Αργύρης Πεδουλάκης: Η επιστροφή IV (vid)

Αργύρης Πεδουλάκης: Η επιστροφή IV (vid)

Αργύρης Πεδουλάκης: Η επιστροφή IV (vid)

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε για 4η φορά στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά ως τεχνικός διευθυντής και όχι ως προπονητής, και το Gazzetta καταγράφει την πορεία του 58χρονου προπονητή στον «πράσινο» πάγκο.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά... τέσσερις είναι οι φορές που ο Αργύρης Πεδουλάκης θα περάσει και πάλι τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Έστω και αν τώρα δεν θα αποτελέσει τον προπονητικό ηγέτη της ομάδας, δεν κάθεται στην άκρη του πάγκου, δεν θα δίνει οδηγίες, δεν θα καλεί τα τάιμ άουτ, δεν θα δείχνει τα συστήματα στην προπόνηση αλλά εκείνον που θα παίρνει αποφάσεις και θα έχει υπό την επίβλεψή του την αγωνιστική λειτουργία των «πρασίνων».

Έπρεπε να περάσουν 880 ημέρες και την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας στις 15 Νοεμβρίου 2019 για να επιστρέψει ο 58χρονος προπονητής στην ομάδα την οποία είχε οδηγήσει μία... ανάσα από το Final 4 το 2013 και έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (με «σκούπα» και break απέναντι στον Ολυμπιακό) και δύο κύπελλα Ελλάδας. Μάλιστα ως τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε κατακτήσει και το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς το 2013.

Αργύρης Πεδουλάκης I

Διάρκεια παραμονής: 584 ημέρες

Τίτλοι: 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας (2013), 2 Κύπελλα Ελλάδας (2013, 2014)

Μετά το τέλος μιας «δυναστείας» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν εκείνος που επωμίστηκε το «βαρύ» φορτίο καθώς είχε μπροστά του ένα... ολόκληρο βουνό να ανέβει. Με μόλις δύο παίκτες στο ρόστερ (Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή) έπρεπε να «χτίσει» την ομάδα από την αρχή. Αρχικά έγιναν λάθος επιλογές (Κίτσεν, Αρμστρονγκ, Πάνκο, Μπανκς) αλλά με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις (Λάσμε, Γκιστ) έδωσαν στον Παναθηναϊκό «σκληράδα» και αμυντική συνέπεια με αποτέλεσμα να φτάσει μια ανάσα από το Final 4 του Λονδίνου του 2013, έχοντας χάσει τη πρόκριση με 3-2 νίκες από την Μπαρτσελόνα.

Την αμέσως επόμενη χρονιά και με το μπάτζετ να είναι αισθητά μειωμένο, οι «πράσινοι» κατέκτησαν το Κυπελλο ωστόσο το πρόσωπο στην EuroLeague δεν ήταν ελκυστικό, κάτι που... κόστισε την παραμονή του «Άρτζι» στην ομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από την Λαμποράλ στις 7 Μαρτίου 2014 με 68-61 η οποία ήταν η 5η τότε σε σύνολο εννέα αγώνων του ΤΟΡ-16. Την αμέσως επόμενη ημέρα είχε ανακοινωθεί και η λύση της συνεργασίας μαζί του.

Αργύρης Πεδουλάκης II

Διάρκεια παραμονής: 181 ημέρες

Τίτλοι: -

Σύμπτωση; Κάρμα; Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία ύστερα από ήττα από την Λαμποράλ και... επαναπροσλήφθηκε μετά από ήττα από την ίδια ομάδα η οποία είχε στοιχίσει τη θέση στον Σάσα Τζόρτζεβιτς! Ο αποκλεισμός με 3-0 νίκες από τους Βάσκους είχε δείξει την πόρτα της εξόδου στον Σέρβο προπονητή και στις 20 Απριλίου 2016 είχε ανακοινωθεί η επιστροφή του Έλληνα προπονητή στον «πράσινο» πάγκο για τα ελληνικά playoffs.

Μάλιστα στους τελικούς οι «πράσινοι» είχαν κάνει το break στο ΣΕΦ ωστόσο στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-1 μετά τα δύο buzzer beater τρίποντα του Σπανούλη στον 2ο και 4ο τελικό της σειράς. Ο Πεδουλάκης παρέμεινε στην ομάδα και «έφτιαξε» την ομάδα για τη σεζόν 2016-17 ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμενε και ο ίδιος. Η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 88-63 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνδυασμό με το επεισόδιο με τον Μάικ Τζέιμς, είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από το ΟΑΚΑ. Μάλιστα τα ρεπορτάζ της εποχής έκαναν λόγο και για έντονη λογομαχία με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ πριν κλείσει ο Πεδουλάκης την πόρτα του ΟΑΚΑ. Μόνο που δεν ήταν για τελευταία φορά...

Αργύρης Πεδουλάκης ΙΙΙ

Διάρκεια παραμονής: 163 ημέρες

Τίτλοι: -

Στις 21 Ιουνίου 2019 ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωνε μέσω Twitter ότι δεν θα συνέχιζε στην άκρη του «πράσινου» πάγκου και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενεργοποίησε εκ νέου τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τέσσερις ημέρες αργότερα είχε ανακοινώσει με κάθε επισημότητα την (επανα)πρόσληψη του έμπειρου προπονητή ο οποίος καλούνταν να κρατήσει την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο, έχοντας φτάσει και πάλι έως τα playoffs της EuroLeague. Ήταν εκείνος που σχεδίασε την ομάδα για τη σεζόν 2019-20 και είχαν βρεθεί στο πράσινο ρόστερ παίκτες όπως οι Φρεντέτ, Τζόνσον, Ουάιλι, Ράις, Μπράουν. Παρόλα αυτά το ευοίωνο ξεκίνημα, δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρχικά 4-3 νίκες στην EuroLeague ενώ στις 10 Νοεμβρίου είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου καθώς είχε γνωρίσει την ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα με 81-79. Ήδη είχε ξεκινήσει οι πρώτοι τριγμοί στις τάξεις της ομάδας και τρεις μέρες αργότερα ήρθε το νέο «διαζύγιο» με τον έμπειρο τεχνικό. Το ποτήρι που ξεχείλισε μετά και το 0/3 στα εκτός έδρας παιχνίδια της EuroLeague ήταν η ήττα στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα Βερολίνου με 106-105 στην παράταση. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του Πεδουλάκη ως head coach του Παναθηναϊκού.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα