Λάρισα - Προμηθέας 76-94: Πολύ σκληρός για να πεθάνει με σούπερ Γκίκα (vids)

Λάρισα - Προμηθέας 76-94: Πολύ σκληρός για να πεθάνει με σούπερ Γκίκα (vids)

bet365

Εντυπωσιακό πέρασμα έκανε ο Προμηθέας από τη Λάρισα καθώς επικράτησε για δεύτερη σερί φορά τους Θεσσαλούς (76-94) έχοντας σε εκπληκτικό απόγευμα τον Νίκο Γκίκα (20π., 13ασ., 4ριμπ.) Η σειρά μεταφέρει στην Πάτρα όπου θα κριθεί και η 3η θέση στην φετινή Basket League.

Ποιος είπε ότι ο Προμηθέας ήταν «τελειωμένος» μετά το 2ο ματς στη Λάρισα και το 2-0 των Θεσσαλών;

Οι Πατρινοί έδωσαν «εμφατική» απάντηση στη Λάρισα και με το εντυπωσιακό 94-76 έφεραν τη σειρά των μικρών τελικών στα ίσια (2-2). Πλέον η υπόθεση της 3ης θέσης θα κριθεί στην Πάτρα, όπου ο νικητής θα κατακτήσει το... δικό του πρωτάθλημα έχοντας ακολουθήσει τους δύο «αιώνιους» που πήραν μέρος στους τελικούς.

Ο Νίκος Γκίκας ήταν εντυπωσιακός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο! Ήταν εκείνος που «άνοιξε» την ψαλίδα της διαφοράς για λογαριασμό της ομάδας του έχοντας τελειώσει το ματς με 20 πόντους (4/8τρ.), 13 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος. Ο Τζεράι Γκραντ (19π., 6ριμπ.) είχε δώσει το έναυσμα για τη νίκη της ομάδας του ενώ από τη Λάρισα που είχε βρεθεί και στο +12 στην πρώτη περίοδο (17-5) ξεχώρισε μόνο ο Στεφάν Μούντι (26π., 7/12τρ.)

Το ματς

Ο Στέφαν Μούντι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του αγώνα και εκείνος που φρόντισε να «ανοίξει» η διαφορά υπέρ της Λάρισας! Με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 17-5 ακριβώς στο πεντάλεπτο του αγώνα! Ο Αμερικανός γκαρντ των Θεσσαλών έμοιαζε... ασταμάτητος έως εκείνο το διάστημα, την ώρα που οι Πατρινοί τα περίμεναν όλα από τον Τζεράι Γκραντ ο οποίος είχε σημειώσει τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του. Με το ξέσπασμα του Μούντι η Λάρισα κράτησε το momentum και το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (25-16) μετρώντας στο σύνολο 5/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Όχι ότι άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό του αγώνα στην 2η περίοδο του αγώνα. Η Λάρισα προσπάθησε (και κατάφερε) να κρατήσει προβάδισμα σε διψήφιες παρυφές. Ο Κρουμπάλι (10π.) είχε πάρει την σκυτάλη από τον Μούντι ενώ από πλευράς των Πατρινών ο Γκραντ ήταν... απελπιστικά μόνος στην επίθεση του έχοντας 15 πόντους με 7/8 δίποντα αλλά και... 1/5 βολές. Το πρώτο μισό του αγώνα έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +11 (45-34), σ' 'ένα ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ ομαδικότητας έχοντας από 14 και 13 ασίστ αντίστοιχα.

Μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Προμηθέας κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και να μειώσει τους 6 πόντους (45-39 και 49-43 στο 24') έχοντας επιστρέψει και πάλι σε διεκδίκηση νίκης. Ένα τρίποντο του Φόστερ στο 25' έφερε την ομάδα της Πάτρας σε απόσταση μίας κατοχής (49-46) δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Όπερ και εγένετο. Ακολούθησε τρίποντο του Νίκου Γκίκα για την ισοφάριση (49-49 στο 26') ενώ ο Σιμπσον με δικό του τρίποντο έφερε τον Προμηθέα μπροστά στο σκορ (49-52) στο 27'. Ουσιαστικά ολοκλήρωσε σερί 9-0 και επιμέρους 18-4 στην 3η περίοδο έως εκείνο το χρονικό σημείο.

Στο 32' ο Προμηθέας βρέθηκε να προηγείται και με +8 πόντους (60-68) έχοντας αλλάξει άρδην την εικόνα της αναμέτρησης και έχοντας γείρει την πλάστιγγα προς την δική του πλευρά. Ο Γκίκας αποτελούσε τον «άσο» στο μανίκι του Μάκη Γιατρά για το ολοκληρωτικό comeback της ομάδας του. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +14 για λογαριασμό για τους φιλοξενούμενους (69-83 στο 36') έχοντας πάρει ολοκληρωτικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τη νίκη. Και να 'ταν μόνο αυτό; Με τον Γκίκα να συνεχίζει να κάνει πράγματα και θαύματα ο Προμηθέας ξεπέρασε και τους 20 πόντους (72-93) λίγο πριν από το τέλος του ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο εκρηκτικό 3ο δεκάλεπτου του Προμηθέα έχοντας επιστρέψει από το -11 με επιμέρους 18-4 και σερί 9-0 με τα οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ με 52-49 στο 27'.

MVP: Ο Νίκος Γκίκας ήταν απίστευτος έχοντας 20 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 13 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 33:49 λεπτά συμμετοχής.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζεράι Γκραντ έδωσε το έναυσμα και κράτησε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ πολλές βοήθειες στην επίθεση πρόσφερε και ο Μάρκους Φόστερ.

«ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ντεβόντε Γκριν δεν βοήθησε καθόλου τη Λάρισα έχοντας μόλις 1/6 εντός παιδιάς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 34 πόντοι που πέτυχε ο Προμηθέας στην τελευταία περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝA: Οι 27 ασίστ του Προμηθέα και 12/25 τρίποντα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ναι μεν η 3η θέση δεν έχει να προσφέρει πολλά πράγματα, αλλά ο Προμηθέας έδειξε αντίδραση μετά το 0-2 και πήρε εκ νέου την κατάσταση στα χέρια του και το προβάδισμα απέναντι στη Λάρισα. Ο Γκίκας ήταν «σεληνιασμένος» στη Νεάπολη και βοήθησε τον Προμηθέα ώστε να διεκδικήσει μια τεράστια ανατροπή σε μια φαινομενικά χαμένη σειρά. Στον αντίποδα, η Λάρισα βγάζει κούραση και δείχνει να μένει από δυνάμεις.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 45-34, 58-60, 76-94

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα