Ιωνικός - Περιστέρι 82-87: Απόδραση με Μωραΐτη (vid)

bet365

Το Περιστέρι (9-12) απέδρασε με 82-87 από την έδρα του Ιωνικού (4-16), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μωραΐτη, και διέκοψε αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών. Επανήλθε σε τροχιά playoffs η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς, με τους Νικαιώτες να παραμένουν σε δύσκολη θέση.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο κλειστό του Πλάτωνα, το Περιστέρι ήταν εκείνο που χαμογέλασε στο φινάλε έναντι του Ιωνικού, έχοντας σε τρομερό απόγευμα τους Μωραΐτη (15π., 6ασ.), Πέτεγουεϊ (21π., 4ριμπ.) και Γκίελο (14π., 6ριμπ., 1ασ.). Οι «Πρίγκιπες της Δυττικής Όχθης» βελτίωσαν σε 9-12 το ρεκόρ τους, σταμάτησαν το κακό τους σερί με τέσσερις ήττες και πλέον βλέπουν πιο καθαρά τον δρόμο προς τα playoffs.

Στον αντίποδα, ο Ιωνικός, αν κι έφτασε κοντά στη νίκη, παραμένει σε δεινή βαθμολογική θέση με ρεκόρ 4-16, και πλέον καλείται να «στοχεύσει» το ματς με τον Ηρακλή (27/4) που θα κρίνει εν πολλοίς την παραμονή στην Basket League.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Περιστέρι ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 5-11 στο τέταρτο λεπτό χάρη σε καλάθι του Σαλούστρου. Ο Ιωνικός όμως ισορρόπησε γρήγορα την κατάσταση και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη (15-13, 8'). Το πέρας του δεκαλέπτου βρήκε μπροστά σκορ τους γηπεδούχους με βραχεία κεφαλή (19-17), με το ντέρμπι να συνεχίζεται και στα λεπτά που ακολούθησαν (22-21, 12'). Ο Μαυροκεφαλίδης εξακολουθούσε να είναι άκρως αποτελεσματικός επιθετικά, οδηγώντας στο +8 τους Κυανόλευκους (32-24, 15'), όμως το Περιστέρι αντέδρασε και με συνεχόμενα καλάθια από Χρηστίδη και Γκίελο ισοφάρισε σε 36-36 λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Αθηναίου όμως με τρίποντο (39-36) έστειλε στα αποδυτήρια τον Ιωνικό με προβάδισμα, το οποίο ήταν μάλλον δίκαιο με βάση την εικόνα των γηπεδούχων από το πέμπτο λεπτό και μετά.

Ανέβηκε το Περιστέρι, επέστρεψε όμως ο Ιωνικός

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ιωνικό που έφτασε στο +8 με τρίποντο του Αρσενόπουλου (44-36, 22'), όμως κάπου εκεί το Περιστέρι αφυπνίστηκε. Αρχικά ο Πέτεγουεϊ μείωσε στο καλάθι (48-46, 25') και στη συνέχεια ο Μωραϊτης έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του (54-56, 28') με σουτ από την περίμετρο. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τη τρίτη περίοδο με το σκορ υπέρ τους στο 58-63 κι έδειχναν να έχουν πια το μομέντουμ του αγώνα.

Ο Αθηναίου με τρίποντο στην πρώτη επίθεση του Ιωνικού στο καθοριστικό δεκάλεπτο (61-63, 31') έβαλε εκ νέου... φωτιά στο ματς, με το Περιστέρι να απαντά με διαδοχικά καλάθια σε κάθε ένα που δεχόταν (68-70, 33'). Ο Ιωνικός συνέχισε να πιέζει κι έφτασε στο προσπέρασμα (71-70, 34') με τον Μαυροκεφαλίδη.

Tο πήρε πάνω του ο Μωραΐτης

Ο Μωραϊτης μίλησε και πάλι την κρίσιμη ώρα, ισοφαρίζοντας σε 76-76, 2'25'' πριν το τέλος. Ο διεθνής γκαρντ έβαλε ακόμη μια τρίποντη «βόμβα» για το 76-79, 105 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και μετέτρεψε σε φαβορί το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς.

Ο Πέτεγουεϊ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 76-81, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν στη συνέχεια σημαντικές άμυνες κι έφτασαν εν τέλει στο πρώτο τους ροζ φύλλο έπειτα από τέσσερις αποτυχίες στη σειρά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 39-36, 58-63, 82-87.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τα δύο μεγάλα τρίποντα του Μωραϊτη στην crunch time έγειραν, μαζί με ορισμένες καλές άμυνες, την πλάστιγγα υπέρ του Περιστερίου.

Ο MVP: Ο Μωραΐτης (15π., 3/6τριπ., 6ασ., 5ριμπ.) με συμπαραστάτη τον Πέτεγουεϊ (21π., 4ριμπ.) οδήγησαν στο ροζ φύλλο τους φιλοξενούμενους.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκιουζέλης (1π., 0/6τριπ.) δεν βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά, όπως κι ο Κολοβέρος (3π., 1/5 σουτ).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μαυροκεφαλίδης (30π., 12ριμπ., 3ασ.) έβαλε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Περιστερίου, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει από την ήττα την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 51 πόντοι του Περιστερίου στο β' ημίχρονο. 27 στο γ' δεκάλεπτο, 24 στο κλείσιμο του αγώνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι δύο νέοι παίκτες του Ιωνικού, Τουμπά και Ντέιβις, πήραν μερικά λεπτά συμμετοχής, προσπάθησαν, όμως έδειξαν πως θέλουν χρόνο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μεγάλη και... κοπιαστική νίκη για το Περιστέρι σε ο,τι αφορά το στόχο της εισόδου στα playoffs. Από την άλλη, ο Ιωνικός συνεχίζει να μην νιώθει άνετα βαθμολογικά.

6

9

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα