ΠΑΟΚ: 5+1 παίκτες του ρόστερ είναι... παλιοί γνώριμοι του Λυκογιάννη! (vids)

ΠΑΟΚ: 5+1 παίκτες του ρόστερ είναι... παλιοί γνώριμοι του Λυκογιάννη! (vids)

ΠΑΟΚ: 5+1 παίκτες του ρόστερ είναι... παλιοί γνώριμοι του Λυκογιάννη! (vids)

bet365

Τα περισσότερα κομμάτια από το «παζλ» του νέου ΠΑΟΚ είναι παίκτες που γνωρίζει άψογα ο Άρης Λυκογιάννης από παλαιότερη συνεργασία που είχε μαζί τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Άρης Λυκογιάννης συνεχίζει μαζί με τους συνεργάτες του τη στελέχωση του ΠΑΟΚ ενόψει της περιόδου 2021-22, η οποία θα περιλαμβάνει κι ευρωπαϊκή συμμετοχή. Ο 52χρονος προπονητής δείχνει προτίμηση σε μονάδες με τις οποίες είχε συνεργαστεί ξανά κατά το παρελθόν.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν, ο οποίος πέρσι είχε μια εξαιρετική σεζόν με τον «δικέφαλο του βορρά», παραμένει στην ομάδα έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιο του. Με τον Άρη Λυκογιάννη είχε συνεργαστεί ξανά, εκτός του ΠΑΟΚ, στον Κολοσσό Ρόδου, τη σεζόν 2017-18.

Την ίδια χρονιά, ο Λυκογιάννης είχε παίκτη στο «Βενετόκλειο» και τον Μάρβιν Τζόουνς, ο οποίος ανακοινώθηκε νωρίτερα από τους Θεσσαλονικείς. Ο Λυκογιάννης ήταν μάλιστα ο πρώτος κόουτς που είχε ως επαγγελματίας παίκτης ο 28χρονος center, κατά την rookie season του.

Ένα χρόνο αργότερα, ο έμπειρος τεχνικός είχε υπό τις οδηγίες του τους Ζερμέν Λοβ (ανανέωσε πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ) και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς (ανακοινώθηκε επίσημα πριν από λίγες μέρες) στον Χολαργό. Μαζί είχαν οδηγήσει την ομάδα στα playoffs της Basket League.

Ακόμη ένας παίκτης που είχε δουλέψει μαζί με τον Έλληνα κόουτς είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος, τη σεζόν 2014-15 στην Ρόδο, ένα χρόνο προτού μεταπηδήσει ο νεαρός σουτέρ στον Ολυμπιακό. Ο 25χρονος γκαρντ αποτελεί νέα προσθήκη για τον ΠΑΟΚ κι ανταμώνει ξανά με τον παλιό του προπονητή, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να φτάσει στους «ερυθρόλευκους».

Τέλος, υπάρχει κι η περίπτωση του Γιώργου Τσαλμπούρη, με τον οποίο ο Λυκογιάννης είχε συνεργαστεί στον Κολοσσό σε δύο διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους (2017-18 και 2019-20), αμφότερες με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ. Ο Τσαλμπούρης αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος στην αγορά, έπειτα από την περσινή πρώτη του χρονιά στο «Παλατάκι», αλλά δεν έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο να συνεχίσει τελικά στην ομάδα.

Ο μόνος παίκτης από το τωρινό ρόστερ του ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν στην Basket League, αλλά δεν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άρη Λυκογιάννη, είναι ο 26χρονος Ανδρέας Χριστοδούλου που ανηφορίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Μακεδονία.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα