Προμηθέας - Λαύριο 79-71: Ανατροπή με άμυνα από... ατσάλι (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης

bet365

Ο Προμηθέας (7-3) νίκησε με 79-71 το Λαύριο (4-6) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League, έχοντας ως μεγάλο όπλο του την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κι οδηγούς τους εκπληκτικούς Αγραβάνη (24π, 10ρ) και Ρέι (23π, 4α).

Δεχόμενος μόλις 28 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που σκόραρε 42, ο Προμηθέας γύρισε τούμπα το ματς με το Λαύριο στο «Δ. Τόφαλος» κι έφτασε στην 7η φετινή του νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Με τους Έλληνες του (Μουράτο, Κακλαμανάκη, Γερομιχαλό) να πραγματοποιούν καταπληκτική εκκίνηση (4-9 στο 3'), το Λαύριο πήρε από νωρίς τα ηνία με αποτέλεσμα να κλείσει το εναρκτήριο δεκάλεπτο στο +7 (16-23 στο 10'). Το παιχνίδι ισορρόπησε στην δεύτερο περίοδο, όμως, όσο κυλούσαν τα λεπτά, με τον Προμηθέα να γίνεται πιο απειλητικός επιθετικά, ιδίως λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου όπου με Αγραβάνη και Ρέι ροκάνισε την διαφορά από το -12 στο -6. Η αίσθηση που άφησε το πρώτο μέρος ήταν πως οι παίκτες του Σερέλη είχαν τον έλεγχο, αλλά το θετικό φινάλε των γηπεδούχων κράτησε ζεστό το ενδιαφέρον ενόψει της επανάληψης (37-43 στο 20').

Οι παίκτες του Ζούρου βγήκαν στο παρκέ για το δεύτερο μέρος πιο αποφασισμένοι και με μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα. Ως εκ τούτου επέτρεψαν μόλις 9 πόντους στο Λαύριο, ενώ επιθετικά έκαναν τα... απαραίτητα, ούτως ώστε να πλησιάσουν στο μίνιμουμ της διαφοράς με ένα κάρφωμα του εξαιρετικού Αγραβάνη (51-52 στο 29'). Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό οι Πατρινοί όχι απλά επέστρεψαν, αλλά πήραν λίγο αργότερα και προβάδισμα με τον Χαντ (57-55 στο 33'), το οποίο φρόντισε να επεκτείνει με τρίποντο ο Γκίκας σε σημαντικό χρονικά σημείο (62-58 στο 34'). Ακόμη μια λύση από την περίμετρο έδωσε ο Γιαννόπουλος για το +5 (65-60 στο 36'), με την πλάστιγγα να γέρνει πλέον υπέρ των γηπεδούχων.

Το Λαύριο έμεινε ζωντανό με Κάρτερ και Γερομιχαλό (68-65 στο 38') όμως ο Ρέι με εντυπωσιακό κάρφωμα κι ο Γιαννόπουλος με νέο μεγάλο τρίποντο (76-69) δημιούργησαν ξεκάθαρη συνθήκη υπέρ του Προμηθέα, 51'' πριν το φινάλε. Οι Πατρινοί δέχθηκαν μόλις ένα καλάθι από τον Μουράτο στον χρόνο που απέμενε, ενώ ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή των προσωπικών, ολοκληρώνοντας τελικά το ματς με το +8 να υπογράφει το ροζ φύλλο τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 37-43, 51-52, 79-71.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το Λαύριο περιορίστηκε στους 9 πόντους στην 3η περίοδο, τη στιγμή που ο Προμηθέας ολοένα και πλησίαζε. Οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να διατηρήσουν το προβάδισμα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ζούρου να περάσουν μπροστά. Το επί μέρους σκορ του β' ημιχρόνου έγραψε 42-28 υπέρ τους.

Ο MVP: Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοση του, ολοκληρώνοντας το ντέρμπι με 24 πόντους, 9/14 σουτ εντός πεδιάς, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 τάπα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Πλην του Κάρτερ, όλοι οι υπόλοιποι ξένοι του Λαυρίου (Σμιθ, Ουίλιαμς, Αμίνου) δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κέντρικ Ρέι ήταν εξαιρετικός για άλλη μια βραδιά, έχοντας 23 πόντους με 3 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Highlight του το εντυπωσιακό του κάρφωμα για το 73-66, 1:36' πριν το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι αμυντικοί δείκτες του Προμηθέα αποτέλεσαν τα κλειδιά της νίκης του. 12 κλεψίματα, 5 τάπες, 27 αμυντικά ριμπάουντ. Παράλληλα ανάγκασαν το Λαύριο σε αρνητική αναλογία ασίστ-λαθών (15-17).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας ξεπέρασε τις κακές ήττες από ΑΕΚ και Μπουντούτσνοστ, αλλά και το κακό σημερινό του πρώτο ημίχρονο, κάνοντας μεστό παιχνίδι στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Νίκη με βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη για τους Πατρινούς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Φιλότιμη προσπάθεια από τον ελληνικό κορμό του Λαυρίου όμως ο Προμηθέας είχε πιο πολλές λύσεις, ενώ δεν απογοητεύτηκε από το κακό του πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν, είχαν υπομονή κι έφτασαν στην ανατροπή με όπλο τους την άμυνα.

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα