Λαύριο – ΠΑΟΚ 59-61: Απόδραση με... Λοβ (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Λαύριο – ΠΑΟΚ 59-61: Απόδραση με... Λοβ (vid)

bet365

Με καλάθι του Ζερμέιν Λοβ στα 23'' πριν από το τέλος, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει από το Λαύριο με τη νίκη (59-61). Άστοχος ο Τζέρι Σμιθ στο τέλος για την ισοφάριση και την παράταση.

Μπορεί το χαμηλό σκορ να μην «μαρτυράει» παιχνίδι υψηλού θεάματος ωστόσο η αναμέτρηση στο Λαύριο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος. Εκατέρωθεν ανατροπές στο ματς, αλλαγή στο «μομέντουμ» και διαφορές που εξανεμίζονταν σε χρόνο... «μηδέν».

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο μπόρεσε να αντέξει στους «κραδασμούς» του αγώνα και να «σπάσει» το ρόδι στα εκτός έδρας ματς σημειώνοντας την πρώτη του νίκη μακριά από το κλειστό της Πυλαίας. Ο Ζερμέιν Λοβ έβαλε την «σφραγίδα» του στο τέλος του αγώνα καθώς με προσωπική ενέργεια κατάφερε να δώσει το προβάδισμα νίκης στην ομάδα του (59-61) στα 23'' πριν από το τέλος.

Στην τελευταία επίθεση του Λαυρίου ο Τζέρι Σμιθ προσπάθησε να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το drive που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Από πλευράς των νικητών ο Λοβ είχε και 14 πόντους με 6/10 δίποντα, 2/3 βολές και 4 ριμπάουντ, ενώ ξεχώρισαν και οι ΝτιΛέο (15π., 10ριμπ.), Τζόουνς (13π., 10ριμπ.) και Γιάνκοβιτς (11π., 7ριμπ., 5ασ.)

Για το Λαύριο πρώτος σκόρερ ήταν ο... μοιραίος Τζέρι Σμιθ (13π.) ενώ 10 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Βασίλης Μουράτος.

Το ματς

Το Λαύριο ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και χάρη στον Τζέρι Σμιθ ο οποίος είχε προλάβει να πετύχει 10 πόντους, πήρε προβάδισμα με 21-15. Βέβαια η εκατέρωθεν αστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα κράτησε χαμηλό το σκορ. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν και με 14 πόντους διαφορά (29-15 στο 12') έχοντας πραγματοποιήσει σερί 12-0! Όμως ο τραυματισμός του Νίκου Κακλαμανάκη στο 15' με το σκορ στο 32-18 υπέρ των γηπεδούχων, έφερε τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και φρόντισαν να κάνουν την ανατροπή έως το τέλος του πρώτο ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν σερί 17-0 (!!) και προηγήθηκαν με 32-35 στο 22'! Οι ΝτιΛέο, Γιάνκοβιτς και Λοβ ήταν εκείνοι που είχαν κάνει την ολική ανατροπή για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ωστόσο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν υπήρξε και ανάλογη συνέχεια. Ο «δικέφαλος» όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ αλλά είδε τον Μουράτο να... παίρνει τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο και φέρνει εκ νέου το Λαύριο σε θέση ισχύος.

Αν και η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη προηγήθηκε με 39-44 λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (48-44) το Λαύριο με νέο σερί 13-0 (!) βρέθηκε ξανά στο +8 (52-44) στο 32'! Η συνέχεια ήταν και πάλι... καρμπόν! Ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε τα όπλα και με επιμέρους 10-1 πήρε εκ νέου το πάνω χέρι στο σκορ (53-54) πέντε λεπτά πριν από την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Έκτοτε το παιχνίδι έγινε αίμα και άμμος. Στα 59'' και με το σκορ στο 59-59 ο Μάρβιν Τζόουνς αστόχησε σε δύο βολές, ενώ στη συνέχεια το Λαύριο έχασε την επίθεση. Στα 23'' ο Ζερμέιν Λοβ ευστόχησε σ' ένα πολύ δύσκολο καλάθι παρά την προσπάθεια του Μουράτου να τον ανακόψει δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 59-61. Στην τελευταία επίθεση του Λαυρίου ο Σμιθ προσπάθησε να ισοφαρίσει με πανομοιότυπο τρόπο ωστόσο η προσπάθεια που έκανε δεν βρήκε στόχο και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε από το Λαύριο με ένα σπουδαίο «διπλό».

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άμεση απάντηση του ΠΑΟΚ όταν το Λαύριο προηγήθηκε με 52-44 στο 32'. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε με 53-54 ύστερα από επιμέρους 10-1 και μπόρεσε να έχει την τύχη στα χέρια του με το καλάθι του Λοβ στα 23'' πριν από το τέλος το οποίο ήταν και το νικητήριο της ομάδας τους.

Ο MVP: Ο Λοβ (14π.) λόγω του νικητήριου καλαθιού μπαίνει στην ίδια εξίσωση με τον εξαιρετικό Ντι Λέο (15π., 10ριμπ.) ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ στο Λαύριο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σάντερ και Γερομιχαλός δεν βοήθησαν καθόλου το Λαύριο σε αυτό το ματς.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μάρβιν Τζόουνς (13π., 10ριμπ.) και Βλάντο Γιάνκοβιτς (11π., 7ριμπ., 5ασ.) έκαναν μπόλικη δουλειά στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απίστευτη αστοχία των δύο ομάδων στα τρίποντα έχοντας συνολικά 9/51 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Νίκου Κακλαμανάκη στο 15' και ενώ το σκορ ήταν στο +12 για λογαριασμό του Λαυαρίου (32-18). Ο διεθνής σέντερ γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο έχοντας πατήσει στο πόδι του Ντι Λέο και έκτοτε δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Το Λαύριο ήταν η ομάδα που είχε επιβληθεί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 89-73 και αυτό χάρη στους Τάισον Κάρτερ (28π.) και Βασίλη Μουράτο. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ πήρε την... άτυπη ρεβάνς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Όπως και έγινε. Ένα παιχνίδι όπου στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν «μία σου και μία μου» ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για τη νίκη και το έκανε. Βέβαια ήταν από τα ματς της σεζόν όπου είδαμε πολλές ανατροπές στο σκορ, αν και υπήρχαν μεγάλες διαφορές.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 32-31, 48-44, 59-61

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα