Μπαρτζώκας: «Αν θεωρηθεί ότι φταίει ο προπονητής για τις ήττες, τότε φταίω εγώ»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Αν θεωρηθεί ότι φταίει ο προπονητής για τις ήττες, τότε φταίω εγώ»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ήττα του Ολυμπιακού, τόνισε ότι όλα πήγαν κόντρα στον Ολυμπιακό στο 4ο δεκάλεπτο, ενώ υπογράμμισε πως αν θεωρηθεί ότι ο προπονητής φταίει για την ήττα, τότε φταίει ο ίδιος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι «αιωνίων» (81-76), εξήγησε ότι στο 4ο δεκάλεπτο όλα πήγαν κόντρα στην ομάδα του και πρόσθεσε ότι η αν θεωρηθεί ότι ο προπονητής φταίει για κάθε ήττα, η ευθύνη είναι δική του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Για εμάς η εξέλιξη του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν ακριβώς απρόσμενη, αλλά έγιναν πολλά πράγματα, έτσι ώστε να χάσουμε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε. Μπήκαμε στο 4ο με διαφορά 10 πόντων είχαμε 14 πριν, είχαμε πολλές ευκαιρίες να τελειώσουμε αυτό το παιχνίδι, διότι προσαρμοστήκαμε στη ζώνη τους στο 2ο ημίχρονο, είχαμε πάρα πολλά ανοικτά σουτ, αλλά δυστυχώς μετρήσαμε 0/9 στο 4ο δεκάλεπτο, που όπως θα θυμάστε τα περισσότερα ήταν ανοικτά. Χάσαμε τέσσερις βολές σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και ο Παναθηναϊκός, όσο δεν ξεφύγαμε στο σκορ για να τελειώσουμε το παιχνίδι, πήρε αυτοπεποίθηση, έβαλε μερικά πραγματικά πολύ δύσκολα σουτ πάνω σε άμυνα και πήρε το momentum. Δυστυχώς, όλη αυτή η παραφιλολογία ότι είμαστε το σούπερ φαβορί και ότι δεν τελειώσαμε το παιχνίδι παίρνοντας τη διαφορά και μεγαλώνοντάς την όταν έπρεπε, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κλείσει το σκορ και να μας βάλει πίεση, με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθος επιλογές στο τέλος. Ακόμη και οι σωστές ήταν άστοχες. Προχωράμε, είναι ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο, μας στεναχωρεί η ήττα, θα έχουμε την ευκαιρία μέσα στη διάρκεια της χρονιάς να διορθώσουμε αυτό το λάθος».

Αν μπορεί να στοιχίσει στην ψυχολογία για τα επόμενα ντέρμπι: «Θα πρέπει να έχουμε ξανά 4/28 τρίποντα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Έχουμε καλή ομάδα, απόψε ήταν όλα εναντίων μας. Μας στεναχωρεί πολύ, δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει, είμαστε μία καλή ομάδα, το έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Δεν ανταποκριθήκαμε στις φιλοδοξίες μας, σε αυτές των φιλάθλων, των παικτών και του προπονητή. Από τέτοιες ήττες οι ομάδες δυναμώνουν. Να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο 10λεπτο: «Ο Παναθηναϊκός έπαιζε ζώνη σε όλο το ματς, προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό μας. Ο τρόπος παιχνιδιού που επέλεξε σου δίνει πολλά ανοικτά σουτ, αλλά είσαι χωρίς ρυθμό. Αν δείτε πόσα ανοικτά σουτ είχαν οι παίκτες μας, ακόμη και στους 14 πόντους. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πελαγοδρομεί. Δυστυχώς, όμως, όταν η διαφορά έπεσε στους 8, είναι αξιοπερίεργο μας έβαλε πίεση. Ότι πρέπει να κερδίσουμε εύκολα. Βγάλαμε σουτ από τις γωνίες είναι πάντα τα καλύτερα, αλλά αστοχήσαμε, έχασε τρεις βολές ο Βεζένκοβ, μία ο Ουόκαπ, έχασε τρίποντο ο Ντόρσεϊ και ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα σουτ πάνω σε άμυνα. Εγιναν κ άλλα λάθη, χάσαμε λέι απ, όλα έγιναν κόντρα και χάσαμε».

Αν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό στην 4η περίοδο: «Είναι υποθετική ερώτηση και πρέπει να δώσω μία υποθετική απάντηση. Δεν έχω να πω κάτι, θα αναλύσουμε το ματς, τι κάναμε εμείς, τι έκανε ο αντίπαλος. Αλλά αν θεωρηθεί ότι φταίει ο προπονητής για τις ήττες, τότε φταίω εγώ».

Για τον Φαλ και την προσέγγιση που είχε στο ματς: «Δεν θέλω να ξεχωρίσω παίκτες και να έχουν το στίγμα ότι δεν έπαιξαν καλά και ο Ολυμπιακός πληρώνει την κακή τους εμφάνιση. Υπάρχουν πολλά μπασκετικά πράγματα που εξηγούν το λόγο που χάσαμε και άλλα πνευματικής προσέγγισης ή ακόμα και τύχης σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα ήταν κόντρα σε εμάς. Η ήττα "πονάει" εμάς, τους φιλάθλους μας. Θα παίξουμε πολλές φορές με τον Παναθηναϊκό φέτος και θα δούμε αυτό το παιχνίδι και θα εμφανιστούμε καλύτεροι τις επόμενες φορές».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα