Απόλλων - Προμηθέας 59-71: «Αφεντικά» της πόλης οι παίκτες του Κασιμίρο (vid)

bet365

Ο Προμηθέας (4-1) αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της Πάτρας, επικρατώντας με σκορ 59-71 στην έδρα του Απόλλωνα (2-3).

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Προμηθέα, ο οποίος πέρασε αλώβητος από το κλειστό της Περιβόλας απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια όμως ήταν άστοχοι (6/29 τρίποντα) από την περιφέρεια και το περιορισμένο ροτέισον δεν τους βοήθησε. Οι νικητές κατέθεσαν περισσότερη ποιότητα στο παρκέ, είχαν μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια στην απόδοση τους, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν επί της ουσίας.

Το ματς

Στο πρώτο πεντάλεπτο το ντέρμπι ήταν απόλυτα ισορροπημένο, κάτι που αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ (10-10 στο 5'). Λίγο αργότερα όμως ο Γκάντι ζεστάθηκε κι έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στον Προμηθέα (12-18 στο 7'). Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί και συνέχισαν να έχουν τα ηνία (23-31 στο 16'). Μάλιστα με ένα δίποντο του Ρέι δημιούργησαν διψήφια συνθήκη στο ματς (25-36 στο 19') λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Σβαρτς με απίθανο τρίποντο στην εκπνοή έστειλε στο +13 το σύνολο του Λουίς Κασιμίρο, το οποίο κατάφερε να κρατήσει χαμηλά την παραγωγικότητα των γηπεδούχων (27-40 στο 20').

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυναμικά και ροκάνισε γρήγορα την διαφορά, με τρίποντο από Ντέιβις και γκολ-φάουλ του Τσαλμπούρη (33-41 στο 22'). Εκείνος που σταματούσε την πίεση των ασπρόμαυρων ήταν ο Μάιλς, ο οποίος έδινε με περιφερειακά σουτ επιθετικές ανάσες στον Προμηθέα (35-49 στο 25'). Όμως από τα μέσα της περιόδου κι ύστερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι, βρίσκοντας πόντους με... το σταγονόμετρο. Ο Απόλλωνας αντέδρασε, περιόρισε με την άμυνα του τον αντίπαλο του και με 4 διαδοχικούς πόντους Διαμαντάκου (43-52 στο 30') έκλεισε την περίοδο στο -9, παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης.

Ο εξαιρετικός Τσαλμπούρης με καλάθι και φάουλ στο 32' εξύψωσε την ψυχολογία της ομάδας του και παρότι αστόχησε στην συμπληρωματική βολή, ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Κόουλμαν (50-55) μετά από επιθετικό ριμπάουντ των γηπεδούχων ανέβασε ακόμη περισσότερο τα ντεσιμπέλ στο κλειστό της Περιβόλας. Ο Απόλλωνας επέστρεψε για τα καλά στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου, όμως κάπου εκεί ο Ρέι ντύθηκε... Μάιλς της 3ης περιόδου, εκτελώντας εύστοχα δις από τα 6.75 μέτρα (52-61 στο 35'). Ενάμιση λεπτό αργότερα ο Αγραβάνης με λέι-απ έστειλε τον Προμηθέα στο +14 (52-66) κι ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν φανερό πως είχαν «αδειάσει», λόγω κούρασης και ψυχολογικής απογοήτευσης. Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα - που ήταν το φαβορί πριν την έναρξη του ματς - να συντηρεί απλώς το προβάδισμα του, δίχως να αγχωθεί ξανά για το ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 27-40, 43-52, 59-71

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από τη στιγμή που ο Προμηθέας κατάφερε, όσο κυλούσαν τα λεπτά, να οικοδομήσει ουσιαστικές διαφορές αλλά και να τις προστατέψει συνάμα, ήταν δεδομένο πως θα είχε το πάνω χέρι για τη νίκη λόγω εμπειρίας και βάθους πάγκου. Οι παίκτες του Κασιμίρο διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους και πλην ενός διαστήματος στην 3η περίοδο, δεν απειλήθηκαν περαιτέρω.

O MVP: Ακόμη ένα σπουδαίο ματς από τον Κέντρικ Ρέι που είχε 18 πόντους με 3/4 τρίποντα αλλά και 4 ασίστ, 5 ριμπάουντ σε 33:37 λεπτά δράσης.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν άστοχος και παρά τις 6 ασίστ του δεν απέφυγε τα λάθη. Υπέπεσε σε 4, ενώ ολοκλήρωσε το ματς άποντος, με 0/8 σουτ εντός πεδιάς σε 33:20'.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάιλς (9π, 6ρ, 1α) ήταν πολύτιμος στην 3η περίοδο, ενώ ο Γκραντ προσέφερε ασφάλεια μέσα στην ρακέτα, σημειώνοντας double-double (10π, 10ρ, 1α).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με μόλις 6/29 τρίποντα (20%) σε εντός έδρας παιχνίδι θα ήταν σχεδόν αδύνατον να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το ροζ φύλλο ο Απόλλωνας.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το υψηλού βαθμού δυσκολίας buzzer beater τρίποντο του Λόικ Σβαρτς στην εκπνοή του ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακό. Όμως πέρα από αυτό, ήταν και σημαντικό στην οικονομία του αγώνα, καθώς έστειλε τον Προμηθέα στο +13, κεφαλαιοποιώντας την ανωτερότητα του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το τρίτο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στην Basket League βρήκε ξανά νικητή τον Προμηθέα που βελτιώνει το ρεκόρ του σε 4-1 και συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία εντός των τειχών. Ο Απόλλωνας το πάλεψε κόντρα σε μια ανώτερη ομάδα, ήταν κατά διαστήματα ανταγωνιστικός, ωστόσο ο κόουτς Βετούλας δεν είχε πληθώρα επιλογών για ακόμη ένα ματς.

1

1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα