Μέικον-Κλαβέλ όπως... Γκάλης-Ίνγκραμ (vid)

Μέικον-Κλαβέλ όπως... Γκάλης-Ίνγκραμ (vid)

bet365

Οι Ντάριλ Μέικον και Τζιαν Κλαβέλ έδωσαν μοναδική παράσταση στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 42 και 45 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο εκείνοι που είχαν τα πρωτεία σε ανάλογη αναμέτρηση ήταν οι Νίκος Γκάλης και Ντέιβιντ Ίνγκραμ πριν από 31 χρόνια!

Για να βρούμε την πρώτη μεγάλη κόντρα μεταξύ δύο παικτών θα πρέπει να γυρίσουμε στο Σάββατο 10 Μαρτίου 1990.

Συγκεκριμένα ήταν το παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής στο «Ιβανώφειο» μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη. Οι «κίτρινοι» μοιράζονταν έως τότε την πρώτη θέση της μαζί με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο «Γηραιός» βρισκόταν δύο θέσεις πιο χαμηλά. Αν μη τι άλλο, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στους δύο τεράστιους σκόρερ της εποχής.

Ο λόγος φυσικά για τον Νίκο Γκάλη αλλά και τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ οι οποίοι «μονομαχούσαν» σώμα με σώμα για την ανάδειξη της καλύτερης «καλαθομηχανής» εκείνη την περίοδο. Το τζάμπολ είχε δοθεί στις 4.30 το μεσημέρι, κάτι που δεν άρεσε και τόσο πολύ στον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έλεγε ότι «τέτοια ώρα ο κόσμος κοιμάται το μεσημέρι. Μπάσκετ θα δει;»

Πάντως το «Ιβανώφειο» ήταν γεμάτο από κόσμο, ενώ και οι παίκτες στο παρκέ φρόντισαν να ανταμείψουν όλους όσους κάθισαν να παρακολουθήσουν το ματς. Οι Νίκος Γκάλης και Ντέιβιντ Ίνγκραμ όχι μόνο επιβεβαίωσαν τον τίτλο των σούπερ-σκόρερ, αλλά σημείωναν και το ένα δύσκολο καλάθι μετά το άλλο!

Από τη μία ο Γκάλης δεν σταμάτησε να σκοράρει χάρη στις γνωστές και... φοβερές του πιρουέτες, με διπλά «σπασίματα» της μέσης στον αέρα, μπροστά από πολύ ψηλότερους αντιπάλους. Χαρακτηριστική η φάση που σκόραρε ανάμεσα από τέσσερις παίκτες, με τον Βράνκοβιτς να τον φιλάει γι' αυτήν την προσπάθεια. Μάλιστα ήταν και εκείνος που έστειλε το ματς στην παράταση χάρη σε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο με το οποίο διαμόρφωσε το 75-75! Λεπτομέρεια: Ήταν η μοναδική φορά στο ματς που τον μάρκαρε ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ!

Από την άλλη, ο Αμερικανός δεν δίσταζε να σουτάρει, ακόμα και αν έβγαιναν πάνω στο σουτ παίκτες όπως ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ή ο Λυπηρίδης να... κρέμεται -στην κυριολεξία- πάνω του. Τις περισσότερες φορές η μπάλα κατέληγε στο διχτάκι, με τον ίδιο να κάνει τα (πολύ) δύσκολα να φαίνονται (πολύ) εύκολα!

Τελικό αποτέλεσμα; Ηρακλής-Άρης 85-91 αλλά ο Ίνγκραμ ήταν εκείνος που είχε επικρατήσει στη μάχη με τον Γκάλη με σκορ... 50-46!

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός σκόρερ είχε τελειώσει το ματς με 50 πόντους έχοντας 13/18 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 15/16 βολές!

Αντίστοιχα ο νικητής Γκάλης είχε τελειώσει το ματς με 46 πόντους έχοντας από τη πλευρά του 17/28 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9/13 βολές!

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρκόπουλος): Ίνγκραμ 50 (3), Παπαδόπουλος 9, Κακιούσης 3, Παναγιωτίδης 9, Τσέκος 2, Γκιουζέλης, Μάντης 8, Χωλόπουλος 4.

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Γκάλης 46 (1), Γιαννάκης 20 (4), Βράνκοβιτς 4, Σούμποτιτς 12, Μισούνοφ 3, Ρωμανίδης 6, Λυπηρίδης, Δοξάκης.

Μπορείτε να απολαύσετε το ματς

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα