ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 85-73 (pics)

Αλέξανδρος Καραλής
ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 85-73 (pics)

bet365

Σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα έκανε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στην Paok Sports Arena του Κολοσσού Ρόδου με 85-73, παρ' ότι εμφάνισε 2 πρόσωπα μέσα στο παιχνίδι. Πρωταγωνιστές οι Χρυσικόπουλος και Τσόχλας.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε δύο... πρόσωπα στο παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, αγχώθηκε κατά διαστήματα, όμως στο τέλος πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Basket League.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, έδειξε στην αρχή συμπτώματα... Λευκάδας, όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο πήρε μπρος και εκτός από μερικές εξαιρέσεις, δεν απειλήθηκε από τον Κολοσσό στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικές επιθετικά, όμως, ο Κολοσσός ήταν πολύ δυναμικός στην άμυνα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί από την αρχή του αγώνα.Το τραγικό ξεκίνημα των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου είχε ως αποτέλεσμα το αρχικό 3-13 των φιλοξενούμενων στο 8ο λεπτό!

Κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να «ξυπνούν» και έτρεξαν ένα επιμέρους σκόρ 18-5 μέσα σε 5 λεπτά, με τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και να βρίσκονται πρώτη φορά στο -10, 20'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με 37-30 για τους γηπεδούχους.

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στην Sportingbet

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τις δυο ομάδες να είναι πολύ νευρικές και να κάνουν πολλά λάθη, μέχρι ο ΠΑΟΚ να... ξεκολλήσει και να πάρει τη μεγαλύτερή του διαφορά στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου, ξεφεύγοντας με +15 στο σκορ στο 25' (48-33).

Ο Κολοσσός κάπου εκεί έβγαλε μια αντίδραση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπέρι, πλησίασε ξανά στους 5 (66-61), 6 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, όμως κάπου εκεί, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έδειξε να... φοβάται το παιχνίδι.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε εκ νέου στροφές και καθάρισε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, επικρατώντας τελικά στο Παλατάκι του αντιπάλου του με σκορ 85-73.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Σοβαρεύτηκε όταν έπρεπε και ένιωθε... καυτή την ανάσα του Κολοσσού Ρόδου και γιατί στις κρίσιμες φάσεις, τη στιγμή που οι Ροδίτες μείωσαν στους 5 πόντους, ο ΠΑΟΚ έπαιξε την άμυνα που έπρεπε, ανεβάζοντας αμέσως τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Απόλλων Τσόχλας ήταν οι 2 μεγάλοι πρωταγωνιστές για το «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν καταλυτικός για την ομάδα του, πετυχαίνοντας 19 πόντους (με 7/11 σουτ εντός πεδίας), μαζεύοντας παράλληλα και 5 ριμπάουντ, ενώ και ο γκαρντ του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 15 πόντους και 5 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιάννης Γεωργαλλής αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από 14 λεπτά στο παιχνίδι, σημειώνοντας μόλις ένα τρίποντο, χωρίς να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον αγώνα για την ομάδα του Κολοσσού.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 37-31 και τις δυο ομάδες να έχουν... κολλήσει στο σκοράρισμα, ο Απόλλων Τσόχλας ευστόχησε σε 2 συνεχόμενα σουτ 3 πόντων, στη λήξη των επιθέσεων του ΠΑΟΚ, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του και διαμορφώνοντας το 43-41.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ, μετά το άποντο ντεμπούτο του στη Λευκάδα την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν πολύ ουσιαστικός απέναντι στον Κολοσσό και βοήθησε πολύ την ομάδα του, έχοντας 12 πόντους με 4/6 σουτ εντός πεδίας.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ την... εφιαλτική του εκκίνηση στον αγώνα, όταν στο 8λεπτο βρέθηκε να χάνει με σκορ 3-13, ενώ ο Κολοσσός θα... πετάξει τα 17 λάθη του, μερικά από τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στους Θεσσαλονικείς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Με το σκορ στο 68-61 και τον Κολοσσό να έχει ξαναπλησιάσει, ο Κλάντον σταματά με εντυπωσιακό μπλοκ την επίθεση της ομάδας της Ρόδου, και στον αιφνιδιασμό ο Χρυσικόπουλος κάρφωσε για το 70-61, που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει και να καθαρίσει το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 37-30, 61-51, 85-73

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα