Ηρακλής: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ!

Newsroom
Ηρακλής: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ!

bet365

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στην ΚΑΕ Ηρακλής για την υπόθεση Δρακόπουλου κάνοντας δηλαδή εν μέρει αποδεκτή τη γνωμάτευση της Επιτροπής Επαγγελματικού αθλητισμού.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προχώρησε στην ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της ΚΑΕ Ηρακλής στο Πρωτάθλημα της Basketleague υποστηρίζοντας ότι ο Θόδωρος Δρακόπουλος χρησιμοποιεί παρένθετο πρόσωπο ενώ διαβίβασε όλα τα στοιχεία του πορίσματος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης. Παράλληλα, η ΕΕΑ διαβίβασε τη γνωμάτευσή της στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ο οποίος εκδίκασε σήμερα την υπόθεση.

Την υπερασπιστική γραμμή της ΚΑΕ Ηρακλής ανέλαβε ο κ. Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος κατάθεσε στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ την πρόσφατη απόφαση του ΑΣΕΑΔ – επί της προσφυγής που είχαν καταθέσει οι «κυανόλευκοι» κατά της γνωμοδότησης της ΕΕΑ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην Basket League. Για την ακρίβεια, υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η νέα γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σημειώνεται ως «συμπλήρωμα» της πρώτης γνωμοδότησης η οποία ακυρώθηκε από τους Εφέτες Δικαστές του ΑΣΕΑΔ, θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και στην προκειμένη περίπτωση.

Τελικώς, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Η απόφαση αναφέρει: «Επιβάλλεται στην ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ HΡΑΚΛΗΣ 2017), για την παράβαση του άρθρου 77Α παρ. 7 σε συνδ. με άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 2725/1999, ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα