Άρης: Προς Βαλένθια ο Ολιβιέ Χάνλαν!

Άρης: Προς Βαλένθια ο Ολιβιέ Χάνλαν!

Άρης: Προς Βαλένθια ο Ολιβιέ Χάνλαν!

bet365

Πρόωρα θα τελειώσει η συνεργασία του Άρη με τον Ολιβιέ Χάνλαν καθώς ο Καναδός γκαρντ είναι μια ανάσα από την τελική συμφωνία με τη Βαλένθια μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου!

Η προχθεσινή (2/4) εντυπωσιακή παράσταση που έδωσε στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ηρακλή φαίνεται ότι ήταν και η τελευταία για τον Ολιβιέ Χάνλαν με τη φανέλα του Άρη. Ο Καναδός γκαρντ είναι πολύ κοντά στην αποχώρησή του από τους «κίτρινους» και μια ανάσα από την τελική συμφωνία του με τη Βαλένθια για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Άρης θα χάσει τον καλύτερό του παίκτη, από την άλλη πλευρά όμως πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι θα κερδίσει ένα σημαντικό ποσό.

Όλα έγιναν μέσα σε διάστημα (περίπου) 24 ωρών. Ο τραυματισμός του Κλέμεν Πρέπελιτς ανάγκασε τη Βαλένθια να βγει στην αγορά αναζητώντας έναν παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Η περίπτωση του Χάνλαν ήταν από αυτές που παρακολουθεί εδώ και καιρό η ισπανική ομάδα, οπότε μόλις έγινε σαφές ότι ο Σλοβένος γκαρντ θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, αυτομάτως υπήρξε κινητοποίηση για συμφωνία με τον Καναδό γκαρντ. Μάλιστα, η πρόταση έφτασε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή. Τα δε χρήματα που πρόσφερε η Βαλένθια στον Χάνλαν (μηνιαίως) είναι περίπου τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με αυτά που εισπράττει στον Άρη

Με την αποχώρηση του Ολιβιέ Χάνλαν είναι προφανές ότι για τους «κίτρινους» είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το να προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αν και δημιουργήθηκε ελπίδα επιστροφής του Τζέιμς Κέλι. Παρότι αγωνίστηκε σε 15 αγώνες – λόγω των προβλημάτων τραυματισμού – ο Καναδός γκαρντ παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Basketleague με 312 πόντους αλλά και σε μέσο όρο με 20.8 ανά αγώνα. Χάνοντας τον Χάνλαν, ο Άρης ουσιαστικά χάνει παράλληλα τον πιο αξιόπιστο τρόπο έκφρασής του στην επίθεση και τον φυσικό ηγέτη του καθώς το παιχνίδι της ομάδας δομήθηκε γύρω από τον έμπειρο γκαρντ.

Ο δε Χάνλαν είχε απορρίψει ένα σωρό προτάσεις στη διάρκεια της χρονιάς από Γαλλία, Ιταλία αλλά και άλλες χώρες, ωστόσο, από τη στιγμή που εισέπραξε το ενδιαφέρον της Βαλένθια άλλαξε τρόπο σκέψης. Στόχος του είναι να αγωνιστεί στο ισπανικό Πρωτάθλημα, προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα στο προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην τακτοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίου Κοτονού (σ. σ. ο ίδιος έχει ρίζες από την Τζαμάικα και η συμφωνία Κοτονού αφορά τις σχέσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες από Αφρική και Καραϊβική), ούτως ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα συμμετοχής ως κοινοτικός και παράλληλα να αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου του στην ACB.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα