Ολυμπιακός - Προμηθέας 116-73: «Κρύφτηκε» η μπάλα (vid)

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Προμηθέα με 116-73 και με εντυπωσιακό μπάσκετ άνοιξε το σκορ στην ημιτελική σειρά των playoffs του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα κι επίθεση, επικράτησε πανεύκολα του Προμηθέα με 116-73 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αγριεμένοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Πατρινούς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να βγάζουν τρομερή ενέργεια, να σουτάρουν με υψηλά ποσοστά και να διασκεδάζουν τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του ΣΕΦ.

Το ματς

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν πολύ κακό ποιοτικά με πολλά λάθη εκατέρωθεν και αρκετά σφυρίγματα (από δύο φάουλ Βεζένκοβ και Χαντ) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ (12-11, 6’). Ο Ουόκαπ με 5 δικούς του πόντους έδωσε «αέρα» στην ομάδα του (20-15, 8’) με την διαφορά να μένει μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν το επίπεδο ενέργειας στο παρκέ και κατάφεραν να απομακρυνθούν από τον αντίπαλό τους με τα μακρινά σουτ των Σλούκα και ΜακΚίσικ (32-21, 14’). Ο Προμηθέας έχασε την συγκέντρωσή του και οι παίκτες βγήκαν από το πλάνο τους στην επίθεση κάτι που η ποιότητα των γηπεδούχων δεν άφησε ανεκμετάλλευτο και με δύο ακόμη τρίποντα η διαφορά εκτοξεύτηκε (42-21, 16’). Η περιφέρεια με Σλούκα, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ έκανε την δουλειά πιο εύκολη για τους Πειραιώτες και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση Μάρτιν με Ζαν Σαρλ κι έτσι χάρη στις συνεργασίες τους το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 53-32.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν αγριεμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο και σμπαράλιασαν κάθε αμυντική προσπάθεια του Προμηθέα. Με 4/4 τρίποντα στα πρώτα 2:30 από Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ το σκορ μετατράπηκε σε 67-34 (33’). Ο ρυθμός άνηκε ξεκάθαρα στους Πειραιώτες, το double score έκανε ξανά την εμφάνιση του (76-38, 26’) αλλά είχε και συνέχεια με την διαφορά να φτάνει στο +45 (84-39, 28’).

Ο Προμηθέας σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί προ πολλού προσπάθησε να βελτιώσει έστω για λίγο την εικόνα του με τα τρίποντα του Γκίκα να μειώνει σε 94-60 (33’), αλλά εξελίχθηκε απλά σε μία έκλαμψη. Ο Λαρεντζάκης έσπασε το όριο των 100 πόντων και η κόρνα της λήξης βρήκε τον πίνακα του σκορ να γράφει 116-73 και με όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού να σκοράρουν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο «χάθηκε» η μπάλα. Ο Ολυμπιακός ήταν απίστευτα καλός σε άμυνα κι επίθεση και ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 18-2 στα πρώτα 6 λεπτά του συγκεκριμένου διαστήματος με την διαφορά να ξεπερνά τους 20 πόντους (42-21). Δεν ανησύχησε ξανά ο Ολυμπιακός.

MVP: Πολλοί θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Ξεχώρισαν λίγο περισσότερο οι Ντόρσεϊ (18π., 3ασ.), ΜακΚίσικ (17π., 4ρ.) και Λαρεντζάκης (11π., 2ασ., 3κλεψ.)

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βεζένκοφ τελείωσε με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Σλούκας με 7 πόντους και 6 ασίστ. Ο Παπανικολάου τελείωσε με 12 πόντους και ο Ζαν Σαρλ με 10.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Με εξαίρεση τον Τανούλη και τον Γκίκα, όλοι οι άλλοι παίκτες του Προμηθέα δεν βοήθησαν καθόλου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το θεαματικό μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός κι ένταση που έβγαλε στις δύο πλευρές του παρκέ, παρά την διαφορά στο σκορ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και γενικά είχε 80% στα δίποντα (28/35), 50% στα τρίποντα (16/32) και 28 ασίστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός κι έκανε το ποιοτικό ρόστερ του Προμηθέα να μοιάζει με ομάδα που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν συγκλονιστικοί σε άμυνα και επίθεση και φρόντισαν να προσφέρουν όμορφο θέαμα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 53-32, 89-46, 116-73

Η σειρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1-0

Ολυμπιακός – Προμηθέας 116-73
Προμηθέας – Ολυμπιακός 01/06
Ολυμπιακός – Προμηθέας 04/06
Προμηθέας – Ολυμπιακός 06/06 (αν χρειαστεί)
Ολυμπιακός – Προμηθέας 08/06 (αν χρειαστεί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα