Ιωνικός - Κολοσσός 86-84: «Φιλί» ζωής από τον Χάμιλτον για την ομάδα της Νίκαιας που επέστρεψε στις νίκες (vid)

bet365

Ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον Κολοσσό για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής στην Basket League και έχοντας πρώτους στην μάχη Χάμιλτον και... τρίποντο πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 86-84.

Μετά από ένα διάστημα όπου μέτρησαν σερί ήττες, οι παίκτες του Τσίκληρα σημείωσαν θετικό αποτέλεσμα υποχρεώνοντας τον Κολοσσό σε ήττα με 86-84. Οι Νικαιώτες ήταν ασταμάτητοι από την περιφέρεια στην τελευταία περίοδο, όπου το επιμέρους ήταν 22-12 υπέρ τους.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι παίρνοντας «κεφάλι» με 7-4, ωστόσο στην συνέχεια ο Κολοσσός με τα τρίποντα να έχουν... την τιμητική τους πέρασε μπροστά με τις προσπάθειες των Ουίλιαμς, Ξανθόπουλου και Μίλερ (12-17). Δύο σερί σουτ του Αρσενόπουλου από την περιφέρεια και η αστοχία των Ροδιτών το τελευταίο δίλεπτο έκλεισαν την περίοδο για τον Ιωνικό στο +5 (24-19).

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Κολοσσός προσπάθησε να βγάλει γρήγορες επιθέσεις, με τον Τιλί να αξιοποιεί τις ασίστ του Μίλερ και να μειώνει στον πόντο (29-28), την ίδια ώρα που ο Ποτ έδινε και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (34-35). Το υπόλοιπο του ημιχρόνου συνεχίστηκε με εναλλαγές στο σκοράρισμα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με 45-46 υπέρ του Κολοσσού. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Καντζούρη μετρούσε 3/12 τρίποντα με τους γηπεδούχους να έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους από τα 6.75μ. με 6/17.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, ο Ιωνικός έβρισκε απάντηση στις επιθέσεις του Κολοσσού κυρίως με τους Γκιουζέλη και Χάμιλτον, ωστόσο οι Ροδίτες κατάφεραν να πάρουν... αέρα 6 πόντων με τις εμπνεύσεις από τους Χανθόπουλο και Μομίροφ (56-62) στο 26ο λεπτό.

Περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, Μαργαρίτης και Ποτ έδωσαν το μεγαλύτερο προβάδισμα για τον Κολοσσό με 61-68, με τον Τζόλο να απαντάει για το 64-68. Ο Φλόιντ ανέλαβε δράση στα τελευταία δευτερόλεπτα και με 2 εύστοχες βολές και ένα λέι απ θα άνοιγε την καθοριστική περίοδο με το 64-72.

Εκεί, ο Βαγγέλης Τζόλος με 2 συνεχόμενα τρίποντα έφερε τον Ιωνικό και πάλι σε απόσταση ενός σουτ (70-72) με το ρολόι να δίνει την δυνατότητα για αντίδραση καθώς απέμεναν κάτι περισσότερο από 9 λεπτά. Το μπαράζ τριπόντων συνεχίστηκε με Μομίροφ και Τζόλο (73-75), ενώ στα 4 λεπτά πριν το τέλος ο Χάμιλτον έβαλε μπροστά τον Ιωνικό με 79-78 με τον Κολοβέρο να γράφει το 81-78 λίγο αργότερα. Στο 1'58'' ο Αθηναίου έκανε το 86-82 δίνοντας το σύνθημα το οποίο μετουσιώθηκε με το τελικό 86-84 μετά το άστοχο του Ουίλιαμς.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 45-46, 64-72, 86-84

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Υπήρχαν διάφοροι παράγοντες που... έγειραν τις ισορροπίες στην πλευρά των γηπεδούχων. Η εμφάνιση του Χάμιλτον, τα τρίποντα του Τζόλου στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, στο σουτ του Αθηναίου στο τέλος, αλλά και σε ολόκληρη την αντίδραση της τελευταίας περιόδου που έληξε με επιμέρους 22-12.

Ο MVP: O Χάμιλτον που δεν βγήκε δευτερόλεπτο από το παρκέ και σημείωσε 24 πόντους, ενώ είχε 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Σε καμία περίπτωση αφανής ο Γκιουζέλης που πέτυχε 17 πόντους (9ριμπ., 3κλ.), ενώ κομβικοί ήταν τόσο ο Γιάννης Αθηναίου με το τρίποντο στο τέλος που έδωσε ανάσα-νίκης, όσο και ο Τζόλος με τα συνεχόμενα σουτ που κράτησαν την ομάδα στο παιχνίδι.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Ποτ που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και σκόραρε μόλις 4 πόντους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εμφάνιση του Χάμιλτον που έδωσε ενέργεια στον Ιωνικό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13(!) τρίποντα του Ιωνικού, τα πολλά λάθη και από τους δύο και τα 8 κλεψίματα των γηπεδούχων.

TO ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σημαντική νίκη για τον Ιωνικό κυρίως για την ψυχολογία του, την ώρα που «κέρδισε» και την εμφάνιση του Χάμιλτον. Ο Κολοσσός δεν μπορεί να πληγεί άμεσα από αυτή την ήττα αφού παραμένει τρίτος προς στιγμήν.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Στην Ρόδο το παιχνίδι είχε λήξει στο 88-81 υπέρ του Κολοσσού, με την ισοβαθμία να μην υπάρχει στο φόντο σε κάθε περίπτωση.

ο

ο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα