Προμηθέας - Ολυμπιακός 66-85: Το σώμα στην Πάτρα, το μυαλό στη Μονακό (vids)

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στην Basket League! Eπικράτησε στην Πάτρα του Προμηθέα με 66-85 και το Σάββατο έχει την «υποχρέωση» κόντρα στη Λάρισα, πριν τις μεγάλες «μάχες» με τη Μονακό.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία ακόμη υποχρέωσή του για το ελληνικό πρωτάθλημα με νίκη αφού επικράτησε του Προμηθέα με 66-85. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν ένα ακόμη παιχνίδι (Λάρισα στο ΣΕΦ, 16/04) πριν ξεκινήσουν τα playoffs με τη Μονακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον τρόπο με τον οποίο ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι». Με πρωταγωνιστές τους Βεζένκοβ, Φαλ και Ντόρσεϊ και την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο, το σκορ έγινε νωρίς 2-17 (6'). Οι πολλές απουσίες των γηπεδούχων επηρέασαν την εικόνα τους με αποτέλεσμα ούτε τα τάιμ άουτ του Ζούρου να τους βοηθάνε και η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 20 πόντους διαφορά (7-27).

Ο ενθουσιασμός του Τανούλη σε συνδυασμό με τα τρίποντα του Φράνκαμπ έδωσαν λύσεις στον Προμηθέα και σε συνδυασμό με την αλλαγή προσανατολισμού των «ερυθρόλευκων» όπου ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους (30-38, 17'). Τα διαδοχικά κλεψίματα του Ουόκαπ και τα καλάθια του ΜακΚίσικ φρόντισαν να μην πέσει περισσότερο η διαφορά πριν το ημίχρονο (34-44).

Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεφύγει στο σκορ, όμως ο προμηθέας είχε τις απαντήσεις τουλάχιστον πρώτο μισό της τρίτης περιόδου (43-52, 25'). Στη συνέχεια ο Ντόρσεϊ συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι, οι υποχρεωτικές αλλαγές των γηπεδούχων (για ξεκούραση) στέρησαν σκορ στους γηπεδούχους και η διαφορά άνοιξε ξανά με τον Βεζένκοβ να μπαίνει στη επιθετική εξίσωση για την ομάδα του (43-61, 27').

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε να φαίνεται η διαφορά ενέργειας και βάθους στον πάγκο. Ο ΜακΚίσικ επέστρεψε στο παρκέ και με δικό του τρίποντο μετέτρεψε το σκορ σε 57-77 (35΄). Μέχρι την κόρνα της λήξης το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο ελεύθερο από όσο ήταν και το ματς ολοκληρώθηκε με 66-85.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο διάστημα 25' με 30' οι Πειραιώτες ξέφυγαν στο σκορ και δεν ανησύχησαν ξανά. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, ενέργειας και λύσεων.

O MVP: Ο ΜακΚίσικ ολοκλήρωσε με 21 πόντους (3/3διπ., 5/8τριπ.), ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε 19 (4/7διπ., 3/4τριπ.) και ο Βεζένκοβ 18 (6/7διπ., 1/1τριπ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κουίνσι Έισι αγωνίστηκε 6 λεπτά και με την εικόνα που είχε αποδείχτηκαν πάρα πολλά. Εκτός ρυθμού με 0/3 σουτ και ένα λάθος.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τανούλης των γηπεδούχων ολοκλήρωσε με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 45% στα τρίποντα, 21 ασίστ, 10 κλεψίματα και 8 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το καλάθι του Αντριτς ο οποίος σούταρε πίσω από το ταμπλό, πέταξε την μπάλα από πάνω του και βρήκε στόχο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν απόλυτα συγκεντρωμένοι, αλλά η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια είχαν κενά διαστήματα ειδικά στην άμυνα με αποκορύφωμα το δεύτερο δεκάλεπτο στο οποίο ο Προμηθέας επικράτησε με 27-17. Από την πλευρά τους οι Πατρινοί είχαν πολλές απουσίες, ωστόσο τα σχήματα με τουλάχιστον δύο νεαρά παιδιά στο παρκέ ταυτόχρονα, ανταποκρίθηκαν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-27, 34-44. 50-67, 66-85.

5

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα