Τι είναι το Hellenic Coin του Βαγγέλη Τσάπα και γιατί κατρακυλά η τιμή του;

Newsroom
Τι είναι το Hellenic Coin του Βαγγέλη Τσάπα και γιατί κατρακυλά η τιμή του;

bet365

Διαβάστε λεπτομέρειες για τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του Ιωνικού Νικαίας η οποία έχει πάρει την κατιούσα.

Κάπου μέσα στον «ωκεανό» των crypto, ανάμεσα στους «γίγαντες» bitcoin και ether, αλλά και στα μικρότερα Shiba Inu και dogecoin, υπάρχει και ένας ελληνικός εκπρόσωπος, το, όχι και τόσο γνωστό, Hellenic Coin. Το HNC Coin, μάλιστα, γνωρίζει «άγριες» μεταβολές στην τιμή του τα τελευταία 24ωρα, εν μέσω μιας γενικής τάσης ανόδου στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τεράστια κέρδη να καταγράφονται για τα σημαντικότερα από αυτά. Tι συμβαίνει με το ελληνικό crypto;

Τι είναι το Hellenic Coin και γιατί «κατρακυλά» η τιμή του;

Το HNC Coin, όπως είναι το σύμβολο του, ιδρύθηκε το 2015 ως fork, δηλαδή αντιγραφή κώδικα, του Litecoin και κατόπιν τούτου hard fork τον Ιούλιο του 2021 του Dash Coin, με στόχο τη «μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της ταχύτητας των συναλλαγών». Μάλιστα, λίγο πριν τις ημέρες της ανακοινωμένης μετάβασης του στο δίκτυο του Dash, στις 14 Ιουνίου, γνώρισε το ιστορικό υψηλό του στα 4,84 δολάρια. Ωστόσο, η πορεία του έκτοτε, δεν υπήρξε αντίστοιχα «ρόδινη». Σήμερα, το crypto διαπραγματεύεται στα 0,87 δολάρια, έχοντας χάσει τον τελευταίο μήνα άνω του 50% της αξίας του, από τα 1,94 δολάρια στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CoinGecko. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες και συγκεκριμένα την Τρίτη το νόμισμα έκανε μια «βουτιά» έως και στα 0,89 δολάρια, από περί τα 1,23 δολάρια στα οποία είχε σταθεροποιηθεί έως την Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη συνεχίζει την πτώση του.

Εικόνα

Η ανώτατη προσφορά του HNC Coin μπορεί να φτάσει στα 100.000.000 νομίσματα, με τα κυκλοφορούντα νομίσματα αυτή τη στιγμή περί τα 83.000.000. Η αξία της κεφαλαιοποίησης του είναι τα 76.500.000 δολάρια, όπως αναφέρει στον ιστότοπο της η εταιρεία.

Το HNC Coin αυτοαποκαλείται ένα «νόμισμα διπλού σκοπού», και ως μέσο πληρωμής αλλά και ως ένα καινοτόμο επενδυτικό σχήμα. Ωστόσο, η αποδοχή του από ανταλλακτήρια είναι σχετικά περιορισμένη, και δεν έχει να «σπάσει» από το «περιθώριο» της αχανούς αγοράς των κρυπτονομισμάτων, αν και «μετρά» ήδη 6 χρόνια ζωής. Ταυτόχρονα, δεν είναι λίγοι οι κριτικοί και οι αμφισβητίες του εγχειρήματος που εδώ και χρόνια καταγγέλλουν «αδιαφανείς» διαδικασίες, σε διαδικτυακές κοινότητες και ελληνικούς ιστότοπους σχετικούς με τα crypto.

Ποιος είναι πίσω από το ελληνικό crypto;

Το HNC Coin ιδρύθηκε από μια ομάδα Ελλήνων προγραμματιστών blockchain. Το 2020 νέοι προγραμματιστές εντάχθηκαν στην ομάδα, ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες συμμετοχές για τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να αναπτυχθεί το Οικοσύστημα Νομισμάτων της HNC.

Ως CEO της εταιρείας αναφέρεται ο Βαγγέλης Τσάπας, παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού, καθώς τελεί ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας, ενώ οι επιχειρηματικές του ασχολίες εκτείνονται και σε καταστήματα εστίασης στον Πειραιά.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες το όνομα του κ. Τσάπα εμπλέκεται σε ένα «θρίλερ», καθώς ο ίδιος, όπως αποκάλυψε το Gazzetta, παρέμεινε εξαφανισμένος, χωρίς σημεία ζωής και με απενεργοποιημένο το κινητό του τηλέφωνο.

Ωστόσο, δήλωση του εμφανίστηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη όπου διαψεύδει την εξαφάνιση του και κάνει λόγο για «οικογενειακό πρόβλημα».

Στον Ιωνικό Νίκαιας, από φέτος, τη θέση του δικτύου διαγνωστικών κέντρων Affidea δίπλα στο όνομα του συλλόγου πήρε από φέτος το «HNC REVOLUTION», μοτό του πρώτου ελληνικού crypto. Άλλες σημαντικές χορηγίες που έχει αναλάβει το HNC Coin, είναι της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ή του τελευταίου Super Cup στο μπάσκετ που διεξήχθη στην Πάτρα.

Πηγή: Insider.gr

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα