Παναθηναϊκός - Λάρισα 89-43:Την «κατάπιε» και τώρα... τελικοί (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στον 5ο ημιτελικό της σειράς με τη Λάρισα (89-43) αφήνοντας πίσω τα τελευταία γεγονότα και πήρε εμφατικά τη πρόκριση στους τελικούς της φετινής Basket League, εκεί όπου περιμένει ήδη ο Ολυμπιακός.

Αυτό ήταν! Όλα όσα προηγήθηκαν μετά το Game 4 στη Λάρισα, γύρισαν τον διακόπτη στις τάξεις του Παναθηναϊκού καθώς στον 5ο ημιτελικό οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα όλα όσα δεν έκαναν στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Βγάζοντας περίσσια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση έκαναν... φύλλο και φτερό τους Θεσσαλούς και σκόρπισαν τον ενθουσιασμό στις τάξεις των 6.000 περίπου φίλων της ομάδας οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ και έδωσαν την δική τους ώθηση για το «πράσινο» ξέσπασμα.

Η διαφορά πήρε τεράστιες διαστάσεις στο ματς, με τους «πράσινους» να είναι τα απόλυτα αφεντικά του αγώνα από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό! Ουσιαστικά δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε στο κομμάτι της διάθεσης και της ενέργειας. Ειδικά στην άμυνα όπου η Λάρισα μόνο με... αίτηση έφτανε στο καλάθι του Παναθηναϊκού.

Οι Οκάρο Ουάιτ (17π.) και Νεμάνια Νέντοβιτς (16π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους «πράσινους», ενώ ακολούθησαν οι Μέικον (14π.) και Παπαπέτρου (11π.) και Παπαγιάννης (10π., 10ριμπ.) Στον αντίποδα η Λάρισα πραγματοποίησε το χειρότερο παιχνίδι της και αυτό οφείλεται στην αμυντική παρουσία των «πρασίνων».

Το ματς

Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή του αγώνα ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να... κόψει τον «βήχα» της Λάρισας! Με όπλο την άμυνα, τις πολλές κατοχές, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και το «ανοικτό» σουτ μπόρεσε να «ανοίξει» την άμυνα των Θεσσαλών, να πάρει νωρίς-νωρίς διψήφια διαφορά (12-2 στο 5') και να φτάσει και στο +16 (28-12) με τη λήξη του δεκαλέπτου. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» μέτρησαν 6/8 τρίποντα, είχαν σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ (11-6) ενώ είχαν υποπέσει σε μόλις δύο λάθη. Την ίδια ώρα η Λάρισα είχε μετρήσει 5/17 εντός παιδιάς εκ των οποίων 2/10 τρίποντα, ενώ ήταν πολύ χαμηλή και η δημιουργία με 3 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός δεν... σταμάτησε ούτε στην 2η περίοδο του αγώνα, αλλά παρέμεινε με το πόδι πατημένο στο γκάζι! Αποτέλεσμα; Σε πρώτη φάση να φτάσει την διαφορά ακόμα και στο +21 (40-19) και ουσιαστικά να «καθαρίζει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στους 26 πόντους (45-19) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (46-23). Στο πρώτο μισό του αγώνα το «τριφύλλι» μέτρησε 8/15 τρίποντα, με τους Οκάρο Γουάιτ και Ιωάννη Παπαπέτρου να έχουν από 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Συνολικά είχε 18/35 σουτ και 26 ριμπάουντ, ενώ την ίδια ώρα η Λάρισα σούταρε με μόλις 23% εντός παιδιάς (10/32 σουτ).

Από τη στιγμή που η διαφορά είχε φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο για τη Λάρισα να φανεί απειλητική ή έστω ανταγωνιστική. Η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους (56-33 στο 25') με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να συμπλήρωνε ιδανικά τους Παπαπέτρου και Γουάιτ οι οποίοι είχαν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο 26' ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 30 πόντους διαφορά (63-33) αποτυπώνοντας στο έπακρο την εικόνα του ματς.

Με την διαφορά στο +38 ήταν λογικό και επόμενο το παιχνίδι να αποτελέσει τυπική διαδικασία στην τελευταία περίοδο. Ένα τρίποντο του Μέικον έφερε τον Παναθηναϊκό και στο +41 (76-35) ενώ η Λάρισα τα είχε... σπάσει στο κλειστό του ΟΑΚΑ καθώς μετρούσε έως εκείνο το σημείο 14/49 σουτ. Και να' ταν μόνο αυτό; Οι «πράσινοι» είχαν και συνέχεις καθώς η μεγαλύτερη τιμή της διαφορά στους 51 πόντους (87-36), δείγμα και των όσων διαδραματίζονταν στο ΟΑΚΑ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να καθορίσει τον τελικό νικητή. Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του, «στραγγάλισε» τη Λάρισα στην άμυνα και το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τον δείκτη του σκορ.

MVP: Όλος ο Παναθηναϊκός. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν έβγαλαν αυτή τη διάθεση, την ενέργεια και το ομαδικό πνεύμα που χρειάστηκε ώστε να φτάσουν οι «πράσινοι» σε αυτήν την εντυπωσιακή επικράτηση!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο κόσμος των «πρασίνων». Οι 6.000 και πλέον φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν δημιουργήσει ατμόσφαιρα... EuroLeague δίνοντας την δική τους «πινελιά» στην εμφατική νίκη της ομάδας τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι παίκτες της Λάρισας δεν είναι συνηθισμένοι από τέτοιες καταστάσεις και τέτοια παιχνίδια. Κάκιστο ματς απ' όλη την ομάδα συνολικά.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο κλειστό του ΟΑΚΑ ύστερα από δύο χρόνια, αλλά και το ότι αποχώρησε πριν από το τέλος του ημιχρόνου μετά τις αποδοκιμασίες από μικρή μερίδα των οργανωμένων φιλάθλων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Από τη μία «πράσινη» ευστοχία στα τρίποντα με 14/28, από την άλλη η... αστοχία των Θεσσαλών με μόλις 26% και 17/63 εντός παιδιάς. Επίσης και η τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε τα διπλάσια από τους φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να παίζει τη «ζωή» του με τη Λάρισα σ' ένα 5ο ματς. Και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απλά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και στα ματς της Λάρισας. Να γίνει το «αφεντιικό» χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 46-23, 73-35, 89-43

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα