Αυτά παθαίνεις όταν ζητάς από τον Σακίλ να πληρώσει τα εισιτήρια! (vid)

Κώστας Κουκούσης
Αυτά παθαίνεις όταν ζητάς από τον Σακίλ να πληρώσει τα εισιτήρια! (vid)

bet365

Το 2000 οι Κλίπερς είχαν προκαλέσει την τύχη τους όταν είπαν στον Σακίλ Ο' Νιλ να πληρώσει τα εισιτήρια που τους είχε ζητήσει, αφού τον έκαναν να φορτώσει το καλάθι τους με 61 πόντους!

Την ημέρα των 28ων γενεθλίων (6 Μαρτίου 2000) του Σακ οι Κλίπερς «φιλοξενούσαν» τους Λέικερς, καθώς παρότι οι δυο ομάδες μοιράζονται το Staples Center, ήταν αυτοί γηπεδούχοι. Ο Ο' Νιλ ήθελε να γιορτάσει με την οικογένεια του και έτσι είχε ζητήσει 10 εισιτήρια προκειμένου να έχει τους δικούς του ανθρώπους κοντά του στο γήπεδο.

Από τη στιγμή όμως που δεν ήταν δικός τους παίκτης οι Κλίπερς του είπαν πως θα έπρεπε να τα πληρώσει. Μόλις είχαν κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος και μάλιστα το πλήρωσαν ακριβά. «Μην με αναγκάσεις ποτέ να πληρώσω για εισιτήρια», είχε πει τότε ο Σακίλ και αφού έβαλε το χέρι στην τσέπη μπήκε στο παρκέ με πάρα πολύ άγριες διαθέσεις.

Οι Λέικερς επικράτησαν 123-103 και έφτασαν τις 16 συνεχόμενες νίκες με τον ίδιο να κάνει ρεκόρ καριέρας και να σταματάει στους 61 πόντους (24/35 δίποντα, 13/22 βολές) μαζεύοντας επίσης 23 ριμπάουντ! Τα λόγια του υπηρεσιακού προπονητή των Κλίπερς Τζιμ Τοντ περιγράφουν ακριβώς το πόσο είχε νευριάσει με την ιστορία για τα εισιτήρια: «Δοκιμάσαμε τα πάντα για να τον σταματήσουμε ή έστω να τον περιορίσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Γολιάθ. Ήταν φανερό πως ήθελε κάτι να πει, αλλά ήλπιζα πως θα σταματήσει στους 50 πόντους».

Ο Ο' Νιλ από την πλευρά του πάλι είχε δώσει μια διαφορετική εξήγηση για την τρομακτική εμφάνιση του: «Τα σουτ που είχα χάσει στα δυο προηγούμενα παιχνίδια μπήκαν όλα μαζί στο πρώτο ημίχρονο τώρα. Οι συμπαίκτες μου ήθελαν να φτάσω τους 50 πόντους και με… φρόντιζαν όλο το βράδυ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όπως επίσης και τον Φιλ Τζάκσον που μου έδωσαν την ευκαιρία να πετύχω κάτι τέτοιο απόψε».

Έτσι λοιπόν οι Κλίπερς κατάλαβαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο πως θα ήταν καλύτερα να του είχαν δώσει απλά εκείνα τα 10 εισιτήρια που ήθελε χωρίς να πάρουν χρήματα.

* Το βίντεο του ΝΒΑ, που ακολουθεί, αναγράφει 28 ριμπάουντ αλλά πρόκειται περί λάθους. Σε εκείνο τον αγώνα με τους Κλίπερς ο Σακίλ Ο' Νιλ είχε πάρει 23 και όχι 28 αριθμός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στα ριμπάουντ αλλά τόσα είχε μαζέψει ως παίκτης των Μάτζικ κόντρα στους Νετς στις 12 Νοεμβρίου του 1993.

 

NBA Τελευταία Νέα