Λάρισα - Ολυμπιακός 70-101: «Έβρεξε» τρίποντα (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας της Λάρισας με 70-101 έχοντας 17/32 τρίποντα. Πήρε χρόνο συμμετοχής ο Έισι, τραυματίστηκε ο Φαλ.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο μεσημέρι στην Λάρισα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 70-101 και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να επιβεβαιώνουν στο παρκέ την διαφορά ποιότητας που τους χώριζε από τους γηπεδούχους να τελειώνουν με 53% (17/32) στα τρίποντα, ωστόσο ο τραυματισμός του Μουσταφά Φαλ δημιουργεί έναν «πονοκέφαλο».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λάρισα να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης εκμεταλλευόμενη αφενός την αστοχία του Ντόρσεϊ στην επίθεση και τα τρία γρήγορα φάουλ που φορτώθηκε ο πενταδάτος Έισι κι έτσι με τρίποντο του Παπαντωνίου προηγήθηκε με 9-5 (5'). Οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά χάρη σε πόντους από δεύτερη ευκαιρία (15-10, 8') ωστόσο συνεχόμενοι πόντοι από τον Βεζένκοβ και τον Πρίντεζη έβαλαν τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ στο τέλος της περιόδου (18-23).

Ο Γκριν ξεκίνησε με τρίποντο για την Λάρισα, αλλά για τα επόμενα λεπτά δεν σκόραραν ξανά οι παίκτες του Τακιανού. Η παρουσία των Σλούκα, Πρίντεζη και Μάρτιν άλλαξε πλήρως την εικόνα της επίθεσης, οι Πειραιώτες βρήκανε εύκολο σκορ και προηγήθηκαν με 21-30 (14'). Ο Χάντσον με προσωπικά καλάθια έριξε τη διαφορά στο καλάθι (28-30, 16') όμως αμέσως οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν την διαφορά ποιότητας και το βάθος του πάγκου τους με αποτέλεσμα να πάει η διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (31-42, 20').

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν το επίπεδο της πίεσης στην άμυνά τους και ως εκ τούτου βρήκαν σουτ υπό άριστες προϋποθέσεις κι έτσι Ουόκαπ και Βεζένκοβ μετέτρεψαν το σκορ σε 39-57 (33'). Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, και οι λύσεις των γηπεδούχων οι οποίοι αγωνίζονταν με μόλις τρεις ξένους λιγόστευαν. Με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς και τρίποντα η διαφορά πήγε στο +26 (48-74, 29').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν αρκετά μεσοβδόμαδα (Λούντζης, Έισι) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν περίφημα. Τα τρίποντα έβρισκαν στόχο, απλά ο Ολυμπιακός τα έβρισκε από πολλούς παίκτες ενώ η Λάρισα μόνο από τον Γκριν (58-86, 34'). Ο Ντόρσεϊ ήταν αυτός που έσπασε το όριο των 30 πόντων της διαφοράς (61-93, 37') και η κόρνα της λήξης βρήκε το ταμπλό να γράφει 70-101.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στο τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο σκόραρε 35 πόντους και «εξαφανίστηκε». Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά δείχνοντας σοβαρότητα και στα 40 λεπτά.

O MVP: Ο Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε με 20 πόντους (5/6τρ., 5/5β.), 3 ασίστ και 3 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τσαϊρέλης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό αφού σε 31 λεπτά είχε 0/6 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βεζένκοβ πρόσφερε 17 πόντους ενώ ο Ζαν Σαρλ σε 22' είχε 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Καλή απόδοση έπιασε κι ο Λαρεντζάκης με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Tα 17/32 τρίποντα του Ολυμπιακού. Το 53% λίγες μέρες μετά το 24% στο Καζάν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Μουσταφά Φαλ στα μισά της δεύτερης περιόδου. Δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια και θα κάνει εξετάσεις στην Αθήνα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήξερε πριν το τζάμπολ πως αν ήταν σοβαρός δεν θα είχε πρόβλημα και έτσι παρουσιάστηκε από την πρώτη περίοδο κι έπειτα. Το βάθος του πάγκου έκανε τη διαφορά αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα που μπήκαν ως αλλαγή σκόραραν 54 πόντους ενώ οι αντίστοιχοι της Λάρισας μόλις 24.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 35-42, 53-77, 70-101

ό

κ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα