Καστρίτης: «Νιώθω θλίψη, οδύνη και αποτροπιασμό»

Καστρίτης: «Νιώθω θλίψη, οδύνη και αποτροπιασμό»

Newsroom
Καστρίτης: «Νιώθω θλίψη, οδύνη και αποτροπιασμό»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης υποστήριξε ότι οι στιγμές δεν απαιτούν άλλα λόγια παρά μόνο πράξεις μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο προπονητής του Άρη μίλησε στην ΕΡΤ μετά την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό στο Nick Galis Hall και αρχικά στάθηκε στα συναισθήματά του μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη. «Θλίψη, οδύνη και αποτροπιασμό. Όταν περνούν τα πρώτα συναισθήματα… πήγαμε στον τόπο που έγινε, είπαμε πολλά γι’ αυτό αλλά όσο κι αν θέλουμε να εκφραστούμε, πλέον δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για πράξεις. Εύχομαι δύναμη στην οικογένεια του Άλκη», είπε.

Ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ομάδα του ξέμεινε με οκτώ παίκτες λόγω των τραυματισμών αλλά και της αποχώρησης του Τζέιμς Κέλι. «Καταρχήν, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια, ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Euroleague κι αυτό δεν θα άλλαζε ακόμη κι αν παίζαμε με μεγάλο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η κατάσταση στην ομάδα. Ο Κέλι δεν είναι μαζί μας, ο Πουλιανίτης, ο Σιδηροηλίας και ο Σχίζας είναι εκτός και όλη την εβδομάδα κάναμε προπονήσεις με 6-8 άτομα. Είπαμε ότι το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να παίξουμε με ψυχή και θεωρώ ότι το κάναμε. Να πιστέψουμε όσο περισσότερο γινόταν και να εκτελέσουμε το πλάνο μας. Εκτιμώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο και η κούραση του Ολυμπιακού. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και πάμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο με τον Ιωνικό».

Καστρίτης: «Πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε αν θα γυρίσει ο Κέλι»

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Καστρίτης έδειχνε απογοητευμένος και από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην ομάδα του. «Η ομάδα έχει δείξει την ταυτότητά της. Τα πράγματα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι εύκολα για μας. Έχουμε να διαχειριστούμε πολλά. Μας στεναχωρεί αυτή η κατάσταση. Όταν δηλαδή ο Σχίζας ετοιμάζεται να επιστρέψει και ξαφνικά χάνει όλη τη χρονιά. Όταν ο Σιδηροηλίας αναγκάζεται να ξαναμπεί στο χειρουργείο και την τελευταία στιγμή χάνουμε και τον Πουλιανίτη. Συνέβη και ότι συνέβη με τον Τζέιμς Κέλι. Είμαστε μια οικογένεια πονάμε μ’ αυτό που γίνεται και συγχρόνως έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση. Το να προπονείται μια ομάδα με 6-8 παίκτες, δεν είναι εύκολο για κανέναν. Παρόλο αυτά τα παιδιά προσπάθησαν ξανά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε αυτό που ακολουθεί με τον Ιωνικό.

Ο προπονητής του Άρη ουσιαστικά έδωσε λίγες πιθανότητες επιστροφής του Τζέιμς Κέλι. «Είναι πολύ νωρίς. Στις συζητήσεις που κάναμε με τον Κελι πριν αναχωρήσει για την Αμερική, μας είπε ότι μακάρι να τα καταφέρει να επιστέψει το συντομότερο αλλά ότι στην παρούσα στιγμή δεν ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί. Αυτά ήταν τα λόγια του και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εκτιμήσουμε την κατάσταση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα