Πάτρας σε απόσταση μίας κατοχής (49-46) δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Όπερ και εγένετο. Ακολούθησε τρίποντο του Νίκου Γκίκα για την ισοφάριση (49-49 στο 26') ενώ ο Σιμπσον με δικό του τρίποντο έφερε τον Προμηθέα μπροστά στο σκορ (49-52) στο 27'. Ουσιαστικά ολοκλήρωσε σερί 9-0 και επιμέρους 18-4 στην 3η περίοδο έως εκείνο το χρονικό σημείο.

Στο 32' ο Προμηθέας βρέθηκε να προηγείται και με +8 πόντους (60-68) έχοντας αλλάξει άρδην την εικόνα της αναμέτρησης και έχοντας γείρει την πλάστιγγα προς την δική του πλευρά. Ο Γκίκας αποτελούσε τον «άσο» στο μανίκι του Μάκη Γιατρά για το ολοκληρωτικό comeback της ομάδας του. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +14 για λογαριασμό για τους φιλοξενούμενους (69-83 στο 36') έχοντας πάρει ολοκληρωτικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τη νίκη. Και να 'ταν μόνο αυτό; Με τον Γκίκα να συνεχίζει να κάνει πράγματα και θαύματα ο Προμηθέας ξεπέρασε και τους 20 πόντους (72-93) λίγο πριν από το τέλος του ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο εκρηκτικό 3ο δεκάλεπτου του Προμηθέα έχοντας επιστρέψει από το -11 με επιμέρους 18-4 και σερί 9-0 με τα οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ με 52-49 στο 27'.

MVP: Ο Νίκος Γκίκας ήταν απίστευτος έχοντας 20 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 13 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 33:49 λεπτά συμμετοχής.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζεράι Γκραντ έδωσε το έναυσμα και κράτησε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ πολλές βοήθειες στην επίθεση πρόσφερε και ο Μάρκους Φόστερ.

«ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ντεβόντε Γκριν δεν βοήθησε καθόλου τη Λάρισα έχοντας μόλις 1/6 εντός παιδιάς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 34 πόντοι που πέτυχε ο Προμηθέας στην τελευταία περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝA: Οι 27 ασίστ του Προμηθέα και 12/25 τρίποντα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ναι μεν η 3η θέση δεν έχει να προσφέρει πολλά πράγματα, αλλά ο Προμηθέας έδειξε αντίδραση μετά το 0-2 και πήρε εκ νέου την κατάσταση στα χέρια του και το προβάδισμα απέναντι στη Λάρισα. Ο Γκίκας ήταν «σεληνιασμένος» στη Νεάπολη και βοήθησε τον Προμηθέα ώστε να διεκδικήσει μια τεράστια ανατροπή σε μια φαινομενικά χαμένη σειρά. Στον αντίποδα, η Λάρισα βγάζει κούραση και δείχνει να μένει από δυνάμεις.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 45-34, 58-60, 76-94

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα