ΑΕΚ: Ο Στέφαν Γέλοβατς έγινε το κίνητρο

ΑΕΚ: Ο Στέφαν Γέλοβατς έγινε το κίνητρο

ΑΕΚ: Ο Στέφαν Γέλοβατς έγινε το κίνητρο

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου γράφει τον αντίκτυπο που είχε στην ΑΕΚ το συμβάν με τον Στέφαν Γέλοβατς. Το κίνητρο που αναζητούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ και το βρήκαν στο πρόσωπο του συμπαίκτη τους.

«Για τον Στέφαν». Αυτές οι τρεις λέξεις (θα) δίνουν δύναμη στην ΑΕΚ. Στους παίκτες της. Στο προπονητικό επιτελείο. Στον οργανισμό. Στον κόσμο.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, η ΑΕΚ έμοιαζε χαμένη. Αναζητούσε κάτι για να τις δώσει κίνητρο. Ζωή. Και μοιάζει να το βρήκε σε ένα τραγικό γεγονός. Θαρρείς πως το εγκεφαλικό που υπέστη ο Σέρβος σέντερ λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ σε όλη την ΑΕΚ.

Πλέον, κάθε αγώνας είναι αφιερωμένος στον Στέφαν. Κάθε νίκη, κάθε προσπάθεια. Ξέρετε, κάθε ομάδα μπορεί να βρει μία στιγμή, σημαντική ή ασήμαντη, προκειμένου να αποτελέσει το «κλικ» για την αλλαγή ταχύτητας.

Και το συμβάν με τον Γέλοβατς είναι αυτή η στιγμή που ένωσε το ρόστερ. Και του δίνει δύναμη να αφήσει στην άκρη κάθε άλλη αντιξοότητα.

Έτσι και αλλιώς, η ΑΕΚ είναι συνηθισμένη, σχεδόν δύο χρόνια τώρα, στις δυσκολίες, στις απουσίες, στις κακουχίες. Ίσως κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στα προβλήματα. Αλλά δεν το βάζει κάτω. Όλοι τους... φωνάζουν «για τον Στέφαν». Και το εννοούν με τις πράξεις τους στο παρκέ.

Μετά το ματς στο Λαύριο, η ΑΕΚ έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο ματς απέναντι σε μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα ότι όχι μόνο μπορεί να ελέγξει τέτοια ματς, αλλά ξέρει να αντιδράσει και σωστά όταν το ματς... στραβώσει.

Και κάτι τελευταίο, αγωνιστικό. Αν ο Κίνο Κολόμ φορούσε άλλη φανέλα, θα μιλούσαμε για την τέλεια ενσάρκωση του πλέι μέικερ. Ο Ισπανός κάνει μία απίστευτη χρονιά, με ελάχιστες ανάσες.

Διορία για το αντίο του Ράις

Μία απ' τις δυσκολίες της φετινής ΑΕΚ είναι και το οικονομικό κομμάτι. Δεκάδες «τρύπες» που πρέπει να κλείσουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Και τα ban που αντί να ρυθμίζονται, αυξάνονται.

Μετά τον Τέρανς Φέργκιουσον που αποχώρησε, κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Ρεϊβόντε Ράις. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εδώ και αρκετές ημέρες στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Φορούσε τη φόρμα της ομάδας και την ακολουθούσε στα εντός και στα εκτός έδρας ματς. Έκανε τα πάντα, δηλαδή, εκτός απ' το να παίζει.

Χθες δεν ήταν στα Άνω Λιόσια. Έχει δώσει προθεσμία στην ΑΕΚ μέχρι τις αρχές της εβδομάδας που ξεκινάει αύριο. Η ρύθμιση των 12 ban μοιάζει απίθανη σε διάστημα 24 ή 48 ωρών, οπότε η «Βασίλισσα» πάει για άλλα. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Δεν είναι και τόσο εύκολο να (ξανά) ρυθμίσεις περιπτώσεις που έχουν ρυθμιστεί ξανά και ξανά. Ανάμεσα στα 12 ban βρίσκονται και περιπτώσεις παικτών και προπονητών που το καλοκαίρι είπαν το «ναι» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, κρατώντας σκληρή αδιάλλακτη στάση. Σκεφτείτε τώρα που θα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ξανά...

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα η ΑΕΚ αφοσιώθηκε στην αποπληρωμή του Γιανίκ Μορέιρα, για να αποφύγει την (εξευτελιστική) αφαίρεση ενός βαθμού. Φυσικά και πληρώθηκαν και οι υπόλοιποι του περσινού ρόστερ για να αποφευχθούν και άλλες περιπτώσεις με την κίνηση του Αγκολέζου σέντερ του Περιστερίου.

Υ.Γ.: Από την ημέρα που η ΚΑΕ δήλωνε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Γιώργο Μπόγρη, ο τελευταίος άρχισε να... εξαφανίζεται από το ροτέισον της ΑΕΚ. Πλέον, είναι εξαφανισμένος και από το γήπεδο.

Υ.Γ.2: Αν στο ξεκίνημα της σεζόν σας έλεγαν ότι μέχρι την 9η αγωνιστική η ΑΕΚ θα είχε νικήσει Λαύριο και Προμηθέα, θα το «αγοράζατε»;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.