Η Kingbet βρήκε το σημείο που ξεχωρίζει στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Newsroom
Η Kingbet βρήκε το σημείο που ξεχωρίζει στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Ο δεύτερος τελικός της Basket League και πρώτος στο ΟΑΚΑ διεξάγεται απόψε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Στους τρεις αγώνες της στον όμιλο του Nations League έχει συγκεντρώσει 5 πόντους και οδηγεί την κούρσα. Ακόμα και το Σάββατο θα μπορούσε να φύγει με το διπλό από το Γουλβερχάμπτον, όμως οι παίκτες της (Τονάλι, Σκαμάκα, Νιοντό) έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να νικήσουν τον γκολκίπερ της Αγγλίας, Ράμσντεϊλ.

Η Γερμανία από την άλλη, η οποία σημειωτέον δεν έχει κερδίσει τους «ατζούρι» στα 10 μεταξύ τους επίσημα παιχνίδια (3-7-0), προέρχεται από 4 διαδοχικές ισοπαλίες -οι 3 από αυτές στο γκρουπ- όλες με σκορ 1-1! Παραμένει αήττητη με τον Χάνζι Φλικ στην τεχνική ηγεσία της, όμως ασφαλώς οι τελευταίες εμφανίσεις της προβληματίζουν. Δεν το αποκλείουμε η κακή παράδοση των «πάντσερ» απέναντι στη «Σκουάντρα Ατζούρα» να σπάσει στο Μενχενγκλάντμπαχ, αλλά πιο ασφαλές στο Γερμανία – Ιταλία δείχνει το goal/goal (στο 1.88), κρίνοντας και από την επιθετική νοοτροπία που έχουν πια οι φιλοξενούμενοι.

Η Πολωνία… ξέπλυνε σε μεγάλο βαθμό την ντροπή για την εξάρα στο Βέλγιο παίρνοντας το 2-2 στην Ολλανδία. Βέβαια έχασε προβάδισμα δύο γκολ και στο 91’ η αντίπαλός της αστόχησε και σε πέναλτι, αλλά η ουσία είναι που μετράει. Τώρα φιλοξενεί στη Βαρσοβία το Βέλγιο γνωρίζοντας ότι μόνο με νίκη θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την πρώτη θέση.

Το ευτύχημα για τους γηπεδούχους είναι ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ θα αγωνιστεί χωρίς τους Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Καράσκο, Ονάνα, Μενιέ, Μπογιάτα, ενώ οι ίδιοι θα έχουν ξεκούραστο τον Λεβαντόφσκι που δεν έπαιξε στο Ρότερνταμ. Συν τοις άλλοις οι Βέλγοι δεν έχουν κερδίσει εκτός έδρας τους Πολωνούς τα τελευταία 38 χρόνια! Κοιτάζουμε προς τα αριστερά και στρεφόμαστε στο Πολωνία - Βέλγιο στο 1Χ συνδυάζοντάς το με το over 1,5 (στο 2.35), το οποίο άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί και στις 6 μέχρι τώρα αναμετρήσεις του ομίλου.

Ο δεύτερος τελικός της Basket League και πρώτος στο ΟΑΚΑ διεξάγεται απόψε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 στο ΣΕΦ με σχετική άνεση φτάνοντας στο 74-61. Ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο, που βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα να προηγείται με 23-4. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το επιμέρους σκορ των επόμενων τριών περιόδων, αλλά δεν γινόταν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι διαφορετικά, παρότι οι αποδόσεις δίνουν ως φαβορί τους «ερυθρόλευκους» στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Η αύρα του ΟΑΚΑ δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα του Βόβορα, που δεν θέλει με τίποτα να χαρίσει στον αντίπαλό της την ελπίδα «σκούπας» στη σειρά. Αν γίνει το 2-0 τότε οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» τον τίτλο πρόωρα στο σπίτι τους. Ο Ολυμπιακός έχει αμφίβολο τον Μακ Κίσικ που υπέστη διάστρεμμα στον πρώτο αγώνα και δεν έχει προπονηθεί, ενώ υπήρξε απρόοπτο με τον Ζαν Σαρλ, που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Με τα συγκεκριμένα δεδομένα και βάζοντας στην εξίσωση το χάντικαπ των 5,5 πόντων που δίνεται στον Παναθηναϊκό θα στραφούμε στον άσο σε απόδοση 1.70.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα